|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
LadyKey uzależniony
|
Wysłany: Sro 13 Paź 2010, 8:37 Temat postu: najdziwniejsze objawy... |
|
|
Zdecydowałam, że zamieszczę temat dotyczących spotykanych objawów ciąży. Zobaczymy czy spotka się on z dużym odzewem
Dziewczęta, chodzi mi o spotykane, nawet najdziwniejsze objawy ciąży... Wiadomo, że każda kobieta ma inne objawy, po których jest w stanie rozpoznać, że fasolka jest i rośnie w brzuszku... czasem są to wręcz niewiarygodne objawy...
Skąd pomysł na taki temat? już odpowiadam:
Otóż na początku tygodnia rozmawiałam ze znajomą o objawach ciąży właśnie... jakoś tak naturalnie i bez konkretnej przyczyny weszłyśmy na ten temat. Powiedziała mi, że on przez całą ciążę, regularnie co miesiąc, w momencie gdy powinna dostać okresu... miała krwawienia z nosa... przez kilka dni sączyło się jej z noska, ale codziennie rano przez kilka dni odpowiadających miesiączce, ciekła jej dość mocno krew z nosa...
Nie uwierzyłam no bo kto słyszał o krwawieniu z nosa :d phi...
Powiedziałam mamie a ona na to "no ja też tak miałam w ostatniej ciąży, ale krwawienie występowało tylko w pierwszym dniu miesiączki"
A więc mamy tak:
- metaliczny smak w ustach
- poranne mdłości
- senność
- zachcianki
- wzmorzony apetyt
- brak miesiączki
- huśtawki nastroju
- oczywiście poród
- krwawienie z nosa
co jeszcze? jakie Wy miałyście/macie objawy? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
ewqa04 guru
|
Wysłany: Sro 13 Paź 2010, 8:59 Temat postu: |
|
|
Moje objawy:
-bóle brzucha (jeszcze nie przeszły)
-straszne wzdęcia (tez wciąż są i chyba już zostaną)
-straszna zgaga
-tkliwe piersi
-zaciemnienie obwódek przy sutkach
a dopiero potem brak okresu i senność Mdłości jeszcze nie mam |
|
Powrót do góry |
|
|
katarzyna gaduła
|
Wysłany: Sro 13 Paź 2010, 9:03 Temat postu: |
|
|
U mnie był brak apetytu jedłam bo wiedziałam ze musze ale wcale nie chciałam. Tylko czsem jakies zachcianki były _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
myszka426 moderator
|
Wysłany: Sro 13 Paź 2010, 11:00 Temat postu: |
|
|
ja mialam strasznie opuchnięte ręce i nogi
zgage
straszne zachcianki
i senność _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Liziii guru
|
Wysłany: Sro 13 Paź 2010, 12:34 Temat postu: |
|
|
brak apetytu
bole podbrzusza
ogromna wrazliwosc na zapachy
mdłości, nudnosci
wrazliwe piersi _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Your_princess uzależniony
|
Wysłany: Nie 17 Paź 2010, 20:04 Temat postu: |
|
|
Ja też te objawy co koleżanki z wyjątkiem spuchnięć, wrażliwości na zapachy i senności.
W 5 tygodniu ciąży (to był wtedy czwartek) przez cały dzień miałam wzdęty brzuch (choć jeszcze nie wiedziałam, że zostałam zapłodniona) nawet actvie sobie kupiłam, bo to było coś dziwnego... coś czego nigdy nie miałam, pamiętam że się popłakałam przy mężu :)bo tak silnie mi to przeszkadzało! no nie jestem w stanie tego opisać! wystraszyłam się, bo nie wiedziałam co się dzieje i od razu mi jakieś najczarniejsze myśli przychodziły do głowy...
na drugi dzień zrobiłam test i WYSZŁO a wtedy już tylko radość! _________________ Jesteśmy małżeństwem od dnia 27.06.2009r.
|
|
Powrót do góry |
|
|
ambiwalent początkujący
|
Wysłany: Sob 19 Mar 2011, 18:24 Temat postu: |
|
|
krwawienie z nosa mnie nie zdziwiło, bo wcześniej miałam z tym problem i dopiero teraz skojarzyłam, że to może mieć związek z fasolką. Najgorszy był właśnie metaliczny smak w ustach. A na zgagę wcinałam migdały - do dzisiaj mam wstręt No i jadłam śledzie w kazdej postaci. |
|
Powrót do góry |
|
|
nimfa moderator
|
Wysłany: Nie 20 Mar 2011, 8:48 Temat postu: |
|
|
u mnie z mniej popularnych objawów to strasznie sucha skóra się pojawiła....no masakra jakaś _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lady_S. guru
|
Wysłany: Nie 20 Mar 2011, 9:59 Temat postu: |
|
|
w dniu ślubu, na kilka dni przed spodziewaną m-czką, gdzieś tak w okolicach godziny 22 zaczęło mi być tak okropnie niedobrze,że myślałam już o kontakcie z toaletą, cały czas myślałam,że byłam za mocno związana,ale nie byłam i jednak już zaczęły się dziwne mdłości,no i nagle nie mogłam już patrzeć na jedzenie, jedyne co to chciało mi się pić,ale tylko pepsi... |
|
Powrót do góry |
|
|
Agnusss uzależniony
|
Wysłany: Nie 20 Mar 2011, 11:48 Temat postu: |
|
|
- ból brzucha na dwa dni po owocnej nocy
- masakryczny ból jajnika po kilku dniach- myślałam, że znowu wyskoczyła mi torbiel,
- kilka dni przed okresem jechaliśmy samochodem i zrobiło mi się niedobrze przy czym strasznie zachciało mi się pić, kupiłam wodę i poczułam się jeszcze gorzej
- następnie pojawił się masakryczny apetyt, brak okresu, potwierdzenie u lekarza i mdłości. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|