|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
limone guru

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 6:42 Temat postu: |
|
|
Wg regulaminu: "oraz miasto skąd pochodzi lub przebywa na stałe."
I ta pierwsza część "skąd pochodzi" daje wolną rękę, by wpisać co się chce...
WIDEOFILM napisał: | A co powiecie o reklamach i ofertach otrzymywanych na nasze skrzynki pocztowe /e-mailowe/? Ja rano jak włączam komputer jest ok. tak 30 wiadomości, które mnie zupełnie nie interesują.I co mam zrobić? (...) |
Zmień pocztę!
Serio są takie, gdzie nie dostaje się reklam, przynajmniej ja mam takiego emaila, na którego nie dostaję żadnych reklam.
WIDEOFILM, a nick można zmienić?
Co prawda wysłałam to pytanie adminowi, ale nie dostałam żadnej odpowiedzi, więc pytam Ciebie, ponieważ w regulaminie nic na ten temat nie ma. Zwykle jest albo informacja, że należy pomyśleć nad nickiem, ponieważ nie ma możliwości jego zmiany albo, że zmiany można raz dokonać, więc...? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
WIDEOFILM moderator

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 8:22 Temat postu: |
|
|
Karolipio: właśnie na tym forum , podobnie jak w innych nicku zmienić nie można.Decydują o tym sprawy techniczne. Użytkownik jest rozpoznawany przez system po nicku, haśle i adresie mailowym.Jeżeli te 3 czynniki grają, wówczas następuje zalogowanie. _________________ Jak coś robić to dobrze, a byle jak, to lepiej wcale. |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 8:52 Temat postu: |
|
|
WIDEOFILM, dziękuję za odpowiedź
Szkoda, że nie ma tego w regulaminie, to bym się 3 razy zastanowiła nad nickiem  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 8:59 Temat postu: |
|
|
karolipio napisał: |
WIDEOFILM napisał: | A co powiecie o reklamach i ofertach otrzymywanych na nasze skrzynki pocztowe /e-mailowe/? Ja rano jak włączam komputer jest ok. tak 30 wiadomości, które mnie zupełnie nie interesują.I co mam zrobić? (...) |
Zmień pocztę!
|
miałam dokładnie to samo powiedzięć n amojej poczcie wszytskie reklamy lądują automatycznie w spamie
co do IP - ile z Was na forum wchodzi tylko z jednego miejsca z jednego komputera?
Ile z nas ma w domu informatyka, który może tak namieszać, że po IP nie pozna się skąd się jest.
Jeżeli mieszkałabym w mieście takim jak Warszama to bym miała mniejsze zastrzeżenia co do wpisywania nazwy, ale sorry mieszkając na wsi to niestety nie byłoby trudno się domyślic kim jest nimfa a plotki na wsi roznoszą sie lotem błyskawicy. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 9:00 Temat postu: |
|
|
WIDEOFILM napisał: | A co powiecie o reklamach i ofertach otrzymywanych na nasze skrzynki pocztowe /e-mailowe/? Ja rano jak włączam komputer jest ok. tak 30 wiadomości, które mnie zupełnie nie interesują. |
Wystarczy założyć gdzie indziej konto. Na wielu portalach sam godzisz się na zaśmiecanie skrzynki. A skoro wyrażasz zgodę, to pretensji mieć nie możesz. Ja spamów nie dostaję - jedna wiadomość na tydzień/dwa się zdarzy najwyżej. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewaluna uzależniony

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 9:10 Temat postu: |
|
|
Czy ten temat nie pasowałby bardziej do działu technicznego?
Moim zdaniem,korzystając z internetu czasem dobrowolnie a czasem nieświadomie "sprzedajemy" informacje o sobie.Czasem pozornie bezpieczne strony brutalnie handlują wszelkimi informacjami dotyczącymi naszych kroków w sieci. Nic nie dzieje się bez przyczyny, np fb sprzedaje wszelkie info reklamodawcom.
Z tą świadomością staram się rzetelniej dobierac wirtualne miejsca,w których chcę zaistnieć. Jeśli jednak mam minimalny wpływ na udostępnianie danych o mnie to staram się korzystac z tego prawa i ujawniać jak najmniej.
Moich postów i tak za wiele osób nie czyta,bo przecież nie jestem PM ani nawet osobą planującą slub w najbliższej przyszłości ale jeśli ktoś uważnie śledził,na pewno wie skąd jestem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
natalia_w moderator

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 9:14 Temat postu: |
|
|
No pięknie! Panie WIDEOFILM, tak pilnujesz porządku, a robicie tu takiego off topa! |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 9:15 Temat postu: |
|
|
biję się w pierś  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 9:29 Temat postu: |
|
|
absurdalny pomysł ... równie dobrze można sobie wpisać byle jaką wieś, której na mapie nie ma i nikt nam nie udowodni czy jest to prawdą czy też nie... więc nie widzę sensy wpisywania tego _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
WIDEOFILM moderator

|
Wysłany: Czw 13 Paź 2011, 9:33 Temat postu: |
|
|
Natalio: temat został wywołany w związku z niechcianymi reklamami i spamami.No i tak się to pociagnęło. Ale wiele spraw zostało już wyjaśnionych.
A co do tej rubryki skąd- bo zrobiła się niezła zawierucha: to może wymagajmy tego wyłącznie od osób poszukujących pomocy i usługi w danym zakresie i od usługodawców weselnych,/ muzycy, foto, kamerzyści, salony sukien,menagerów restauracji,hoteli i innych / bo chyba jest tu kilku/. A reszcie pozostawić dobrowolność. Ale też,żeby w tych zapisach nie było takich żartów jak z piekła rodem, piekło ,niebo itp. Może w tej sprawie coś podpowiedzcie.
cytat:Moim zdaniem,korzystając z internetu czasem dobrowolnie a czasem nieświadomie "sprzedajemy" informacje o sobie.Czasem pozornie bezpieczne strony brutalnie handlują wszelkimi informacjami dotyczącymi naszych kroków w sieci. Nic nie dzieje się bez przyczyny, np fb sprzedaje wszelkie info reklamodawcom.
Racja. I tego raczej nie zwalczymy.Tak jak pisałem wcześniej,żyjemy w takich czasach a nie innych. Nie będę się powtarzał. _________________ Jak coś robić to dobrze, a byle jak, to lepiej wcale. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|