|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:12 Temat postu: Nietypowe zaproszenie na ślub |
|
|
Dziewczyny, potrzebuję Waszej opinii. Jestem zaproszona na ślub osób, których w życiu nie widziałam na oczy, wyłącznie w celach poglądowych (wystrój kościoła, msza, gra organisty, itd.) Wszystko pięknie, bo na mszę może wejść każdy, kto ma ochotę, ale co zrobić na końcu - wyjść bez słowa czy składać życzenia. A jeśli życzenia to same, czy kwiaty? (pytanie co jeśli młodzi nie życzą sobie kwiatów, a nie znam ich, nie wiem, co ewentualnie w zamian). Pytać o to ich nie będę, bo nie jesteśmy absolutnie na takim porozumieniu, by w ogóle ośmielić się na tego typu pytania. I oto mam zgryza  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Justii maniak

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:17 Temat postu: |
|
|
Damo ja bym wyszła bez składania życzeń. Tak jak napisałaś-na ślub może wejść każdy więc nie wydaje mi się, żebyś musiała składać życzenia czy rozmawiać z tą parą.Tak naprawdę oni nie będą przywiązywali do tego wagi bo będą skupieni na swojej rodzinie i znajomych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:18 Temat postu: |
|
|
Tak właśnie myślałam, dzięki za podpowiedź Justii _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Justii maniak

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:21 Temat postu: |
|
|
Nie ma za co:) Ja na początku lipca byłam na sali weselnej gdzie odbywało się wesele, żeby posłuchać zespołu który chcieliśmy wybrać. I też nie dawałam parze młodej kwiatów i nie składałam życzeń tylko razem z moim S. przysiedliśmy w kąciku i słuchaliśmy. Nawet nie wiem czy Młodzi zdawali sobie sprawę z tego, kim jesteśmy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kaja uzależniony

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:30 Temat postu: |
|
|
Popieram Justii. A swoją drogą, jak to się stąło, że nie znasz ludzi, a jesteś zaproszona? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:45 Temat postu: |
|
|
Bardzo prosto - internet Gdzieś tam znalazłam informację, że będziemy brały ślub w tym samym kościele, zapytałam o kilka szczegółów, zostałam zaproszona, żeby obejrzeć wszystko na własne oczy  _________________

Ostatnio zmieniony przez straszna_dama dnia Pon 9 Sie 2010, 22:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:45 Temat postu: |
|
|
również bym nie składała życzeń. Tym bardziej, że jeżeli ludzi nie znasz to byłyby one jakieś takie ....hmm...nienaturalne? Ale ja ogólnie nie lubię i nie umiem składać życzeń i unikam tego jak ognia. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:51 Temat postu: |
|
|
W takiej sytuacji jaka opisujesz ja tez ograniczylabym sie do obecnosci na mszy i wyszła po angielsku Co innego isc na slub osoby ktora sie poznalo przez internet i utrzymuje kontakt, jak np jednej z naszych forumowych kolezanek, a co innego po prostu w celach zwiadowczych.
Pewnie taka dyskrecja Twojej osoby bedzie i na rękę młodej parze  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Wto 10 Sie 2010, 6:27 Temat postu: |
|
|
Oni nawet nie zauważą pewnie Twojej obecności ja bynajmniej nie zwracałam uwagi kto jest w kościele  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
mademoiselle gaduła

|
Wysłany: Wto 10 Sie 2010, 10:23 Temat postu: |
|
|
Samo złożenie życzeń jest w dobrym stylu
żadnych kwiatów itp. - tylko życzenia, podanie ręki.
Skoro już tam jesteś - też byś chciała pewnie, żeby i tacy życzyli Ci szczęścia  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|