Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Nietypowe zaproszenie na ślub
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:12    Temat postu: Nietypowe zaproszenie na ślub Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, potrzebuję Waszej opinii. Jestem zaproszona na ślub osób, których w życiu nie widziałam na oczy, wyłącznie w celach poglądowych (wystrój kościoła, msza, gra organisty, itd.) Wszystko pięknie, bo na mszę może wejść każdy, kto ma ochotę, ale co zrobić na końcu - wyjść bez słowa czy składać życzenia. A jeśli życzenia to same, czy kwiaty? (pytanie co jeśli młodzi nie życzą sobie kwiatów, a nie znam ich, nie wiem, co ewentualnie w zamian). Pytać o to ich nie będę, bo nie jesteśmy absolutnie na takim porozumieniu, by w ogóle ośmielić się na tego typu pytania. I oto mam zgryza Confused
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Damo ja bym wyszła bez składania życzeń. Tak jak napisałaś-na ślub może wejść każdy więc nie wydaje mi się, żebyś musiała składać życzenia czy rozmawiać z tą parą.Tak naprawdę oni nie będą przywiązywali do tego wagi bo będą skupieni na swojej rodzinie i znajomych.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak właśnie myślałam, dzięki za podpowiedź Justii
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie ma za co:) Ja na początku lipca byłam na sali weselnej gdzie odbywało się wesele, żeby posłuchać zespołu który chcieliśmy wybrać. I też nie dawałam parze młodej kwiatów i nie składałam życzeń tylko razem z moim S. przysiedliśmy w kąciku i słuchaliśmy. Nawet nie wiem czy Młodzi zdawali sobie sprawę z tego, kim jesteśmy Rolling Eyes
Powrót do góry
Kaja
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Popieram Justii. A swoją drogą, jak to się stąło, że nie znasz ludzi, a jesteś zaproszona?

Powrót do góry
straszna_dama
guru
guru

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo prosto - internet uśmiech Gdzieś tam znalazłam informację, że będziemy brały ślub w tym samym kościele, zapytałam o kilka szczegółów, zostałam zaproszona, żeby obejrzeć wszystko na własne oczy uśmiech

Ostatnio zmieniony przez straszna_dama dnia Pon 9 Sie 2010, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Kasiek86
guru
guru

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

również bym nie składała życzeń. Tym bardziej, że jeżeli ludzi nie znasz to byłyby one jakieś takie ....hmm...nienaturalne? Ale ja ogólnie nie lubię i nie umiem składać życzeń i unikam tego jak ognia.

Powrót do góry
Liziii
guru
guru

PostWysłany: Pon 9 Sie 2010, 22:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W takiej sytuacji jaka opisujesz ja tez ograniczylabym sie do obecnosci na mszy i wyszła po angielsku oczko Co innego isc na slub osoby ktora sie poznalo przez internet i utrzymuje kontakt, jak np jednej z naszych forumowych kolezanek, a co innego po prostu w celach zwiadowczych.
Pewnie taka dyskrecja Twojej osoby bedzie i na rękę młodej parze uśmiech
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 6:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oni nawet nie zauważą pewnie Twojej obecności lol ja bynajmniej nie zwracałam uwagi kto jest w kościele lol

Powrót do góry
mademoiselle
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 10 Sie 2010, 10:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samo złożenie życzeń jest w dobrym stylu oczko
żadnych kwiatów itp. - tylko życzenia, podanie ręki.
Skoro już tam jesteś - też byś chciała pewnie, żeby i tacy życzyli Ci szczęścia język

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: