|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
marta_a Guest
|
Posted: Sun 24 Jan 2016, 8:56 Post subject: Co zamiast kwiatów? |
|
|
| Nie wiem czy był już taki topic - nie mogłam znaleźć. Zastanawiam się co wpisać na zaproszeniu ślubnym, aby goście przeznaczyli te środki na coś innego niż kwiaty, które uschna w kilka dni po weselu. |
|
| Back to top |
|
 |
tala Guest
|
Posted: Tue 26 Jan 2016, 6:52 Post subject: |
|
|
Spotkałam się z różnymi opcjami. Jedni życzyli sobie wino, inni jakąś dobrą książkę. Popularne są również kupony na najbliższe losowanie w lotto. Coraz popularniejsze są akcje charytatywne. Młodzi chcą aby zamiast kwiatów kupować misie do domu dziecka. Ewentualnie część środków jakie uzyskają z zabaw oczepinowych przeznaczali na jakąś fundację. Np SOS Wioski Dziecięce: https://wioskisos.org/nowo%C5%BCe%C5%84cy-dla-dzieci.html
Możliwości jest więc dużo. |
|
| Back to top |
|
 |
mdecor początkujący

|
Posted: Tue 26 Jan 2016, 12:31 Post subject: |
|
|
Tak jak powyżej, wybierzcie kogoś, konkretną osobę lub jakąś fundację (stron z dziećmi potrzebującymi pieniędzy na opiekę i leczenie jest zatrzęsienie, ale jakbyście się rozejrzeli, to pewnie znajomy znajomego zna kogoś, kto jest w potrzebie), poproście o wpłaty na konto (info w zaproszeniu, żeby kasę na kwiaty lepiej spożytkować)
Myślę, że wielu gościom się to naprawdę spodoba, a i wokół Was będą krążyły dzięki temu dobre myśli na początku trudnej drogi  |
|
| Back to top |
|
 |
darianna początkujący

|
Posted: Wed 27 Jan 2016, 15:17 Post subject: |
|
|
Jeśli można sobie na to pozwolić to na pewno konkretny cel/organizacja to dobry wybór.
A jeśli pytasz o "techniczną" stronę, to ja spotkałam się na zaproszeniach z jakimiś mini-wierszykami, gdzie w taki sympatyczny sposób młodzi poprosili, żeby zamiast kwiatów przeznaczyć pieniądze... na coś innego, totalnie zapomniałam  _________________ http://novadent.kolobrzeg.pl/ |
|
| Back to top |
|
 |
bajsorka początkujący

|
Posted: Wed 3 Feb 2016, 15:25 Post subject: |
|
|
Hm, a kuzynka bardzo chciała zrobić zabiegi takie z chirurgii plastycznej jakby i poprosiła o to - dostała bon do Medycyna Estetyczna Wrocław. Po prostu zrobiła listę prezentów. Podoba wam się taki pomysl? _________________ Polecam serdecznie wszystkim przyszłym Pannom Młodym - Medycyna Estetyczna Wrocław jako najlepsze remedium na kompleksy  |
|
| Back to top |
|
 |
Magdusia1988 kandydat

|
|
| Back to top |
|
 |
Judytka_Tom bywalec

|
Posted: Tue 16 Feb 2016, 17:14 Post subject: |
|
|
wymyślcie jakiś zabawny wierszyk, w którym ujmiecie, że wolicie gotówkę do ręki  _________________ Don't give up! |
|
| Back to top |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Posted: Tue 16 Feb 2016, 18:56 Post subject: |
|
|
takich wierszyków jest mnóstwo w internecie.
Nas też podczas zapraszania gości dużo osób pytało wprost co chcemy wtedy, mówiliśmy wprost że właśnie pieniądze, każdy to rozumiał tym bardziej że wiedzieli że całe wesele i ślub opłacaliśmy sami. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
ZlotaLinia_com bywalec

|
Posted: Thu 18 Feb 2016, 12:33 Post subject: |
|
|
Dokładnie tak,wierszyków dzięki którym możecie napisać,że jednak nie chcecie kwiatów i zasugerować tow delikatny sposób,jest naprawdę bardzo wiele,na pewno coś wybierzecie i macie tym samym problem z głowy  |
|
| Back to top |
|
 |
Polianna1 kandydat

|
Posted: Mon 22 Feb 2016, 17:55 Post subject: |
|
|
Ja często spotykałam się, że Młodzi prosili o zabawki, pomoce szkolne dla dzieci z domów dziecka. Fajną sprawą sa też wina oraz książki to akurat nie będzie do wyrzucenia po kilku dniach  _________________ Wirtualne Biuro Warszawska6, Białystok - wsparcie w biznesie |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce