Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Co zamiast kwiatów?
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
View previous topic :: View next topic  
Author Message
marta_a
Guest

PostPosted: Sun 24 Jan 2016, 8:56    Post subject: Co zamiast kwiatów? Reply with quote

Nie wiem czy był już taki topic - nie mogłam znaleźć. Zastanawiam się co wpisać na zaproszeniu ślubnym, aby goście przeznaczyli te środki na coś innego niż kwiaty, które uschna w kilka dni po weselu.
Back to top
tala
Guest

PostPosted: Tue 26 Jan 2016, 6:52    Post subject: Reply with quote

Spotkałam się z różnymi opcjami. Jedni życzyli sobie wino, inni jakąś dobrą książkę. Popularne są również kupony na najbliższe losowanie w lotto. Coraz popularniejsze są akcje charytatywne. Młodzi chcą aby zamiast kwiatów kupować misie do domu dziecka. Ewentualnie część środków jakie uzyskają z zabaw oczepinowych przeznaczali na jakąś fundację. Np SOS Wioski Dziecięce: https://wioskisos.org/nowo%C5%BCe%C5%84cy-dla-dzieci.html
Możliwości jest więc dużo.
Back to top
mdecor
początkujący
początkujący

PostPosted: Tue 26 Jan 2016, 12:31    Post subject: Reply with quote

Tak jak powyżej, wybierzcie kogoś, konkretną osobę lub jakąś fundację (stron z dziećmi potrzebującymi pieniędzy na opiekę i leczenie jest zatrzęsienie, ale jakbyście się rozejrzeli, to pewnie znajomy znajomego zna kogoś, kto jest w potrzebie), poproście o wpłaty na konto (info w zaproszeniu, żeby kasę na kwiaty lepiej spożytkować)
Myślę, że wielu gościom się to naprawdę spodoba, a i wokół Was będą krążyły dzięki temu dobre myśli na początku trudnej drogi Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
darianna
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 27 Jan 2016, 15:17    Post subject: Reply with quote

Jeśli można sobie na to pozwolić to na pewno konkretny cel/organizacja to dobry wybór.

A jeśli pytasz o "techniczną" stronę, to ja spotkałam się na zaproszeniach z jakimiś mini-wierszykami, gdzie w taki sympatyczny sposób młodzi poprosili, żeby zamiast kwiatów przeznaczyć pieniądze... na coś innego, totalnie zapomniałam Embarassed
bajsorka
początkujący
początkujący

PostPosted: Wed 3 Feb 2016, 15:25    Post subject: Reply with quote

Hm, a kuzynka bardzo chciała zrobić zabiegi takie z chirurgii plastycznej jakby i poprosiła o to - dostała bon do Medycyna Estetyczna Wrocław. Po prostu zrobiła listę prezentów. Podoba wam się taki pomysl?
Magdusia1988
kandydat
kandydat

PostPosted: Tue 16 Feb 2016, 11:31    Post subject: pomysł na prezent Reply with quote

Rzućcie okiem na tą stronę http://www.planowaniewesela.pl/warto_wiedziec/pomysl_na_prezent_slubny.html, fajne pomysły na prezenty ślubne oczko
Back to top
View user's profile Send private message
Judytka_Tom
bywalec
bywalec

PostPosted: Tue 16 Feb 2016, 17:14    Post subject: Reply with quote

wymyślcie jakiś zabawny wierszyk, w którym ujmiecie, że wolicie gotówkę do ręki uśmiech
tynka2506
maniak
maniak

PostPosted: Tue 16 Feb 2016, 18:56    Post subject: Reply with quote

takich wierszyków jest mnóstwo w internecie.
Nas też podczas zapraszania gości dużo osób pytało wprost co chcemy wtedy, mówiliśmy wprost że właśnie pieniądze, każdy to rozumiał tym bardziej że wiedzieli że całe wesele i ślub opłacaliśmy sami.

Back to top
View user's profile Send private message
ZlotaLinia_com
bywalec
bywalec

PostPosted: Thu 18 Feb 2016, 12:33    Post subject: Reply with quote

Dokładnie tak,wierszyków dzięki którym możecie napisać,że jednak nie chcecie kwiatów i zasugerować tow delikatny sposób,jest naprawdę bardzo wiele,na pewno coś wybierzecie i macie tym samym problem z głowy uśmiech
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Polianna1
kandydat
kandydat

PostPosted: Mon 22 Feb 2016, 17:55    Post subject: Reply with quote

Ja często spotykałam się, że Młodzi prosili o zabawki, pomoce szkolne dla dzieci z domów dziecka. Fajną sprawą sa też wina oraz książki uśmiech to akurat nie będzie do wyrzucenia po kilku dniach uśmiech
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce