|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jagnam gaduła

|
Wysłany: Pią 22 Sie 2025, 12:57 Temat postu: Olejek rycynowy przy łuszczycy skóry głowy i ciała – jak stosujecie? |
|
|
Czy olej rycynowy, który stosujecie na zmiany przy łuszczycy skóry głowy i ciała, ma być rafinowany czy nie? Samo nacieranie wystarczy? W aptece mówili, że jak się smaruje (ręce i nogi), to powinno się jeszcze zawinąć folią spożywczą dla lepszego efektu. Ktoś próbował? Mąż raczej nie ma jak tego robić w trasie, ale może chociaż w weekendy da się coś ogarnąć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
morwinka bywalec

|
Wysłany: Pią 22 Sie 2025, 13:06 Temat postu: |
|
|
Ja używałam zwykłego olejku rycynowego z apteki, chyba nawet nie patrzyłam czy rafinowany. Smarowałam ręce i nogi wieczorem, bez żadnego owijania – i tak bardzo dobrze działało. Skóra się wygładzała, łuski mniej widoczne. Oczywiście trzeba to robić regularnie, raz na tydzień nic nie da. To nie leczy choroby, ale łagodzi na maksa, szczególnie jak skóra jest już zmęczona leczeniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
berka uzależniony

|
Wysłany: Pią 22 Sie 2025, 14:01 Temat postu: |
|
|
Ja też używam rycynowego i u mnie najlepiej działa w duecie z płynem Psorisel – bo sam olej to fajnie nawilża, ale nie zatrzymuje nawrotów. A ten płyn łagodzi swędzenie. Kupuję tutaj, bo często bywa w dobrej cenie:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/psorisel-zestaw,37804.html
Nie zawijam nic folią, szkoda czasu – najważniejsza jest systematyczność. U mnie po miesiącu skóra była wyraźnie gładsza i mniej czerwona. |
|
Powrót do góry |
|
 |
rozza gaduła

|
Wysłany: Pon 25 Sie 2025, 9:26 Temat postu: |
|
|
W kabinie raczej się nie da tego ogarnąć, za dużo zachodu – tłuste ręce, zapach, no i trzeba chwilę posiedzieć. Ale jak mąż jest w domu na weekend, to warto spróbować. U mnie też najlepiej sprawdziło się to wieczorem, po kąpieli, a rano Psorisel albo inny lekki krem bez parafiny. Tylko nie odpuszczać – jak się przestaje smarować, to szybko wraca wszystko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|