| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
berka uzależniony

|
Posted: Mon 12 Apr 2021, 9:19 Post subject: Jakie dobre wino polecicie |
|
|
| Czy możecie polecić jakieś dobre wino?(najlepiej pół słodkie) dziękuję |
|
| Back to top |
|
 |
jagnam gaduła

|
Posted: Mon 12 Apr 2021, 10:20 Post subject: |
|
|
Po winach słodzonych, a pół słodkie jest słodzone, jest kac. Myślę że szukasz wina które ma niska kwasowość i jest łagodne w smaku. To nadal może być wino wytrawne, albo półwytrawne, będzie miało przynajmniej aromat jakiś. Tanio i łagodnie w biedrze to primitivo, i wino czerwone półwytrawne szczep cabernet savignion - nie pamiętam nazwy. Chyba coś z Grande... Ogólnie wina szczep pinot noir - zawsze pyszne i owocowe. Białe to szczep savignion Blanc z nowej Zelandii - zawsze pewniak i ten sam szczep wino Jose Pariente. Nie obawiaj się win zakręcanych - to nie świadczy o ich niskiej jakości tylko o tym że wzrosła ostatnio sprzedaż win na świecie przez co mamy deficyt korka - robi się go z kory drzewa i musi zdarzyć urosnąć.
http://www.alkoparty.pl/ - mogę polecic te hurtownie.Kupisz tam dobrej jakości alkohole. |
|
| Back to top |
|
 |
Bambi kandydat

|
Posted: Sun 4 Jul 2021, 20:17 Post subject: |
|
|
| jest wiele gustów i guścików - mój brat na wesele kupował w Carrefour - pomogła mu pani z obsługi - wybrał kilka różnych mniej znanych win - goście byli zadowoleni bo mogli posmakować różnych gatunków |
|
| Back to top |
|
 |
TradycyjnaDaga początkujący

|
Posted: Thu 8 Jul 2021, 7:48 Post subject: |
|
|
| Szukam win ale nie tylko z winogron. Kiedyś piłam bardzo dobre wina owocowe tylko nie wiem gdzie akie kupić w większej ilości. Do tego etykiety powinny być na zamówienie. Macie coś? |
|
| Back to top |
|
 |
Hanka223 kandydat

|
Posted: Sun 11 Jul 2021, 11:10 Post subject: |
|
|
| Na swoje wesele też kupowałam w Carrefourze, mieli spory wybór, dobrej jakości i przyziemnych cenach. |
|
| Back to top |
|
 |
jeffery83 początkujący

|
Posted: Tue 27 Jul 2021, 10:39 Post subject: |
|
|
| Jakie białe wina polecacie? |
|
| Back to top |
|
 |
jany83 początkujący

|
Posted: Wed 28 Jul 2021, 13:30 Post subject: |
|
|
| Sama zastanawiam się, czy wybrać wino białe czy czerwone. |
|
| Back to top |
|
 |
sylwia4012 gaduła

|
Posted: Thu 30 Sep 2021, 21:29 Post subject: |
|
|
| Dla mnie włoskie wina sprawdzają się doskonale w każdej sytuacji - smak i aromat - czuć słońce Italii. Na https://smakizwloch.pl/kategoria-produktu/wina/ maja ciekawy wybór w dobrych cenach, prosto z Włoch |
|
| Back to top |
|
 |
Joanne uzależniony

|
Posted: Thu 14 Oct 2021, 8:22 Post subject: |
|
|
| Wiele świetnych win można znaleźć na stronie https://propaganda24h.pl/pl/c/WINA-WLOSKIE/145. Polecam zarówno jeśli szukacie czegoś do obiadu jak i czegoś z wyższej półki, na przykład na prezent. |
|
| Back to top |
|
 |
hubert37 uzależniony

|
|
| Back to top |
|
 |
|