Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Arrabar początkujący

|
Wysłany: Sro 26 Lip 2023, 11:03 Temat postu: Zdrowe oczy, czyli jak dbać o wzrok |
|
|
Witam.
Istnieje wiele różnych chorób wzroku, takich jak np. zaćma, czyli częściowe lub całkowite zmętnienie soczewki. Jedynym sposobem na usunięcie zaćmy jest operacja. Nie da się jej wyleczyć w inny sposób.
Innym przykładem jest AMD, czyli zwyrodnienie plamki żółtej związane z wiekiem. To można wyleczyć przy pomocy iniekcji doszklistkowych.
Jakie macie sposoby na zdrowe oczy? Jak dbać o wzrok po operacji zaćmy? Jak zapobiegać powstawaniu choroby? |
|
Powrót do góry |
|
 |
dawn64 początkujący

|
Wysłany: Sro 26 Lip 2023, 12:27 Temat postu: |
|
|
Przy długim czasie spędzanym przed ekranem komputera lub telefonu warto czasami rozluźnić wzrok spoglądając w dal przez okno. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pinkki uzależniony

|
Wysłany: Sro 26 Lip 2023, 13:09 Temat postu: |
|
|
Jak często badacie wzrok? |
|
Powrót do góry |
|
 |
mohr.earnestine początkujący

|
Wysłany: Pią 28 Lip 2023, 13:54 Temat postu: |
|
|
pinkki napisał: | Jak często badacie wzrok? |
Ja chodzę na badania wzroku koniecznie raz do roku! |
|
Powrót do góry |
|
 |
klarka12 maniak

|
Wysłany: Wto 1 Sie 2023, 11:35 Temat postu: |
|
|
U mnie niestety wzrok bardzo się pogorszył ze względu na pracę przed komputerem. Dlatego poważnie zastanawiam się nad korekcja laserowa wzroku cena Mam tylko nadzieję, ze nie będzie żadnych przeszkód, aby wykonać u mnie ten zabieg. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jezyk maniak

|
Wysłany: Wto 26 Wrz 2023, 9:31 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że w takim wypadku warto być pod okiem dobrego specjalisty. Udało mi się znaleźć tę klinikę https://www.optegra.com.pl/cennik/klinika-krakow i muszę przyznać, że posiadają bardzo dobre ceny na oferowane zabiegi czy też konsultacje. Jeśli macie taki problem, to moim zdaniem warto sięgnąć na ichniejszą stronę po garść informacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lenkaa guru

|
Wysłany: Pią 13 Paź 2023, 12:45 Temat postu: |
|
|
Szpitalem w którym otrzymacie opiekę na najwyższym poziomie jest https://szpitalzywiec.pl/ Kadra tam zatrudniona indywidualnie podchodzi do kazdego pacjenta i otacza go należytą opieka zarówno w ramach umowy z NFZ jak i prywatnie. Posiadają specjalistyczny sprzęt i niezbędne wykształcenie aby skutecznie pomagać pacjentom w powrocie do zdrowia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
AleksKoral kandydat

|
Wysłany: Wto 17 Paź 2023, 10:39 Temat postu: |
|
|
pinkki napisał: | Jak często badacie wzrok? |
Raz na rok, czasem częściej... najczęściej u dobry optyk Poznań. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aania992 uzależniony

|
Wysłany: Czw 7 Lis 2024, 12:41 Temat postu: |
|
|
Nie powinniście również zapominać o ochronie oczu przed promieniowaniem UV. To też bardzo istotna kwestia i trzeba budować świadomość społeczeństwa. Świetne jest to, że ochronę oczu można połączyć ze stylowymi dodatkami, bo projektanci modowi luksusowych marek, w swojej kolekcji posiadają również okulary przeciwsłoneczne. Super wyborem są balmain okulary . Podobają się Wam oryginalne projekty tej marki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joanne uzależniony

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|