Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
msmerf początkujący

|
Wysłany: Pon 28 Lip 2014, 12:56 Temat postu: dzieci do niesienia obrączek |
|
|
Hej,
Mam pytanie, na temat Waszych poglądów, aby dzieci niosły Wam obrączki do ślubu. Przyszła teściowa bez mojej zgody obiecała dziewczynce z rodziny narzeczonego że ta będzie przed nami szła i niosła na poduszce obrączki. Niestety o ustaleniach dowiedziałam się po fakcie, dziewczynka już ma to obiecane, a ja nie chce, aby tak było. Nie podoba mi się to, nigdy tego nie chciałam a teraz jest wielki problem bo jak ona teraz ma jej powiedzieć, że tych obrączek nie będzie niosła bo dziecku będzie przykro. Czy powinnam się zgodzić? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jakubgrabowski kandydat

|
Wysłany: Pon 28 Lip 2014, 13:48 Temat postu: |
|
|
Lepiej się zgodzić, to nie jest trudne zajęcie. A w innym przypadku dziecko może być rozczarowane. _________________ Zamówiłem markizy Poznań na okna do salonu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
niegapsię kandydat

|
Wysłany: Pon 28 Lip 2014, 14:12 Temat postu: |
|
|
Ale nieprzyjemna sytuacja. Naprawdę nie zazdroszczę.
Moja opinia jest taka, że jeśli młodzi chcą mieć dziewczę noszące obrączki albo sypiące kwiaty to proszę bardzo. Oni będą mieć radochę i dziewczę tez. Może być to piękna i wzruszająca chwila dla młodych, dziewczynki i gości. uważam że jest to dobry sposób na włączenie dziecka z poprzedniego związku w uroczystość dające wyraz jego członkostwa w nowo tworzącej się (albo przekształcającej) rodzinie.
Jednak jeśli młodzi nie chcą czegoś takiego to powinni mieć prawo do nie skorzystania z takiej propozycji. Mi niedawno proponowano dziewczę do sypania kwiatów i grzecznie podziękowałam (ja miałam taka możliwość) bo dla mnie jest to zbyt teatralne.
Co do potencjalnych rozwiązań twojej sytuacji. Ja pewnie dała bym za wygraną, ale w świecie idealnym, w świecie ludzi asertywnych i "to nasze wesele nasze decyzje":
Proponuje postawić teściowa przed wyborem "Ma teściowa wybór będzie przykro albo mi albo dziewczynce" jeśli nie odkręci sprawy możesz zastanowić się nad tym jakie relacje masz ty i narzeczony z rodzicami dziewczynki i z nimi pogadać.
Przychodzi mi do głowy ,że możne dziewczątko będzie szło za wami. Wtedy się na nią nie na patrzysz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
asokalski początkujący

|
Wysłany: Sro 6 Sie 2014, 12:46 Temat postu: |
|
|
Przecież wy za to płacicie i ustalacie co ma się znaleźć. Każdy doradca może proponować swoje pomysły na Wasz dzień. Czasem fajnie jak ktoś doradzi, bo rodzą się nieraz super pomysły, ale ostateczną decyzję i tak podejmuje ten kto płaci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lovrin_pl kandydat

|
Wysłany: Pią 22 Sie 2014, 13:59 Temat postu: |
|
|
Zgadzam się,to Wasz ślub i nikt nie ma prawa się wtrącać a już tym bardziej bez Waszej wiedzy i ustaleń. Nawet jeżeli dziecko będzie rozczarowane to trudno,Ty masz być przede wszystkim zadowolona i wszystko ma być po Twojej myśli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pancake12 kandydat

|
Wysłany: Czw 28 Sie 2014, 9:15 Temat postu: |
|
|
A jakbyś zaproponowała dziewczynce np. sypanie kwiatków za Wami? Tak, żeby wciąż miała jakąś rolę, a nie nosiła obrączek? To może załagodzić rozczarowanie, a równocześnie trochę postawisz na swoim. _________________ "To elementarne, drogi Watsonie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
AdaWalcz kandydat

|
Wysłany: Czw 28 Sie 2014, 10:27 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście to Wasz dzień i nie powinno tak być, żeby było Ci przykro.
Chociaż mi osobiście bardzo poda się jak dzieci niosą obrączki lub sypią kwiatkami. _________________ ADA |
|
Powrót do góry |
|
 |
syed20 początkujący

|
|
Powrót do góry |
|
 |
olivia uzależniony

|
Wysłany: Sob 30 Sie 2014, 11:27 Temat postu: |
|
|
U nas będzie tak, że moja chrześniaczka będzie sypała kwiatki, a połówka chrześniak będzie niósł obrączki. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Wto 2 Wrz 2014, 16:13 Temat postu: |
|
|
U nas dzieci nie będzie nie chce po prostu jakoś nie przywiązuje zupełnie do tego wagi _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|