Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

dzieci do niesienia obrączek
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
msmerf
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 28 Lip 2014, 12:56    Temat postu: dzieci do niesienia obrączek Odpowiedz z cytatem

Hej,
Mam pytanie, na temat Waszych poglądów, aby dzieci niosły Wam obrączki do ślubu. Przyszła teściowa bez mojej zgody obiecała dziewczynce z rodziny narzeczonego że ta będzie przed nami szła i niosła na poduszce obrączki. Niestety o ustaleniach dowiedziałam się po fakcie, dziewczynka już ma to obiecane, a ja nie chce, aby tak było. Nie podoba mi się to, nigdy tego nie chciałam a teraz jest wielki problem bo jak ona teraz ma jej powiedzieć, że tych obrączek nie będzie niosła bo dziecku będzie przykro. Czy powinnam się zgodzić?
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 28 Lip 2014, 13:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lepiej się zgodzić, to nie jest trudne zajęcie. A w innym przypadku dziecko może być rozczarowane.
niegapsię
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 28 Lip 2014, 14:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale nieprzyjemna sytuacja. Naprawdę nie zazdroszczę.

Moja opinia jest taka, że jeśli młodzi chcą mieć dziewczę noszące obrączki albo sypiące kwiaty to proszę bardzo. Oni będą mieć radochę i dziewczę tez. Może być to piękna i wzruszająca chwila dla młodych, dziewczynki i gości. uważam że jest to dobry sposób na włączenie dziecka z poprzedniego związku w uroczystość dające wyraz jego członkostwa w nowo tworzącej się (albo przekształcającej) rodzinie.

Jednak jeśli młodzi nie chcą czegoś takiego to powinni mieć prawo do nie skorzystania z takiej propozycji. Mi niedawno proponowano dziewczę do sypania kwiatów i grzecznie podziękowałam (ja miałam taka możliwość) bo dla mnie jest to zbyt teatralne.

Co do potencjalnych rozwiązań twojej sytuacji. Ja pewnie dała bym za wygraną, ale w świecie idealnym, w świecie ludzi asertywnych i "to nasze wesele nasze decyzje":
Proponuje postawić teściowa przed wyborem "Ma teściowa wybór będzie przykro albo mi albo dziewczynce" jeśli nie odkręci sprawy możesz zastanowić się nad tym jakie relacje masz ty i narzeczony z rodzicami dziewczynki i z nimi pogadać.

Przychodzi mi do głowy ,że możne dziewczątko będzie szło za wami. Wtedy się na nią nie na patrzysz.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
asokalski
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 6 Sie 2014, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przecież wy za to płacicie i ustalacie co ma się znaleźć. Każdy doradca może proponować swoje pomysły na Wasz dzień. Czasem fajnie jak ktoś doradzi, bo rodzą się nieraz super pomysły, ale ostateczną decyzję i tak podejmuje ten kto płaci.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Lovrin_pl
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 22 Sie 2014, 13:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się,to Wasz ślub i nikt nie ma prawa się wtrącać a już tym bardziej bez Waszej wiedzy i ustaleń. Nawet jeżeli dziecko będzie rozczarowane to trudno,Ty masz być przede wszystkim zadowolona i wszystko ma być po Twojej myśli.
Powrót do góry
pancake12
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 28 Sie 2014, 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jakbyś zaproponowała dziewczynce np. sypanie kwiatków za Wami? Tak, żeby wciąż miała jakąś rolę, a nie nosiła obrączek? To może załagodzić rozczarowanie, a równocześnie trochę postawisz na swoim.
AdaWalcz
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 28 Sie 2014, 10:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście to Wasz dzień i nie powinno tak być, żeby było Ci przykro.
Chociaż mi osobiście bardzo poda się jak dzieci niosą obrączki lub sypią kwiatkami.
syed20
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sob 30 Sie 2014, 7:32    Temat postu: sultan Odpowiedz z cytatem

Rzeczywiście to Wasz dzień i nie powinno tak być, żeby było Ci przykro.
Chociaż mi osobiście bardzo poda się jak dzieci niosą obrączki lub sypią kwiatkami.
http://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_College
https://pt-br.facebook.com/isebarretos
Powrót do góry
olivia
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 30 Sie 2014, 11:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas będzie tak, że moja chrześniaczka będzie sypała kwiatki, a połówka chrześniak będzie niósł obrączki.
maniak
maniak

PostWysłany: Wto 2 Wrz 2014, 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U nas dzieci nie będzie nie chce po prostu jakoś nie przywiązuje zupełnie do tego wagi

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: