| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

rafalmleko1234 początkujący

| 

Wysłany: Wto 26 Sie 2014, 21:04    Temat postu: zamiast kwiatów ...... | 
				     | 

| 

No właśnie zamiast kwiatów często wolelibyśmy zupełnie coś innego. A co powiecie na to by zamiast kwiatów dać uśmiech dzieciom. Taką akcje prowadzi fundacja Miej Serce. W zamian za to, że na swoim weselu zrobisz zbiórkę dla dzieci otrzymasz piękne zaproszenia (maja mnóstwo wzorów), już nie wspone o tym, że na pewno Twoje wesele utkwi na długo w pamięci gości. Bo czy jest coś piękniejszego niz dzielić się własnym sercem i szcześciem   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Karolina1984 guru

| 

Wysłany: Wto 26 Sie 2014, 21:41    Temat postu:  | 
				     | 

| 

A może by tak zamiast podszywać się pod rzekomego pana młodego napisać wprost..... albo w ogóle    _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

rafalmleko1234 początkujący

| 

Wysłany: Sro 27 Sie 2014, 7:57    Temat postu: jest w prost | 
				     | 

| 

| Karolina1984 napisał: | 	 		  A może by tak zamiast podszywać się pod rzekomego pana młodego napisać wprost..... albo w ogóle    | 	  

ależ ja już dawno nie jestem panem młodym - 3 lata po ślubie, a informacja jest napisana, wydaje mi sie wprost. taki mam styl pisania.   

pozdrawiam wszytskie młode pary | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ZygfrydSala początkujący

| 

Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 9:32    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Pamiętam u kuzyna była akcja zbiórki zamiast kwiatów,pluszaka bądź ze sklepu bądź wypranego z półki w naszym domu.Zebrane zabawki zawieźli do domu dziecka.Bardzo mnie się to podobało. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

aga88 gaduła

| 

Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 10:59    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Tak naprawdę Domy dziecka toną w tych pluszakach a dzieci przecież nimi się nie bawią tylko zalegają one na półkach.

Dzieci z domu dziecka bardziej cieszyły by się z nowych przyborów szkolnych, środków higieny, czystości. 

Znajomi ostatnio też wpadli na pomysł że obdarowują dom dziecka więc zadzwonili, powiedzieli wprost o co chodzi. Ten dom dziecka potrzebował banalnie najróżniejszej herbaty bo idzie zima dzieci muszą pić ciepłe napoje a oni maja limity, cukru czajników i kolorowych kubków. 

Dla gości to wydatek groszowy a dzieci ucieszy.

I wychowawców cieszą takie rzeczy bardziej niż kolejne worki pluszaków. _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

velines19 bywalec

| 

Wysłany: Pią 5 Wrz 2014, 17:08    Temat postu:  | 
				     | 

| 

aga88 popieram   _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

KaroG początkujący

| 

Wysłany: Wto 9 Wrz 2014, 15:49    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| aga88 napisał: | 	 		  Tak naprawdę Domy dziecka toną w tych pluszakach a dzieci przecież nimi się nie bawią tylko zalegają one na półkach.

Dzieci z domu dziecka bardziej cieszyły by się z nowych przyborów szkolnych, środków higieny, czystości. 

Znajomi ostatnio też wpadli na pomysł że obdarowują dom dziecka więc zadzwonili, powiedzieli wprost o co chodzi. Ten dom dziecka potrzebował banalnie najróżniejszej herbaty bo idzie zima dzieci muszą pić ciepłe napoje a oni maja limity, cukru czajników i kolorowych kubków. 

Dla gości to wydatek groszowy a dzieci ucieszy.

I wychowawców cieszą takie rzeczy bardziej niż kolejne worki pluszaków. | 	  

Rzeczywiście słuszna uwaga. | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

agatka.kruk bywalec

| 

Wysłany: Wto 9 Wrz 2014, 18:59    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Bardzo dobra uwaga. Moi znajomi na swoim ślubie natomiast zbierali pieniądze do puszki na rehabilitację córki koleżanki, która ma obustronny niedosłuch. Myślę, że każdy z nas ma wśród swoich znajomych lub rodziny kogoś potrzebującego i na niego może też przeznaczyć drobne kwoty zamiast na kwiaty. O Akcji fundacji miej serce sama czytałam - jak poszukiwałam zaproszeń (nawet w jednym z wątków wysunęłam propozycję w ramach obniżenia kosztów), ale niestety narzeczony był nie do przejścia... ;/ _________________

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Marti1987 gaduła

| 

Wysłany: Wto 9 Wrz 2014, 21:03    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja zastanawiałam się nad zbiórką środków czystości dla Hospicjum albo dla Domu Starców.. Wydaje mi się, że Domy Dziecka są bardzo często obdarowane i dla odmiany chciałabym pomóc komuś innemu   _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

aga88 gaduła

| 

Wysłany: Sro 10 Wrz 2014, 7:25    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Marti1987 niby doby pomysł ale mi wydaje się, że w Hospicjach nie wiem jak w Domach starców używa się specjalistycznych środków czyszczących i takie "sklepowe" tam nie przejdą. 

Musisz się wcześniej zorientować w temacie. _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

|