|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
bryzelda początkujący

|
Posted: Sat 30 Aug 2014, 12:22 Post subject: ślub humanistyczny |
|
|
| brał ktoś? jesteśmy oboje ateistami, mamy ceremonię w us. ale chcielibyśmy mieć też taką "ładniejszą". Słyszałam, że te śluby mają ładną oprawę i są szczere i piękne, Ktoś coś? |
|
| Back to top |
|
 |
tomczak333 początkujący

|
Posted: Mon 17 Nov 2014, 22:03 Post subject: |
|
|
| Dopisze sie do tematu bo również nie to interesuje. |
|
| Back to top |
|
 |
Rashel maniak

|
Posted: Tue 18 Nov 2014, 0:02 Post subject: |
|
|
Byłam na takim ślubie. Dla mnie żadna rewelacja, zwłaszcza, że cywilny też można brać w plenerze (również byłam na takim). _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Judytka_Tom bywalec

|
Posted: Mon 15 Dec 2014, 11:15 Post subject: |
|
|
A ja myślę, to nawet fajna alternatywa dla osób, które nie decydują się na ślub kościelny, ślub cywilny pozbawiany jest pewnych elementów doniosłości, ceremonii, widowiskowości. Jeśli komuś zależy na podniosłej atmosferze i ładnej oprawie, to ślub humanistyczny może być dobrym rozwiązaniem  _________________ Don't give up! |
|
| Back to top |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Posted: Mon 15 Dec 2014, 16:55 Post subject: |
|
|
Śluby cywile są coraz ładniejsze u mnie w mieście jest park który wprowadził ofertę ślubów plenerowych. Podejrzewam tylko , że trzeba więcej zapłacić w USC _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Mon 15 Dec 2014, 17:56 Post subject: |
|
|
To ja bym się już szarpnęła na więcej kasy i zrobiła ślub cywilny w plenerze. Bo humanistyczny rzadko kto potraktuje poważnie  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 10:43 Post subject: |
|
|
Właśnie, dziewczyny dobrze piszą - ślub cywilny w plenerze...mmm może być pięknie  _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
| Back to top |
|
 |
Rashel maniak

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 11:10 Post subject: |
|
|
| Judytka_Tom wrote: | A ja myślę, to nawet fajna alternatywa dla osób, które nie decydują się na ślub kościelny, ślub cywilny pozbawiany jest pewnych elementów doniosłości, ceremonii, widowiskowości. Jeśli komuś zależy na podniosłej atmosferze i ładnej oprawie, to ślub humanistyczny może być dobrym rozwiązaniem  |
Nie zgodze się.
Byłam już na ślubie cywilnym w plenerze. Cala oprawa uroczystości była piękna. DO tego, był to ślub wyznawców Jehowy. Więc po uroczystości prowadzonej przez panią urzędnik, reszte ceremonii prowadził brat z ich tego zgromadzenia (czy jak to sie nazywa), odśpiewano przepiekny psalm.
Było pięknie, doniośle i bardzo klimatycznie...
A ślub humanistyczny to dla mnie zwykła zabawa. Moja kumpela wypaliła w gotyckiej sukni ślubnej, jej facet wystąpił we fraku a'la Dracula z filmu Francisa Forda Coppoli.
Dla nich to była zabawa dla rodziny, która miała odbyć się w plenerze, bo cywilnych nie udzielano wtedy w ten sposób. Tydzien później, poszli do USC ze świadkami, podpisali papiery i tyle. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 12:12 Post subject: |
|
|
Rashel, dosadnie ale w sedno sprawy - ślub humanistyczny to dla mnie taki raczej wymysł naszych czasów niż poważna sprawa. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Rashel maniak

|
Posted: Wed 17 Dec 2014, 14:38 Post subject: |
|
|
| Karolina1984 wrote: | | Rashel, dosadnie ale w sedno sprawy - ślub humanistyczny to dla mnie taki raczej wymysł naszych czasów niż poważna sprawa. |
Bo tak jest, zwłaszcza że ta ceremonia nie ma żadnych skutków prawnych w naszym kraju.
Takie widzi mi się i robienie szopki.
Dobrze zorganizowana ceremonia slubu cywilnego może wypaść równie pięknie jak ceremonia kościelna. _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce