|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lauraire guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:25 Temat postu: |
|
|
Karolina, żaden lekarz nie pozwoliłby na to żeby zapalenia płuc w ciąży nie leczyć, wiec nie rozumiem czemu się nie przyznałaś do ciąży?!
Nieleczona infekcja jest groźniejsza dla płodu niż przyjmowanie leków!
Są bezpieczne antybiotyki dla kobiet w ciąży, które nie wpływają na maleństwo, z pierwszej grupy bodajże. Sama takie przyjmowałam, jak byłam teraz w szpitalu i lekarze zapewniali mnie, że dziecku nie wyrządzą żadnej szkody.
Asik ma racja, tak bardzo się "rzucasz", że nie chcesz zostać przywiązana do dzieciaka, a nie dbając o niego i narażając na to żeby urodziło się chore sama zwiększasz szanse na to "przywiązanie" do łóżka chorego dziecka...
A co do Twoich marzeń o poronieniu (bo rozumiem, że to masz na myśli pisząc o samoistnym zakończeniu ciąży), jeśli Twój organizm jest silny, a dziecko waleczne to nie licz na to. Czasem mam takie wrażenie, że im bardziej mama się nie szanuje i nie chce malucha tym bardziej to dzieciątko jest silniejsze i waleczne. I analogicznie w drugą stronę.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:34 Temat postu: |
|
|
Leki dostałam dopiero wczoraj, więc przyjęłam każdego póki co po 1-2 dawki. Niestety u nas do lekarza rodzinnego czeka się 2 dni. Zapiszę się i powiem w czym rzecz, i co- teraz przyjmować dalej te, czy przerwać leczenie?
Pomagają mi , bo w ogóle wstałam, wcześniej tylko leżałam 3 doby. |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:35 Temat postu: |
|
|
A jaki ten antybiotyk bierzesz? Może akurat szczęśliwym któryś z tych nieszkodliwych... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:39 Temat postu: |
|
|
No raczej chyba nie- Fromilid.
Chyba grupa C. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agata85 guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:40 Temat postu: |
|
|
Zależy, jaki antybiotyk bierzesz i w jakiej dawce.
W zapaleniu płuc pierwszy rzut to amoksycylina, która jest dopuszczalna w ciąży, więc może akurat to bierzesz.
A masz jakieś inhalacje?
EDIT: Doczytałam, że Fromilid. Fromilid Uno, czy sam Fromilid? Jaka dawka? 2x500? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:42 Temat postu: |
|
|
Mam przepisane i biorę:
fromilid (klarytomycyna)
erdomed
fluconazole
na astmę i alergię-
telfexo i wziewnie Ventolin
edit
Fromilid uno 500mg |
|
Powrót do góry |
|
 |
myszka426 moderator

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:42 Temat postu: |
|
|
Rany boskie dziewczyno czytać nie można tego co ty wypisujesz . Dla tego dziecka chyba faktycznie gdyby się nie urodziło. Pomyśl ile rodzin czeka z utęsknieniem na dziecko i nie mogą mieć potomstwa. Oddaj do adopcji ktoś maleństwo na pewno pokocha. Podobnie jak jedna z dziewczyn nie będę czytać Twoich postów ,nie wiedziała bym co napisać bo to co mi się ciśnie na klawiaturę to same niecenzuralne słowa. Życzę szczęścia Maleństwu _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:44 Temat postu: |
|
|
Czyli klarytromycyna.
Cytat: | Grupa C:
Leki poprzez swoje działanie farmakologiczne powodują szkodliwe skutki (z wyjątkiem wad rozwojowych) u ludzkiego płodu lub noworodka, które mogą być odwracalne. |
Karolina, szczerze - brak mi słów do Ciebie. Czemuś się dziewczyno nie przyznała po prostu, dostałabyś bezpieczny antybiotyk.
Najlepiej jedź do szpitala na dyżur ginekologiczny i po prostu się przyznaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:48 Temat postu: |
|
|
lauraire napisał: | Czyli klarytromycyna.
Karolina, szczerze - brak mi słów do Ciebie. Czemuś się dziewczyno nie przyznała po prostu, dostałabyś bezpieczny antybiotyk.
Najlepiej jedź do szpitala na dyżur ginekologiczny i po prostu się przyznaj. |
Bo jestem idiotką i sądziłam, że każdy lekarz ma taki stosunek do baby w ciąży jak mój kochany ginekolog- że mnie oleją zwyczajnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agata85 guru

|
Wysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:49 Temat postu: |
|
|
Czyli makrolid, erdomed - mukolityk - w ciąży powinnaś brać w zmniejszonej dawce, fluconazol - przeciwgrzybiczy - można zamienić na bezpieczniejszą nystatynę dojelitową.
Jeśli nie jesteś uczylona na penicylinę, Fromilid można zamienić na amoksycylinę w dużej dawce.
Ja popieram Laurę, pojechałabym na dyżur, albo do Nocnej i Światecznej Pomocy Doraźnej - mieszkasz niedaleko Łodzi - taka instytucja musi funkjonować.
I zapewniam Cię, nie każdy lekarz Cię tak potraktuję, daję głowę sobie uciąć. Miałaś po prostu "szczęście" trafić na taki ewenement. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|