Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

zdjecia tych ktorzy odeszli przy bukiecie slubnym
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jo_anna_89
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 30 Sty 2012, 13:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja babcia - mama mojej mamy zmarła kilka lat przed jej ślubem.
Razem z tatą postanowili, że po ślubie pojadą na chwilkę na cmentarz. (Oczywiście były to czasy kiedy aparat czy kamera były czymś nieosiągalnym). Nikt oprócz kierowcy i świadków o tym nie wiedział. Rodzice pojechali na cmentarz, świadkowie (którzy jechali kolejnym samochodem) prosto na salę weselną. Zanim ktokolwiek się zorientował młodzi byli już na sali.
Nie wyobrażam sobie jednak tego, żeby ktokolwiek robił na cmentarzu(i to w takiej chwili) zdjęcia i jeszcze wstawiał je później do albumu. Lekka przesada ...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
agattt
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 30 Sty 2012, 14:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak byłam druhną u koleżanki to również pojechaliśmy na cmentarz na grób jej taty. Było to przed ślubem, goście pojechali pod kościół, a my zahaczyliśmy o cmentarz.

Powrót do góry
Kasztanowa
guru
guru

PostWysłany: Pon 30 Sty 2012, 17:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jo_anna_89 napisał:
Nie wyobrażam sobie jednak tego, żeby ktokolwiek robił na cmentarzu(i to w takiej chwili) zdjęcia i jeszcze wstawiał je później do albumu. Lekka przesada ...

Ja pierwszy raz spotkałam się z takim zdjęciem, ale znałam dobrze sytuację rodzinną tej koleżanki i przyznam szczerze, że mnie to wzruszyło, a nie zniesmaczyło.
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 30 Sty 2012, 19:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No może faktycznie przesadzam oczko
Ja ogólnie nie rozumiem takich zdjęć ani na cmentarzu ani np. przy trumnie.

Powrót do góry
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 30 Sty 2012, 20:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jo_anna_89 napisał:

A blisko pół wieku temu było to szalenie popularne, niemal z każdego pogrzebu było zdjęcie (moja babcia ma w albumach rodzinnych kilkanaście różnych pogrzebów, z kolei Ł. ma fotografię... nieboszczyka)- bo to ważne wydarzenie, tak jak ślub.
Nie wiem, co zdrożnego jest w cmentarzu, albo trumnie? Śmierć jest nieodłączną częścią życia.
Moja siostra ma kilkanaście zdjęć grobu swojego synka, różnych dekoracji na nim, kiedyś mi jedno przesłała. Grób to nic innego jak miejsce, gdzie leży ciało zmarłej, bardzo bliskiej osoby, nie wiem, po co tworzyć wokół tego miejsca takie tabu...
(Oczywiście nie mam na myśli wstawiania gdzie popadnie takich zdjęć, bo jednak cmentarz to miejsce specyficzne, ale do prywatnego albumu?)
Powrót do góry
Maja_82
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 30 Sty 2012, 21:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi nawet na myśl nie przyszło, żeby mieć taki medalion. Nie ma z nami już kilku osób, które były mi bardzo bliskie, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam.

Powrót do góry
jo_anna_89
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 31 Sty 2012, 10:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nheledore napisał:
jo_anna_89 napisał:

A blisko pół wieku temu było to szalenie popularne, niemal z każdego pogrzebu było zdjęcie (moja babcia ma w albumach rodzinnych kilkanaście różnych pogrzebów, z kolei Ł. ma fotografię... nieboszczyka)- bo to ważne wydarzenie, tak jak ślub.
Nie wiem, co zdrożnego jest w cmentarzu, albo trumnie? Śmierć jest nieodłączną częścią życia.
Moja siostra ma kilkanaście zdjęć grobu swojego synka, różnych dekoracji na nim, kiedyś mi jedno przesłała. Grób to nic innego jak miejsce, gdzie leży ciało zmarłej, bardzo bliskiej osoby, nie wiem, po co tworzyć wokół tego miejsca takie tabu...
(Oczywiście nie mam na myśli wstawiania gdzie popadnie takich zdjęć, bo jednak cmentarz to miejsce specyficzne, ale do prywatnego albumu?)

Chodziło mi głównie o to, że przesadą jest właśnie wstawianie takich zdjęć gdzie popadnie lub pokazywanie takich zdjęć każdemu (a zdarza się nawet,że osoby pozują do takich zdjęć - sama takie widziałam).
I nie jest to dla mnie temat tabu, po prostu nie rozumiem takiego zachowania. I tyle.

Powrót do góry
miki005
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 9 Mar 2012, 14:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja się wypowiem bo byłam w takie sytuacji. Mojego taty nie pamiętam, byłam malutka jak zginął tragicznie, a od 4 roku życia mam ojczyma który zastępował mi ojca. Po ślubie poszliśmy z mężem na cmentarz ( przy kościele ) zanieśliśmy znicz i kwiaty ale bez kamer i aparatów bo ja nie chciałam. Akurat w mojej sytuacji nie chciałam zrobić niczego co sprawiłoby przykrość mojemu ojczymowi który jest dla mnie praktycznie od zawsze ojcem albo żeby sie poczuł jakoś niezręcznie to bardzo skąplikowane, na pewno by go to nie uraziło ale uznałam że lepiej zadbać o żyjących niż o zmarłych co nie znaczy że nie pamiętam o swoim ojcu. Trudno to wszystko wytłumaczyć, taka specyficzna sytuacja.
Ogólnie uważam że fotograf i kamerzysta na cmentarzu są zbędni.
Powrót do góry
E-kwiaty
gaduła
gaduła

PostWysłany: Nie 5 Sie 2012, 13:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Według mnie to piękny pomysł. Nie wiem gdzie widzicie tą grobową atmosferę. Idea jest naprawdę głęboka i podejrzewam, że sama skorzystam z tego pomysłu uśmiech
Za pomocą kwiatów można wyrazić rozmaite emocje i uczucia. Ważne jest aby dobrać odpowiedni bukiet w zależności od okoliczności. Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy w tym celu różne kategorie bukietów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
lauraire
guru
guru

PostWysłany: Wto 7 Sie 2012, 16:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak teraz myślę, że zdjęcie to może przesada, no i też gdzie by je tam niby dać w ten bukiet ?
Jednak mam taki pierścionek od mojego taty, dostałam go jak miałam 5 lat chyba takie płaskie serce, które zmienia kolory... Mam go już tyle lat i dalej działa, zawsze na każde ważniejsze wydarzenie zabierałam go ze sobą, czy to była matura, prawo jazdy,egzaminy, obrona itd.
Nie mogłoby go zabraknąć na ślubie. Dla mnie ma jakąś magiczną moc i darzę go ogromnym sentymentem, tak kombinowałam, kombinowałam jakby go przemycić na ślub, na palcu nie wchodziło w grę ( ma już ponad 20 lat i złoto, czy platyna to nie jest, także miał prawo się trochę porysować i obdrapać).
Ten pierścionek jest regulowany i teraz tak myślę może łodygi bukietu byłyby tak jakby włożone w niego pytajnik
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Skocz do: