Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

ACTA
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
limone
guru
guru

PostWysłany: Sro 25 Sty 2012, 7:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 11:41, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Natalia_2013
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 25 Sty 2012, 8:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://bi.gazeta.pl/im/3/11015/m11015223,ACTA.pdf pełny tekst ACTA, wersja ostateczna.

Przeczytajcie koniecznie sekcję 5

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 25 Sty 2012, 11:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W przypadku egzekwowania praw w postępowaniu cywilnym.. Taka możliwość jest i teraz, a jak wiele osób z tego korzysta? Są oczywiście głośniejsze sprawy jak z fotofabryką, ale to są nieliczne sytuacje. W przypadku postępowania karnego trzeba dokonać naruszeń na skalę handlową.. Z tego co widzę spory nacisk kładą na znaki towarowe, więc obawiać bardziej mogą się ich zwolennicy. Albo martwić, bo to pewnie zmniejszy skalę podrabiania. Bardziej martwi mnie dostęp do informacji.. Ale przecież - chociaż nie wiem w jakim stopniu - ten dostęp jest i teraz, przecież nasze prywatne maile czy nawet tytuły przelewów są kontrolowane, jeżeli zachodzi podstawa na pewno dostawca internetu ujawnia informacje.. Prędzej zaszkodzi ogólna panika, która spowoduje zniknięcie wielu portali.
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 2:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że nawet jeśli podpiszą ACTA to i tak prędzej czy później z niego zrezygnują. Nie utrzyma się to długo. Będzie gorszy dostęp do jakichkolwiek informacji, poza tym co z ochroną danych osobowych (skoro administratorzy sieci mają monitorować każdy nasz ruch w Internecie)? Jak dla mnie jest to straszne przegięcie.. I oby do tego nie doszło oczko
Powrót do góry
limone
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 10:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 11:42, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Inka83
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 12:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dalej musi to przegłosować Sejm, a następnie podpisać Prezydent. Jeszcze trochę to potrwa.

Powrót do góry
limone
guru
guru

PostWysłany: Czw 26 Sty 2012, 15:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 11:43, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Anioleczek
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 1:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, że decydujący podpis należy do Prezydenta i to od niego będzie zależało czy to się przyjmie czy też nie, ale tak jak mówię tylko mi się wydaje. Z drugiej strony skoro już oficjalnie umowa została podpisana, to jest duże prawdopodobieństwo, że się mylę. Nie mam pojęcia.
Powrót do góry
Natalia_2013
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 10:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anioleczek napisał:
Wydaje mi się, że decydujący podpis należy do Prezydenta i to od niego będzie zależało czy to się przyjmie czy też nie, ale tak jak mówię tylko mi się wydaje. Z drugiej strony skoro już oficjalnie umowa została podpisana, to jest duże prawdopodobieństwo, że się mylę. Nie mam pojęcia.

Musi to zostać przegłosowane przez sejm, a potem podpisuje prezydent. Jeśli odrzuci, to projekt ustawy wraca, zostaje lekko zmieniony, albo i nie i znów wędruje do prezydenta...

Najlepsze byłoby referendum narodowe... wtedy prezydent mógłby to odrzucić w "piz..." i problem z głowy. Generalnie jest tak, że to co raz odrzuci prezydent, wraca i w końcu zostaje podpisane ;p

Powrót do góry
serduszkox
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słyszałam,że ACTA narusza jakieś prawa osobiste krajów UE i że jeśli UE nie zgodzi się na wprowadzenie ACTA to Polska też nie będzie mogła tego podpisać.
Może to ktoś potwierdzić?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Pogaduchy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: