|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
limone guru

|
Wysłany: Sro 25 Sty 2012, 7:16 Temat postu: |
|
|
... _________________

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 11:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natalia_2013 uzależniony

|
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Sro 25 Sty 2012, 11:46 Temat postu: |
|
|
W przypadku egzekwowania praw w postępowaniu cywilnym.. Taka możliwość jest i teraz, a jak wiele osób z tego korzysta? Są oczywiście głośniejsze sprawy jak z fotofabryką, ale to są nieliczne sytuacje. W przypadku postępowania karnego trzeba dokonać naruszeń na skalę handlową.. Z tego co widzę spory nacisk kładą na znaki towarowe, więc obawiać bardziej mogą się ich zwolennicy. Albo martwić, bo to pewnie zmniejszy skalę podrabiania. Bardziej martwi mnie dostęp do informacji.. Ale przecież - chociaż nie wiem w jakim stopniu - ten dostęp jest i teraz, przecież nasze prywatne maile czy nawet tytuły przelewów są kontrolowane, jeżeli zachodzi podstawa na pewno dostawca internetu ujawnia informacje.. Prędzej zaszkodzi ogólna panika, która spowoduje zniknięcie wielu portali. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anioleczek bywalec

|
Wysłany: Czw 26 Sty 2012, 2:19 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że nawet jeśli podpiszą ACTA to i tak prędzej czy później z niego zrezygnują. Nie utrzyma się to długo. Będzie gorszy dostęp do jakichkolwiek informacji, poza tym co z ochroną danych osobowych (skoro administratorzy sieci mają monitorować każdy nasz ruch w Internecie)? Jak dla mnie jest to straszne przegięcie.. I oby do tego nie doszło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Czw 26 Sty 2012, 10:21 Temat postu: |
|
|
... _________________

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 11:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Inka83 guru

|
Wysłany: Czw 26 Sty 2012, 12:34 Temat postu: |
|
|
Dalej musi to przegłosować Sejm, a następnie podpisać Prezydent. Jeszcze trochę to potrwa. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Czw 26 Sty 2012, 15:24 Temat postu: |
|
|
... _________________

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 11:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anioleczek bywalec

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 1:38 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że decydujący podpis należy do Prezydenta i to od niego będzie zależało czy to się przyjmie czy też nie, ale tak jak mówię tylko mi się wydaje. Z drugiej strony skoro już oficjalnie umowa została podpisana, to jest duże prawdopodobieństwo, że się mylę. Nie mam pojęcia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natalia_2013 uzależniony

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 10:55 Temat postu: |
|
|
Anioleczek napisał: | Wydaje mi się, że decydujący podpis należy do Prezydenta i to od niego będzie zależało czy to się przyjmie czy też nie, ale tak jak mówię tylko mi się wydaje. Z drugiej strony skoro już oficjalnie umowa została podpisana, to jest duże prawdopodobieństwo, że się mylę. Nie mam pojęcia. |
Musi to zostać przegłosowane przez sejm, a potem podpisuje prezydent. Jeśli odrzuci, to projekt ustawy wraca, zostaje lekko zmieniony, albo i nie i znów wędruje do prezydenta...
Najlepsze byłoby referendum narodowe... wtedy prezydent mógłby to odrzucić w "piz..." i problem z głowy. Generalnie jest tak, że to co raz odrzuci prezydent, wraca i w końcu zostaje podpisane ;p _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
serduszkox guru

|
Wysłany: Pią 27 Sty 2012, 12:30 Temat postu: |
|
|
Słyszałam,że ACTA narusza jakieś prawa osobiste krajów UE i że jeśli UE nie zgodzi się na wprowadzenie ACTA to Polska też nie będzie mogła tego podpisać.
Może to ktoś potwierdzić? _________________ Pewności nie ma, ale jest szansa..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|