Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Pomocy!!!!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
HubaBuba
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 15:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Yenna chciałam napisac prawie to samo Very Happy

Ja bym zrobiła tak:
1. Każdy płaci za swoich gości, teściowa za swoje 100 osób a Ty za swoich
2. Reszte kosztów dzielicie na pół.
3. Z tym, że.... pisałaś, ze Twojej mamy nie stać, żeby zapłącić za swoją część. Więc robicie tak- teściowa płaci swoją połowe, z gościmi, połową za fotografa, kamerzyste, zespół itd, a WY( w sensie Ty i Twój przyszły maż) płacicie za drugą połowę kosztów.

Co o tym myślisz?

U mnie sytuacja jest taka, że chcieliśmy zrobić wesele tylko ze swoich pieniędzy. Jednak po wyliczeniu kosztów okazało się, że nie damy rady. Moi rodzice nie są w stanie nic dołożyć. I takim oto sposobem, część dorzucili nam moi przyśli teściowie, a drugą część płacimy sami.

Nikt nie ma o nic do nikogo pretensji. Moi przyszli teściowie i mój przyszły mąż rozumią, że moi rodzice mało zarabiają.

Pogadaj z z Twoiim przyszłym, i teściową. Powiedz jej, że bardzo chcesz żeby na wesel była u Was cała ich rodzina. Ale nie stać Twojej mamy, żeby dzielić koszty na pół. Dlatego proponujesz, żeby ona zapłaciła za połowe wesela, chyba, ze stac ją na więcej. A reszta będzie na Waszej głowie, kredyt etc.

PS pamiętaj, że czasami można zapłacić za niektóre rzeczy po weselu. Ja np płące za fotografa i kamerzyste do 3 m po. Tak więc " z kopert" pokryjecie niektóre koszty.

i dziewczyny mają racje!wykrzyknik Goście daja kase Wam.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 17:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aż się przeraziłam, jak przeczytałam, co powiedziała przyszła teściowa. wydaje mi się, że jakbym była w takiej sytuacji to nie doszłoby do wesela, którego nie mogę nawet w połowie opłacić, bo teściowa tego żada. jak możecie to opłaćcie, jak nie to albo niech teściowa opłaca, skoro im tak na tak dużym weselu zależy, ale niech nie opłaca i urządźcie mniejsze. mała wojenka by się przydała, bo jak ktoś Ci się miesza do wesela, mówi co masz opłacić i ile gości prosić, a ty nie masz tak naprawdę nic do gadania, bo teściowa to i tamto chce, bo narzeczony nie potrafi się przeciwstawić to choćby suknia była najpiękniejsza, kościół u dekoracje cudne, a gości masa to nie będzie wcale wesele jak z bajki.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
borusia
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 17:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czasami teściowe to prawdziwe bezczelne wiedźmy. Moja powiedziała, że moi rodzice mają zapłacić za gości a reszta po połowie! Więc tym sposobem wesela nie będzie jeszcze dłuuugo. I zgadzam się z dziewczynami. Kredyt w ostateczności oczko
Powrót do góry
penelope25
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 17 Sty 2011, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dziękuję za zainteresowanie moim problemem i odpowiedzi, podniosły mnie na duchu. Narzeczony nie był przy tej rozmowie a jak mu powtórzyłam to tylko powiedział swojej mamie żeby ze ma więcej nie rozmawiała o weselu. Jeszcze jest czas na spokojnie muszę to wszystko przemyśleć a Wasze opinie bardo mi pomagają.
Powrót do góry
Sandra88
guru
guru

PostWysłany: Wto 18 Sty 2011, 1:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jejku jak ja tobie współczuje i wcale się nie dziwie ze nie chcesz takiego dużego wesela, ja też bym sie źle czuła jak by z mojej rodziny było tylko kilka osób. Dziwi mnie postępowanie twojej teściowej powinna ciebie zrozumieć że może ci być przykro ze w tak ważnym dniu większość otaczających cie osób są dla ciebie osobami obcymi.

Wydaje mi się ze jeśli ona już chce takiego wesela to powinna z tobą na spokojnie porozmawiać i powiedzieć ci żebyś się nie martwiła ze ona wam pomoże i że razem coś wymyślicie.
Porozmawiaj z narzeczonym i powiedz mu co ciebie boli i denerwuje, mężczyźni już nieraz tacy są ze trzeba im postawić kawę na ławę bo inaczej nie zauważą problemu.
Powrót do góry
pusia85
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 18 Sty 2011, 9:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ciekawe, czy jak sytuacja byłaby odwrotna tj. więcej kopert byłoby od Twoich gości, to czy Twoja teściowa też miałaby coś przeciwko temu, żeby pieniądze był wasze wspólne? Wątpię.
Nie bierz kredytu, żeby zadowolić teściową, zwłaszcza, że nie chcesz tego wesela., a wolisz skromną uroczystość. To bez sensu. Myślę, że Twoja teściowa należy do takich wiecznie niezadowolonych ze swojej synowej i zawsze będzie wiercić ci dziurę w brzuchu. A im bardziej będziesz starała się jej dogodzić, tym bardziej będzie Ci wiercić dziurę w brzuchu.
guru
guru

PostWysłany: Czw 20 Sty 2011, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeżeli teściowej nie bedzie pasowała opcja zeby kazdy płacił za swoich, to po prostu zróbcie mniejsze wesele... Bierz kredyt i sami sobie zorganizujcie wesele z narzeczonym takie jakie oboje chcecie (jak dojdziecie do kompromisu) .... A ona nie bedzie nigdy Ci nic wypominała i wcale nie bedzie musiala mieszać się w Wasze wesele... to moim zdaniem jest jedyne rozwiązanie ...

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: