|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 28 Mar 2010, 21:44 Temat postu: |
|
|
| ewqa04 napisał: | Nauki zakończone  |
Brawo! U nas dopiero wszystko będzie, najgorsza ta nieszczęsna poradnia  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Nie 28 Mar 2010, 21:49 Temat postu: |
|
|
| Damo, my mieliśmy wszystko razem. Stąd moje szczęście. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 28 Mar 2010, 22:25 Temat postu: |
|
|
Oj, to zazdroszczę. My wybraliśmy Dominikanów (jak mam słuchać, to przynajmniej niech będzie interesująco), ale poradnia musi być oddzielnie, uch... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gosia-1606 gaduła

|
Wysłany: Nie 28 Mar 2010, 22:52 Temat postu: |
|
|
my jestesmy własnie w trakcie robienia kursu przedmałżeńskiego łącznie z poradnią. jest to cykl 12-stu spotkań. 8 już za nami ale powiem Wam że jest bardzo ciekawie i na duzo spraw inaczej spogladamy. naprawde fajne spotkania  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 28 Mar 2010, 22:56 Temat postu: |
|
|
To super Gosiu. Ja chciałam też tak wszystko razem, ale niestety możemy sobie pozwolić tylko na weekendowe
Co takiego interesującego dowiedzieliście się na tych naukach? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gosia-1606 gaduła

|
Wysłany: Nie 28 Mar 2010, 23:09 Temat postu: |
|
|
wiesz co w niektórych sprawach mielismy z R. rozne spojrzenia ale po wysłuchaniu trzeciej strony tj. ksiedza tez inaczej spoglądamy. mam wrażenie że zycie można jakos tak łatwiej przyjąć i problemy rozwiązać. że nie trzeba od razu wszytskiego wyolbrzymiać i obrażać się ale wystarczy na chwilę zamknąć sie w sobie i pomysleć. mamy już razem dziecko i ksiądz opowiadająć mówił jak zadbać o rodzinę i jak żyć w zgodzie z Bogiem. Jakoś mamy teraz nadzieje ze po slubie bedzie nam sie zyć lżej a na pewno bez tego grzechu.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Nie 28 Mar 2010, 23:25 Temat postu: |
|
|
Na pewno będzie wszystko cudownie. Dzięki  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kropka gaduła

|
Wysłany: Pon 29 Mar 2010, 18:59 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny mam pytanie, chodzi mi o zaswiadczenie o odbyciu nauk w poradni rodzinnej.Otoz jestesmy za grznica i nie mamy mozliwosci odbycia nkursu w poradni. Ksiadz poradzil nam, ze mozemy odbyc taki kurs u psyhologa i tu moje pytanko: co macie napisane na zaswiadczeniu z poradni rodzinnej? W srode mamy spotkanie z pania psyholog i chcialabym wiedziec co ma byc tam konkretnie napisane. Z gory dziekuje  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
..::Nati::.. maniak

|
Wysłany: Wto 30 Mar 2010, 8:13 Temat postu: |
|
|
Mam głupie pytanie
Kiedy iść do księdza"pogadać" i o czym dokładnie?
Termin ślubu,godzine mamy zaklepaną,bo to załatwia się w biurze parafialnym,ale nie wiem kiedy i czy trzeba wybrać się do księdza?czy starczy na 3 msc przed ślubem czy juz powinnam tam iść?
bo nie powiem troche stresuje się tą wizytą _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Wto 30 Mar 2010, 11:37 Temat postu: |
|
|
Do księdza idzie się spisać protokół nie wcześniej niż 3 miesiące przed ślubem (bo tyle są ważne dokumenty z urzędu). Jeśli jeszcze nie macie nauk to najlepiej iść wcześniej i zapytać czy w parafii są jakieś organizowane.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|