|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
KiSe guru

|
Wysłany: Pon 4 Sty 2010, 22:49 Temat postu: |
|
|
Dziś byliśmy na pierwszych naukach i było średnio . _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Irenka bywalec

|
Wysłany: Wto 23 Mar 2010, 16:51 Temat postu: |
|
|
Witam,
my odbyliśmy kurs weekendowy w Płocku i byliśmy bardzo mil;e zaskoczeni. Chcielismy tylko odbębnić a tu okazało się, że bardzo duzo nam dały  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Czw 25 Mar 2010, 23:53 Temat postu: |
|
|
Wreszcie nauki za nami, nie uważam żeby coś wniosły do naszego związku,czy też przyszłego małżeństwa.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Pią 26 Mar 2010, 0:14 Temat postu: |
|
|
A ja Wam powiem drogie Panie ,ze nasze nauki były lepsze niż myślałam.Dzisiaj miałam ostatnie nauki ,kurs trwał 2 miesiące na koniec dostałyśmy róże a panowie dostali jakieś płyty.Atmosfera była zajebiaszcza Proboszcz tez dobry człowiek nie namawiał Nas do niczego,nie wytykał grzechu itp
Co tydzień na kurs przychodziło małżeństwo z wieloletnim stażem ,opowiadali o sobie i dzielili się z Nami swoim życiem w małżeństwie.Było naprawdę sympatycznie.
Na naukach zaczęłam zastanawiać się nad tym wszystkim ,co ksiądz mówił i wiem ,że na pewno w wielu sprawach miał racje.Nie wiem jak u Was było,ale mi nauki dały dużo do myślenia i mogłabym jeszcze raz się zapisać .Nawet zakręciła mi się łezka w oku na koniec spotkania  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dedka kandydat

|
Wysłany: Pią 14 Maj 2010, 19:45 Temat postu: |
|
|
my chodzimy na nauki do parafii w ktorej bedziemy brac slub
4 spotkania po godzinie w niedziele popoludniu
jestesmy po pierwszym spotkaniu i powiem szczerze, ze nic ciekawego sie nie dowiedzialam, prowadzil je starszy ksiadz i widac bylo ze chcial po prostu odbębnić swoje i tyle...
cala godzine mowil o tym, co jest napisane o Sakramencie malzenstwa w ksiazeczce Droga do Nieba po czym kazal sobie przeczytac to
nastepne zajecia z naszym proboszczem wiec mam nadzieje ze bedzie ciekawiej _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Sob 15 Maj 2010, 21:31 Temat postu: |
|
|
dedko, Ty z mojego miasta jesteś w której parafii mieliście te nauki?? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dedka kandydat

|
Wysłany: Pon 17 Maj 2010, 17:07 Temat postu: |
|
|
| MissIndependent napisał: | dedko, Ty z mojego miasta jesteś w której parafii mieliście te nauki?? |
u św Jerzego w Łabędach to parafia mojego narzeczonego.
Tu tez bedziemy brac slub
chcialam u siebie na trynku ale ksiadz sie zaczal burzyc ze slubu z weselem mi w piatek nie udzieli ehhh a w Jerzym nie bylo problemu _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 12:29 Temat postu: |
|
|
myślałam, że gdzieś bliżej. czasami rzeczywiście księża nie chcą udzielać dyspensy na ślub w piątek (nie wiem czy udziela ją ksiadz czy biskup). szczególnie ci starszej daty. ale jak widać zawsze znajdzie się parafia, gdzie nie będzie z tym problemu  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kasik22 początkujący

|
Wysłany: Pią 21 Maj 2010, 14:34 Temat postu: |
|
|
witam,
My byliśmy na naukach w kwietniu i powiem, że było strasznie
Szliśmy z nastawieniem ze coś Nam te nauki dadzą, a jednak nic ciekawego sie nie dowiedzieliśmy..puszczali filmy jak w szkole na biologii o zapłodnieniu i plemnikach. Mało życiowych tematów i naprawdę bardzo często nie miało to nic wspólnego z życiem małżeńskim..więc jednym słowem mnie nauki rozczarowały Mam nadzieje ze Wy macie milsze wspomnienia.
Pozdrawiam
Kasia _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolcia25 bywalec

|
Wysłany: Sob 22 Maj 2010, 14:14 Temat postu: |
|
|
A ja się boję trochę tych nauk bo nasz proboszcz pyta jak w szkole Trzeba sobie przypomnieć te wszystkie przykazania bo wstyd nie odpowiedzieć gdy zapyta  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|