Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Ile czasu staraliście się o dzidziusia?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 21, 22, 23  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Staramy się o dzidziusia :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Pflaume87
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 5 Lut 2010, 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My staraliśmy się 7 miesięcy i się udało uśmiech

Aniołek [*] - 11.02.2010 (7tc)smutny
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
eve86
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 7:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mi sie wlaczyl teraz instynkt macierzynski, dlatego zaraz po slubie chcemy zaczac starania, mam nadzieje ze gora kilka miesiecy i nam sie uda:) teraz chce juz zaczac wszystkie badania zrobic. Az nie wierze ze to pisze , ja myslalam ze dziecka nie chce miec w ogole język

Powrót do góry
..::Nati::..
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja póki co narazie nie planuje dzieciaczków,raczej nie od razu poślubie,chciałabym się najpierw nacieszyć mężusiem,życiem wspólnym,razem tylko we dwoje,skończyć studia,ustabilizować życie,a wtedy dopiero dzidzia uśmiech bo,za pare lat to napewno planuje mieć lubie bardzo dzieci,to będzie takie dopełnienie naszej miłości,mam instykt maciezyński jednak myśle racjonalnie oczko
Mój narzeczony jeden czas już wspominał o dzidzi,że chciałby od razu po ślubie,ale wytłumaczyłam mu,że lepiej się wstrzymać wkońcu jesteśmy młodzi bardzo ja mam 22 lata on 23 w tym roku.
To na temat planów,a jak wyjdzie w praktyce to się zobaczy...oczko

Powrót do góry
natalia_w
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 13:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest takie powiedzenie: "Chcesz rozmieszyc Boga- powiedz mu o swoich planach"
Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 13:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za każdym razem sobie powtarzam to powiedzenie jak zaczynam robić wielkie życiowe plany uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 14:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehe a ja nie znalam tego powiedzenia oczko
Ale mysle ze nie do konca jest adekwatne do naszego zycia oczko dopoki ludzie nie podejmą prób zajscia w ciaze to raczej nie mają dzieci - nie licząc wpadek pochodzacych z seksu bez zapezbieczenia czy tez przykrych czasem niespodzianek typu peknieta prezerwatywa albo zapomniana pigulka.. Niestety dziala to tez w drugą strone i tu to powiedzenie jest jak najbardziej na czasie.. Bo niektore kobiety starają sie latami i albo nic nie wychodzi choc z medycnznego punktu widzenia nie ma przeciwskazan i problemow, albo nie donoszą ciąży albo w macicy zagnieżdza sie pusty pecherzyk.. Przykre i nikomu nie zycze takich doswiadczen.
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 16:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajne to powiedzenie,też go nie znałam oczko Dlatego właśnie pisze,że takie są plany a co bedzie to nikt nie wie,no może właśnie oprócz Boga oczko
Póki co to biore pigułki Razz

Powrót do góry
myszka426
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a my nie staraliśmy się wcale , pełen spontan.przez szereg lat lekarze powtarzali mi że nie mogę mieć dzieci. Od stycznia zaczelam się źle czuć , ale żadnych wymiotów , zachcianek nic. Pomyślałam ot zwykle przemęczenie , w lutym zrobilam sobie tak dla pewności test . wyszły dwie kreseczki , następnego dnia powtorzyłam wyszło to samo. Poszłam prywatnie bo w przychodni kazli mi czekać na wizytę 20 dni, Lekarz mi pogratulowal . Powiedział że to 8 tydzień. Na usg wyszło że 11 tydzień. Teraz jest koncówka 15 i czuje się świetnie. Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość MSN Messenger
aseret
gaduła
gaduła

PostWysłany: Pon 19 Kwi 2010, 17:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ruda87 napisał:
bez liczenia dni płodnych i testów owulacyjnych i za pierwszym czy drugim razem już im się udało Wink Kochali sie normalnie bez stresu wtedy, kiedy mieli na to ochotę.

Niestety to nie zawsze działa (znam zbyt wiele przypadków). A szkoda.

Ostatnio zmieniony przez aseret dnia Wto 24 Sty 2012, 14:13, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
goodnight
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 24 Cze 2010, 23:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

____

Ostatnio zmieniony przez goodnight dnia Wto 1 Lis 2011, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Staramy się o dzidziusia :) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 21, 22, 23  Następny
Strona 10 z 23

Skocz do: