Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Będziemy mieli dzidzie :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 26, 27, 28  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
myszka426
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 9 Mar 2010, 13:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

natalia_w napisał:
Myszko, jeżeli to nie będzie zbyt osobiste pytanie, to ile masz lat skoro miałaś robione te badania genetyczne?

U mnie w rodzinie (brat mojego taty) też jest dziecko z ZD, poinformowałam o tym lekarza, ale powiedział mi że nie ma potrzeby wykonywania badań genetycznych, bo jestem młoda i ryzyko jest minimalne. Chociaż napewno była bym spokojniejsza i mniej zaskoczona przy porodzie gdybym wiedziała o tym juz wcześniej. Wiadomo, wiecej czasu żeby sie nastawić i przygotować psychicznie.

Wczoraj skończyłam 35 lat i mam ryzyko ZD 1:248

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość MSN Messenger
Liziii
guru
guru

PostWysłany: Wto 9 Mar 2010, 13:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myszko no niby mowia ze po 35 roku zycia kobiety powinny przemyslec kwestie macierzynstwa ale teraz zyje sie dluzej, wszystko dzieje sie pozniej.. wiele kobiet rodzi dzieci po 40-tce i maja zdrowe piekne maluchy. Moja mama urodzila moja siostre w wieku 35 lat i choc pyskate z niej dziewcze to genetycznie ma sie swietnie uśmiech Trzeba byc dobrej mysli przytul
To zwykle sa kwestie wieku jajeczek. Kobiety rodzą sie z komorkami jajowymi ktre od momentu dojrzewania zaczynają wraz z nani dojrzewac - co miesiac kolejna. ale to pewnie wiesz oczko Znaczenie maja tez wczesniejsze przypadki w rodzinie, czy u przodkow zdazaly sie wady genetyczne i mutacje typu ZD czy ZTurnera.. No i sporo zalezy od srodowiska zycia kobiety - jesli pracowalo sie w niesprzyjajacych warunkach, jadlo kancerogenne pokarmy itp to tez wplywa na organizm wiec ciezko powiedziec na ile Twoje komoreczki "zmutowaly". A i tak wszystko zalezy od tylu czynnikow ze nie sposob wyliczyc.
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 9 Mar 2010, 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niby ryzyko wzrasta, ale np. w 45 roku życia mniej kobiet rodzi, tak więc i odsetek urodzonych dzieci z ZD jest większy.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
KiSe
guru
guru

PostWysłany: Wto 9 Mar 2010, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mojej mamy koleżanka zaszła w ciążę jak miała 53 lata i na szczeście wszystko było ok Do głowy by jej nie przyszło, że może być w ciąży, mąż jej gadał , że przytyła i brzuch jej rośnie i, smiała się czy czasem nie jest w ciąży i jaki był zdziwiony jak sie potem okazało uśmiech

Powrót do góry
myszka426
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 10 Mar 2010, 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszystko zdażyć się możę hi hi jak się okazuje. Mad

Powrót do góry
myszka426
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 16:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam dziś na tych badaniach Smile To co czytałam na forum o tych badaniach bylo straszne, 30 minut wiercenia iglą w brzuchu. Szok.
Bzdura totalna badanie trwa góra 15 minut i jest jak ukłucie przy pobraniu krwi tylko igła dłuższa. Pani doktor okazała się wspaniałym lekarzem. Nie ma czego się bać oczko oczko oczko oczko

Powrót do góry
Lusilla
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 19:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Po raz kolejny można się przekonać, że nie warto za bardzo grzebać w necie Sad i się nakręcać.

Powrót do góry
katarzyna
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 11 Mar 2010, 19:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byliśmy dzis u lekarza z dzidzia wszystko super serduszko ślicznie bije uśmiech
Nastepna wizyta 1 kwietnia. I USG prenatalne. Mówiła że może zrobi też 3D Very Happy ale zobaczy jeszcze podczas wizyty czy zrobi na tej czy jeszcze na następnej

Powrót do góry
katarzyna
gaduła
gaduła

PostWysłany: Wto 23 Mar 2010, 9:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaczeliśmy 13 tydzięń uśmiech
A za tydzień 4 miesiąć lol

Powrót do góry
natalia_w
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 23 Mar 2010, 9:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak się czujesz? Jakies dolegliwości? Jak z wagą? Bo ja w I-szym trymestrze zgubiłam 1kg.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 26, 27, 28  Następny
Strona 15 z 28

Skocz do: