|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
sansit kandydat

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 18:54 Temat postu: |
|
|
| Juliette napisał: | Nie rozumiem co tu rodzice mają do gadania. Podobno jesteście w stanie założyć rodzinę, więc stać was na samodzielne utrzymanie. Ja bym się po prostu spakowała i wyprowadziła. I po kłopocie.
Wyglądasz na osobę rozgoryczoną, która w dziecku znalazła rozwiązanie problemu. Przykro mi, ale tak to wygląda z boku. Oczywiście nie jesteśmy w twojej sytuacji, ale możemy ją obiektywnie ocenić, ty nie. |
Widzisz dla Ciebie to nie problem,niestety dla mnie jest i nie mów,ze mozesz to obiektywnie oceniać i ,ze widzisz jak to wygląda z boku,bo nie byłas świadkiem tego co sie dzieje,wiec nie pouczaj mnie co mam robić.A rozwiązaniem nie jest dziecko,o nie! nawet tak nie mów.Dziecko to skarb.Dzieciaczek od tak dawna wymarzony bedzie skarbem,a nie jakąś przepustką..;/ _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 19:00 Temat postu: |
|
|
hmm, mam swoje lata i mieszkałam z rodzicami. Też nie zawsze bywało różowo i znam klimaty, jakie mogą panować w domu. To chyba normalne. Nie Ty jedna przez to przechodzisz/przechodziłaś. Niestety, dopóki mieszka się z nimi pod jednym dachem, mają prawo od Ciebie żądać, wymagać - taki ich rodzicielski przywilej.
Skoro uważacie się za dorosłych, po prostu oświadczasz- stać nas, wyprowadzam się. I albo rodzice się z tym pogodzą albo nie. Na siłę Cię w domu nie zamkną. Musisz jednak przemyśleć wszystkie konsekwencje - te "za" i "przeciw". Tak postępują dorosłe osoby. I mam tu na myśli i sprawę z maturą, ślubem i dzieckiem i sprawę z wyprowadzką. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sansit kandydat

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 19:03 Temat postu: |
|
|
| metka napisał: | hmm, mam swoje lata i mieszkałam z rodzicami. Też nie zawsze bywało różowo i znam klimaty, jakie mogą panować w domu. To chyba normalne. Nie Ty jedna przez to przechodzisz/przechodziłaś. Niestety, dopóki mieszka się z nimi pod jednym dachem, mają prawo od Ciebie żądać, wymagać - taki ich rodzicielski przywilej.
Skoro uważacie się za dorosłych, po prostu oświadczasz- stać nas, wyprowadzam się. I albo rodzice się z tym pogodzą albo nie. Na siłę Cię w domu nie zamkną. Musisz jednak przemyśleć wszystkie konsekwencje - te "za" i "przeciw". Tak postępują dorosłe osoby. I mam tu na myśli i sprawę z maturą, ślubem i dzieckiem i sprawę z wyprowadzką. |
Tak uważam sie za dorosłą.Nie wiem skąd w waszych słowach tyle nienawiści.Nie wiem po prostu nie wiem.Owszem kazdy miał jakies problemy z rodzicami,ale moje są specyficzne wiec naprawde nie masz pojęcia jak to jest...co ja przeżyłam przez te wszystkie lata itd. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 19:03 Temat postu: |
|
|
Nie miałam zamiaru Cię pouczać, ale uważam że najpierw powinniście poukładać swoje sprawy, a później decydować się na dziecko. Skoro nie możecie zamieszkać razem to gdzie będziesz mieszkać z dzieckiem? Z rodzicami do których masz taki żal? To chyba nie jest najlepsza atmosfera do wychowywania dziecka  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sansit kandydat

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 19:04 Temat postu: |
|
|
| Juliette napisał: | Nie miałam zamiaru Cię pouczać, ale uważam że najpierw powinniście poukładać swoje sprawy, a później decydować się na dziecko. Skoro nie możecie zamieszkać razem to gdzie będziesz mieszkać z dzieckiem? Z rodzicami do których masz taki żal? To chyba nie jest najlepsza atmosfera do wychowywania dziecka  | Mieszkać razem możemy,ale po ślubie,to są słowa mojej matki,powiedziała mi ostatnio,ze jak sami sobie zarobimy to bedziemy mieli i tyle.a mieszkac bedziemy mieli gdzie i nie bedzie sami.bede miała pomoc i miość _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 19:11 Temat postu: |
|
|
Nie wiem dlaczego uważasz że ktoś tu mówi z nienawiścią Wyrażamy swoją opinię, po to jest forum, a chyba mamy do tego prawo, bo sama mówisz publicznie o swoim życiu prywatnym. Mamy po prostu inne zdanie, a Twoja postawa może nas dziwić. _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
metka moderator

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 19:13 Temat postu: |
|
|
ja nie wiem, gdzie w moich wypowiedziach wyczuwasz nienawiść piszę z myślą o tym, żeby Ci doradzisz lub otworzyć szerzej oczy na pewne aspekty tej sytuacji... ale skoro każde słowo odbierasz jako atak na siebie, nie wypowiem już ani słowa. Zrobisz i tak, jak uważasz  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
sansit kandydat

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 19:16 Temat postu: |
|
|
nie chodzi oto,ze masz niepisać.Spoko pisz pisz,zobaczymy jak to bedzie.dzięki za rady;) _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MissIndependent moderator

|
Wysłany: Sro 10 Lut 2010, 20:15 Temat postu: |
|
|
nie chcę przerywać interesującej wymiany zdań, ale może wróciłybyśmy do tego, że to temat Kasi i jej dzidziusia i dobrze by było, gdybyśmy go nie zaśmiecali. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pflaume87 kandydat

|
Wysłany: Sob 13 Lut 2010, 19:28 Temat postu: |
|
|
Zazdroszcze i gratuluje. My w czwartek rano straciliśmy nasze kochane Maleństwo _________________
Aniołek [*] - 11.02.2010 (7tc) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|