Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Nauki
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 59, 60, 61  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Sadie
guru
guru

PostWysłany: Sob 23 Sty 2010, 10:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

metka no bo o czym mozna nauczac 18-latke z trojka dzieci kazde z innym ojcem? Jak widac planowanie rodzinne ma albo w malym palcu albo w ogole nie kuma tematu Very Happy Zreszta w Anglii kosciol do zycia spoleczego sie bardzo malo wtraca. Very Happy
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 23 Sty 2010, 10:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

powiem Ci, że dla mnie to był absolutny szok, jak zobaczyłam, co tu się dzieje... laska, która nie ma nawet 18-tki pcha wózek, dziecko lekko ubrane pomimo wiatru i chłodu (później okazało się, że to dla nich norma tutaj), do tego już ma brzuch a w najgorszym przypadku pali faje i wydziera się po łacinie na swojego faceta. Confused
Przecież każdy normalny człowiek stwierdziłby, że to patologia! a tu psinco... tak mają i już. A wszystko dlatego, że rząd płaci rodzinie za każde dziecko i nie jednorazowo ale przez okrągły rok. A im więcej dzieci, tym większa jest ta kwota. Więc dzieciaki rezygnują z nauki, dzieci wolą robić sobie dzieci i utrzymywać się z rządowej kasy (i naszych podatków).

Szkocja jest cudowna lol
i taka babeczka z poradni rodzinnej nie miałaby tu nic do powiedzenia i do zrobienia a wartości religijne to oni mają tu głęboko w de... Smile
guru
guru

PostWysłany: Sob 23 Sty 2010, 11:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mnie tez to zszokowalo ale dzieki temu Polacy moga tu przyjechac i zarabiac wiec... Jak sie spoleczenstwo chce stoczyc to sama swoim cialem nie bede zatrzymywac. 18 to i tak juz dorosla panna. Moja sasiadka z naprzeciwka miala niecale 16 jak urodzila. Po lacine krzycza te ktore maja faceta. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie znakomita wiekszosc opowiada sie za opcja "dziecko tak, jego ojciec mi na nic nie potrzebny". Wiec mam samotne mamusie naokolo i mam czasami ochote strzelac...
Maja takie same domy jak ja i nie musza robic NIC aby je utrzymac!! Twisted Evil
kandydat
kandydat

PostWysłany: Wto 19 Cze 2012, 23:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My tez z mężem musieliśmy jeździć co niedziele do innego miasta na nauki, bo akurat wtedy mieszkaliśmy gdzie indziej. Też w sumie nie wiem komu i na co to, żeby ludzi w wieku dwudziestu paru lat uświadamiać to co jest miłość?i jak zapobiegać ciąży?przecież to jakiś śmiech...ale co poczniesz jak bez tego ani rusz do ślubu. Trzeba odbębnić i koniec;/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nheledore
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 20 Cze 2012, 7:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

StudioFotoArt, mam dla Ciebie prezent z okazji tego, że odgrzebałaś temat sprzed 2 i pół roku, natknąwszy się po drodze na sto innych o tej samej tematyce, brawo!
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 30 Gru 2012, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

StudioFotoArt1 napisał:
My tez z mężem musieliśmy jeździć co niedziele do innego miasta na nauki, bo akurat wtedy mieszkaliśmy gdzie indziej. Też w sumie nie wiem komu i na co to, żeby ludzi w wieku dwudziestu paru lat uświadamiać to co jest miłość?i jak zapobiegać ciąży?przecież to jakiś śmiech...ale co poczniesz jak bez tego ani rusz do ślubu. Trzeba odbębnić i koniec;/

OJ ludzie, ludzie. Wnoszę po wypowiedzi, iż jednak mały kursik Wam nie zaszkodzi. Wink
maniak
maniak

PostWysłany: Nie 30 Gru 2012, 23:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

StudioFotoArt1 napisał:
. Też w sumie nie wiem komu i na co to, żeby ludzi w wieku dwudziestu paru lat uświadamiać to co jest miłość?i jak zapobiegać ciąży?przecież to jakiś śmiech...ale co poczniesz jak bez tego ani rusz do ślubu. Trzeba odbębnić i koniec;/

To po co Wam kościelny ślub?

Powrót do góry
oldziiaa
guru
guru

PostWysłany: Pon 31 Gru 2012, 0:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I tu sprawy się komplikują, takie podejście nie oznacza braku wiary. Ja chcę ślub kościelny, dla siebie. Przyznam, że mam kilka problemów z księżmi z mojej parafii. Nie wszyscy są godnymi reprezentantami Kościoła. Niestety, tak jak u mnie proboszcz, zakazał udzielenia rozgrzeszenia przy spowiedzi, przy wyznaniach nie tylko współżycia, ale nawet nocowania pod jednym dachem z partnerem. Przeszłam niezłą wojnę próbując uzyskać tylko zaświadczenie o bierzmowaniu. Nie chciałabym aby taka osoba udzielała mi nauk mówiąc co dobre, a co złe, a nie strzegąc samemu pewnych zasad.

Powrót do góry
april06
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Wto 1 Sty 2013, 19:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiecie moze czy przy zapisie (osobistym) na nauki musza byc obecni oboje narzeczeni? czy wymagane sa dowody osobiste?
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 1 Sty 2013, 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My sie na nauki nie zapisywaliśmy, po prostu przychodziło się na zajęcia. A jeżeli zapisy są konieczne to z pewnością jedna osoba może to zrobić. Ważne, żeby na samych naukach pojawić się we dwoje uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 59, 60, 61  Następny
Strona 55 z 61

Skocz do: