|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Patka bywalec
Dołączył: 03 Kwi 2009 Posty: 244 Skąd: Ostrów Wielkopolski, Gliwice
|
Wysłany: Czw 13 Gru 2012, 0:01 Temat postu: |
|
|
A możecie mi napisać co jeszcze oprócz jedzenia, pieluch i kosmetyków należy do kosztów? Nie mam ostatnio zdolności myślowych. I czy któraś z Was szczepiła dziecko tymi lepszymi szczepionkami. Jakie są ich koszty?
Pozdrawiam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
blondyna142 guru
|
Wysłany: Czw 13 Gru 2012, 7:16 Temat postu: |
|
|
no szczepionki są 2 rodzaje 5 w 1 i 6 w 1 - ja akurat wybrałam 5 w 1 to za każdą dawkę 130 zl w naszej przychodni, a 6 w 1 u nas 200 zł.
edit: ale te z nfz na prawdę niczym się nie różnią oprócz ilości ukłuć.
szczepiłam dodatkowo tylko na pneumokoki to 3 dawki po 290 zł, na razie dostał jedną.
u mnie przede wszystkim dochodzą lekarstwa i nie ma co się czarować, że to jest pikuś - mój antek choruje i przeziębia się dość często więc w aptece też sporo zostawiam.
i używamy słoiczków też sporo, dałam nawet trochę do żłobka - w razie gdyby był coś nie dobrego- kupuje też owoce ze słoiczka bo "swoich" nie posiadam - słoiczki wychodzą dość drogo
ale chyba największy wydatek to ta wyprawka..
ja przyjęłam system kupowania pieluch, chusteczek i kosmetyków tylko na promocjach - tak więc zapasy mam takie, żeby mi nic nie zabrakło i żebym nie musiała kupować drogo.
koszty nie są aż tak duże, można przecież kupować tańsze pieluchy czy chusteczki.. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
aania992 gaduła
|
Wysłany: Nie 22 Wrz 2024, 20:18 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że najtrudniej jest na początku, gdy trzeba kupić wyprawkę. Jeśli chodzi o wózek, to tutaj warto stawiać na jakość. Szczególnie polecam MOI+ od firmy CAVOE. To wózek designerski, lekki i zgrabny, a w dodatku wystarczy już do końca wózkowania. |
|
Powrót do góry |
|
|
lenkaa guru
|
|
Powrót do góry |
|
|
ncollier początkujący
|
Wysłany: Pią 29 Lis 2024, 14:17 Temat postu: |
|
|
Jak teraz wyglądają świadczenia na dzieci? |
|
Powrót do góry |
|
|
lenkaa guru
|
Wysłany: Pon 2 Gru 2024, 9:28 Temat postu: |
|
|
W poszukiwaniu miejsca które posiada bogata ofertę produktów stworzonych z myślą o dzieciach warto zajrzeć do https://www.toyz.pl/ Znajdziecie Tam wysokiej jakości produkty w korzystnych cenach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|