|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiunka bywalec

|
Wysłany: Sro 6 Sty 2010, 23:04 Temat postu: |
|
|
hehe a moja wisi jeszcze w salonie i czeka na mnie aż ja znajde:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Be@tka uzależniony

|
Wysłany: Czw 7 Sty 2010, 17:40 Temat postu: |
|
|
Moja też jeszcze w salonie wisi - do poprawek w marcu
Co do zapowiedzi... Max 3 miesiące przed ślubem min 1 misiąc, ogłaszane są co tydzień przez 3 tygodnie. Jeśli się ktoś nie wyrobi to ew. mogą być 2 zapowiedzi - tak moja koleżanka miała...
Ja idę do księdza w przyszłym tygodniu poumawiać sie na konkretne terminy i dowiedziec wszystkiego choć już wszytsko powinnam wiedzieć bo w lutym moja siostra ślub bierze (ale ona to się mnie o wszystko pyta bo ślub organizowała w miesiąc ) _________________
www.beatailukasz.pobieramysie.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta_ges moderator

|
Wysłany: Czw 7 Sty 2010, 18:36 Temat postu: |
|
|
My wszystkie formalności załatwimy w połowie marca. Chcemy mieć jak najszybciej to załatwione żeby było z głowy  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Czw 7 Sty 2010, 19:16 Temat postu: |
|
|
Hmm wszystko ładnie obmyslilam - suknie uszyje w marcu/kwietniu więc mam wiecej czasu na gubienie ostatnich 6 kg (choc marzy mi sie 10 ).. Dzieki temu tez moge spokojnie wybrac nawet w lutym materiał a co za tym idzie - ostatecznie zdecydowac się na sukienkę..
Jedyny problem jak widzę to buty.. Welon da sie tak naprawde kupic od ręki.. nie mam wygórowanych wymagań w tej kwestii. Ale buty muszą być: niskie, wygodne, peep toe.. A problem polega na rozmiarze 42.. Musze je zamówic a wiadomo ze na zamawiane rzeczy się dłużej czeka.. Pytanie - jak długo? Ktos wie? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madziex bywalec

|
Wysłany: Czw 7 Sty 2010, 19:53 Temat postu: |
|
|
hehe a ja muszę buty zamawiać, bo mam 35  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Be@tka uzależniony

|
Wysłany: Czw 7 Sty 2010, 21:12 Temat postu: |
|
|
Zależy gdzie zamawiasz. Jak z dziewczynami rozmawiałam to jedne czekały tydzien a inne nawet miesiąc... _________________
www.beatailukasz.pobieramysie.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
violinist83 guru

|
Wysłany: Pon 11 Sty 2010, 9:43 Temat postu: |
|
|
Ja już nie wiem jakie chce buty... zastanawiam się nad bucikami z satyny lub tanecznymi...
Na pewno mają być wygodne i 6 cm. obcas (idealnie do sukni)  _________________ Ślubowaliśmy 03.07.2010r
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Madziex bywalec

|
Wysłany: Pon 11 Sty 2010, 16:35 Temat postu: |
|
|
Ja myślę o obcasie ok 9-10 cm, ale zastanawiam się jak takie buty rozchodzić i się przyzwyczaić? czy chodzenie po domu ciągle coś da?? W domu to większość czasu jednak siedzę No a po "ulicy" w nich latać to przecież nie pójdę później w takich wyświechtanych.. musi być nówka nie śmigane... Nie wiem czy jednak nie zmniejszyć sobie tych marzeń o 10cm obcasie... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liziii guru

|
Wysłany: Pon 11 Sty 2010, 17:05 Temat postu: |
|
|
a ja zostalam zmuszona przez los do butów płaskich. Maksymalnie 2cm obcas wchodzi w gre, ale peep toe takich nie widzialam, a czubate buty nie wchodza w gre w moim przypadku. Stąd.. dzis mierzyłam kiecke w balerinach (na probe). Poszukam sobie czegos w tym stylu na slub. tylko tez odkryte paluszki.. Wiem ze baleriny pasuja na slub jak kwiatek do kozucha.. ale nie mam wyboru. Jestesmy z M równi niemal i biorac pod uwage ze moje wlosy beda troche podniesiione..nie chce przesadzac. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Juliette guru

|
Wysłany: Pon 11 Sty 2010, 19:42 Temat postu: |
|
|
Madziex, a na co dzień chodzisz w tak wysokich butach? Jeżeli tak to nie powinnaś mieć problemu i wystarczy je trochę rozchodzić w domku. Ale jeżeli zakładasz takie buty tylko "od święta" to ja na Twoim miejscu bym zrezygnowała, mimo że takie buty są zwykle najładniejsze. Na weselu panna młoda jest rozchwytywana i nogi mogą po prostu bardzo cierpieć, a ty będziesz się strasznie męczyć.
A ładne baleriny mogą świetnie pasować do sukni. Zresztą spod "księżniczki" nie będzie ich zbyt często widać  _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|