Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Jak poznać ze sobą rodziców ??
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 73, 74, 75  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zaręczyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kropka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 3 Gru 2009, 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sony a moze spróbuj porozmawiac z mama? Powiedz jej o swoich obawach i jak Ty to wszystko widzisz. Jestem pewna, ze ja to interesuje tylko ma teraz swoje problemy na glowie.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sony85
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 3 Gru 2009, 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Problemy to ona akurat zawsze ma tylko swoje.....Mi nie zależy tylko mi bedzie głupio przed teściami... Jeśli sie zdecyduje to zaprosić ich na kawe i ciasto bo wole zeby teściowa jeszcze nie doswiadczyła przy obiedzie moich "zdolności" kulinarnych Very Happy

Powrót do góry
Liziii
guru
guru

PostWysłany: Czw 3 Gru 2009, 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm..Miss - bardzo tradycyjną macie rodzinę oczko Trzeba przeboleć. Nie popełniacie nie wiem jakiego grzechu tym mieszkaniem przed ślubem. Przecież chcecie sie pobrać, wszystko jest planowane i ustalane.. Mysle ze to tak dla zasady sie opierają, bo co im to szkodzi? No chyba ze wiesz, boją sie utracic syna/córke.. Moi rodzice wczesnie musieli sie pogodzic z moim wyfrunieciem ze wzgledu na studia. A i tak pierwszy weekend na ktory wrocilam, spedzilam u M. Mama wtedy zapytala troche zaczepnie, czy to juz tak teraz bedzie, ze nie bede nocowała w domu, a ja zwyczajnie odpowiedziałam ze owszem lol I sprawa jasna. Jestem pełnoletnia, odpowiadam za swoje decyzje. Owszem, licze sie z rodzicami nie tylko ze względu na to ze utrzymywali mnie na studiach, ale też dlatego ze ich kocham i ich opinia wiele dla mnie znaczy. Niemniej nie moge jej stawiac ponad swoim zdaniem, co widze i Ty robisz. Słusznie.
I tak wszyscy wiedza ze nie ma odwrotu i zamieszkacie niebawem razem. Jak tego nie przegryzą ich problem. Ty wyciagasz reke i zapraszasz do siebie. Nie będą chcieli to powiedz ze mogą zaprosić WAS do restauracji (poczują ukłucie w portfel)..

Sony - jak to mame nie interesuje Twoj slub? Rozumiem ze rodzice, separacja.. ale przeciez to chyba nie separacja miedzy nimi a Tobą? Mysle ze jako dorosli ludzie powinni zrozumiec ze to jest Twoje przezycie, Twoja uroczystosc i ma to dla Ciebie ogromne znaczenie. Moze zapytaj co o tym sądzą - kiedy ich zdaniem wypadałoby aby sie poznali? Jak obie strony będą niechetne to nie musisz sie przejmowac. Podjelas probe, zaproponowalas jakies opcje. Nie chcieli, poznają sie w ostatniej chwili.. Wszak nie muszą sie znac na wylot choc miło by było, by podczas slubu wiedzieli "ktorzy to" rodzice drugiej połówki ich dziecka lol
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 3 Gru 2009, 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli boisz się co pomyślą teściowie jeśli Twoja mama nie przyjdzie to powinnaś z nią porozmawiać i konkretnie zapytać czy się pojawi czy nie. Będziesz wiedziała na czym stoisz i będziesz mogła coś zaplanować

Powrót do góry
kropka
gaduła
gaduła

PostWysłany: Czw 3 Gru 2009, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sony z tego co piszesz wywnioskowalam, ze masz fajnych tesciow uśmiech Wiec moze zapytaj ich wpros czy i kiedy chcieliby poznac Twoich rodzicow. I tak jak radzi Marta, pogadaj z mama i zapytaj czy bedzie mogla przyjsc czy tez nie. Nawet jesli by nie przyszla to tesciowie z pewnoscia zrozumieja ta cala sytuacje. Nie martw sie.Glowa do gory uśmiech

Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 3 Gru 2009, 14:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Liziii napisał:
Hmm..Miss - bardzo tradycyjną macie rodzinę oczko Trzeba przeboleć. Nie popełniacie nie wiem jakiego grzechu tym mieszkaniem przed ślubem. Przecież chcecie sie pobrać, wszystko jest planowane i ustalane.. Mysle ze to tak dla zasady sie opierają, bo co im to szkodzi? No chyba ze wiesz, boją sie utracic syna/córke.. Moi rodzice wczesnie musieli sie pogodzic z moim wyfrunieciem ze wzgledu na studia. A i tak pierwszy weekend na ktory wrocilam, spedzilam u M. Mama wtedy zapytala troche zaczepnie, czy to juz tak teraz bedzie, ze nie bede nocowała w domu, a ja zwyczajnie odpowiedziałam ze owszem lol I sprawa jasna. Jestem pełnoletnia, odpowiadam za swoje decyzje. Owszem, licze sie z rodzicami nie tylko ze względu na to ze utrzymywali mnie na studiach, ale też dlatego ze ich kocham i ich opinia wiele dla mnie znaczy. Niemniej nie moge jej stawiac ponad swoim zdaniem, co widze i Ty robisz. Słusznie.
I tak wszyscy wiedza ze nie ma odwrotu i zamieszkacie niebawem razem. Jak tego nie przegryzą ich problem. Ty wyciagasz reke i zapraszasz do siebie. Nie będą chcieli to powiedz ze mogą zaprosić WAS do restauracji (poczują ukłucie w portfel)..

Liziii, gdyby moi teściowie byli młodsi i mniej krytyczni tobym się tak nie przejmowała. ale coraz częściej mam wrażenie, że ich nie przegadamy. jeśli będą mieli problem przyjść do nas to ja chyba zwyczajnie umyję ręce i niech robią co chcą. mi to strasznie na nerwy działa, że ja się staram, robię co mogę by sprawy wyprostować i żeby nie było tak dziwnie, a albo moi rodzice, albo teściowie widocznie tego nie doceniają i wymyślają coraz to nowe problemy.

Sony, a Twoi teściowie wiedzą, jak mają się sprawy miedzy Tobą a Twoją mamąpytajnik wiem, że Ty będziesz sie czuła głupio jak Twoja mama będzie robiła problemy, ale przedstawiasz swoich teściów w tak pozytywny sposób, że sądzę, że niepotrzebnie się martwisz. Twoja mama wystawia sobie samej cenzurkę, nie Tobie. jeśli nie uda się z nią dogadać to trudno, wypijecie kawę tylko z teściami i Twoim ojcem.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Sony85
maniak
maniak

PostWysłany: Pon 7 Gru 2009, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za rady dziewczyny Very Happy Dam znać jak coś z tego wyjdzie. Pogadam z każdym i coś ustalimy. Very Happy

Powrót do góry
asia85
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 7 Sty 2010, 15:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochane Kolezanki u mnie sytuacja jest również dla mnie niezrozumiala a napewno bardzo dziwna Otóż gdy rozmawiam z moja mama ze moze warto zaprosic zeby sie poznali ona zawsze ma jakies wymówki Natomiast jak wraz z narzeczonym zagadaliśmy jego rodziców, mój przyszły teść stwierdził ze jego rodzice sie poznali na weselu i tez dobrze było :/ Wiec co ja mam zrobić? wesele w sierpniu a im nawet nie w głowach jakies poznawanie sie uśmiech Kiedys sie tym przejmowałam, było mi przykro, płakałam ale teraz stwierdzam ze nie ma sensu. Za niedługo zrobie ostatnie podejście Zaproponuję spotkanie Jesli będą wymówki, to im powiem ze robia mi wielka przykrosc ale to ich problem ze na weselu nie beda nawet wiedzieli jak wygladaja ich "swaty" Dla mnie to bedzie komiczne Ale cóż rodziców sie nie wybiera Kochane uśmiech
Powrót do góry
ruda87
guru
guru

PostWysłany: Czw 7 Sty 2010, 17:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak obie strony nie wyrażają chęci, to po co ich stresować. Naprawdę tak Wam zależy na tym, żeby teściowie zostali przyjaciółmi pytajnik A po co Rolling Eyes ... przecież spotkają się raz, może góra kilka razy a co najwyżej wszystko ograniczy się do chrzcin Waszych Dzieci albo wysyłania sobie karetki na święta język

Gdyby faktycznie któraś ze stron wykazywała inicjatywę, to bym się tym przejmowała, ale gdy obie jakoś nie chcą, to ich sprawa i niepotrzebnie tylko się tym stresujecie Wink
Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 7 Sty 2010, 19:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rodzice Młodych powinni się spotkać przed ślubem, to jest w dobrym tonie, ale nie dajmy się zwariować. asia85, jeśli i rodzice, i teściowie nie wyrażają chęci i jeśli spotkanie dopiero na ślubie niejest dla nich problemem to w sumie dla Ciebie również nie powinno być. tak też się zdarza i wcale nie jest to coś niezwykłego.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Zaręczyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 42, 43, 44 ... 73, 74, 75  Następny
Strona 43 z 75

Skocz do: