|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Marcelin1 początkujący

|
Wysłany: Nie 5 Cze 2022, 10:43 Temat postu: Wykonanie blatu |
|
|
Dzień dobry! Kto wie, ile mniej więcej trwa przerobienie kamienia na tyle, żeby zrobić z niego blat kuchenny albo inną, dużą płytę?
Oglądam różne katalogi producentów m.in - www.kamieniegranitowe.pl - blaty kuchenne Piła i wychodzi na to, że żaden nie posiada w standardowej ofercie czegoś, co by mi się naprawdę podobało.
Przynajmniej na teraz, tak od ręki. Ale na pewno istnieje możliwość wykonania blatu na specjalne zamówienie, ze wskazanego materiału, w określonym wzorze i tak dalej. Pytanie tylko, ile by to wszystko trwało?!?
Z jakiegoś powodu fachowcy nie udostępniają podobnych informacji |
|
Powrót do góry |
|
 |
bella3 bywalec

|
Wysłany: Nie 5 Cze 2022, 22:11 Temat postu: |
|
|
Wszystko zależy od tego co dokładnie wymyślisz, myślę, że do kilku tygodni będziesz mieć blat gotowy. Tylko potem pielęgnacja bardzo ważna jak chcesz by latami wyglądał dobrze. Impregnat do kamienia naturalnego to nie jest duży wydatek, nie można o takim zabezpieczeniu zapominać. Środki do czyszczenia kamienia też wybieramy te dedykowane.
Jak myślisz o takich zakupach to zobacz na ofertę impregnaty, kleje, nabłyszczacze, środki czyszczące do kamienia - AKEMI Polska https://akemipolska.pl/c/sklep/impregnat-do-kamienia/ . Zaopatrują się u nich najlepsze zakłady jak i posiadacze kamiennych blatów, posadzek, schodów czy kominków. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marika22 gaduła

|
Wysłany: Sob 23 Lip 2022, 21:24 Temat postu: |
|
|
Z terminami teraz bywa różnie. Musiałabyś przedzwonić i po prostu spytać. Kiedyś marzyłam o granicie w kuchni, jednak obecnie bardziej podobają mi się betonowe blaty https://limestore.pl/218-blaty-betonowe-kuchenne. Pomyślałam, żeby elementy dekoracji betonowych umieścić w różnych pomieszczeniach w domu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|