Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

GARNITUR
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 91, 92, 93  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Pana Młodego
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
arek24
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sob 28 Lis 2009, 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Generalnie faceci maja praktyczne podejście do slubu uśmiech
Mój Arek też nie chce garnituru tylko na jedną okazję, chociaż jakby chciał zaszaleć to bym nie miała nic przeciwko
KiSe
guru
guru

PostWysłany: Pią 1 Sty 2010, 16:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My już kupilismy garnitur i koszule, węc połowa sukcesu za nami uśmiech teraz szkamy kamizelke uśmiech z musznikiem uśmiech

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Agnusss
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 2 Sty 2010, 15:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzisiaj kupiliśmy grafitowy garnitur o delikatnym połysku, do tego biała koszula, spinki do mankietów i biały połyskliwy krawat ( krawat dostaliśmy prawie jako gratis bo za 1 zł). Musimy kupić jeszcze pasek i buty. Przed samym ślubem narzeczony jeszcze wszystko przymierzy i wtedy będą ewentualne poprawki spodni. Całość wyniosła nas niecałe niecałe 800 zł. Garnitur jest z polskiej firmy o włosko brzmiącej nazwie i wygląda super.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Lila
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 2 Sty 2010, 16:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ruda87 napisał:

Z tego co obserwuję to kamizelki w męskich garniakach też już wychodzą z mody - oczywiście tylko na ślubach i weselach są raczej obowiązkowe, ale na co dzień do pracy czy na rodzinne uroczystości to już nie .... no i w sklepach tez już takich 3-częściowych kompletów coraz mniej. Wiem, bo 2 tygodnie temu kupowałam garnitur z moim A. Cool

Na ślubach też coraz mniej się widuje kamizelek. A szkoda, bo mi się osobiście widok rozpiętej marynarki i luźno wiszącego krawata na panu młodym totalnie nie podoba, a taki właśnie zestaw widziałam na wszystkich ślubach, na których byłam w zeszłym roku... To tak jakbym zobaczyła zwykłego gościa w garniaku. A kamizelka i musznik to już rzecz typowo ślubna. I przy tej wersji obstajemy z narzeczonym uśmiech

Liziii napisał:
Mnie zalezy na odwrotnej sytuacji - by garnitur pasowal do M, zeby byl piekny ale tez funkcyjny po slubie, na inne okazje.

My mamy takie samo zdanie. Jak już wydaje się tyle na ślub i któryś z elementów może być nie jednorazowy, to jak najbardziej nam się to uśmiecha. Tak samo można zrobić z butami i biżuterią ślubną - wybrać takie, które będą pasować do innych kreacji uśmiech

Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 2 Sty 2010, 16:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wg mnie zestaw bez kamizelki (garniak, koszula, krawat) zawsze dobrze wygląda. to nic, że wg wielu to nie "po ślubnemu". jak ktoś je lubi i dobrze w tym wygląda to super, ale ja cieszę się, że kamizelki wychodzą z mody, bo teraz jest jasne, że to nie jest jakiś obowiązkowy element stroju, jak będzie bez kamizelki to też będzie ładnie Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Agnusss
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 2 Sty 2010, 20:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nigdy nie byłam zwolenniczką kamizelek, do ślubu narzeczony też jej nie będzie miał. Wolę faceta tylko koszuli i krawacie niż tylko w koszuli, kamizelce i krawacie. Gdzieś czytałam, że dobra kamizelka ma nadać ładny kształt sylwetce, ale jak do tej pory widziałam tylko albo kamizelkowych pękatków ( szwy prawie pękały, a sylwetka robiła się bardziej kulista) albo kmizelkowych wisielców ( mnóstwo luzu pomiędzy kamizelkę a koszulą, czyli kamizelka wisiała na właścicielu).

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Lila
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 2 Sty 2010, 20:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to ci panowie najwyraźniej mieli źle dobrane kamizelki oczko Tak zresztą jak wiele kobiet ma źle dobrane suknie ślubne lub niedopasowane, np. za luźne. No ale fakt, że niektórzy panowie lepiej wyglądają bez kamizelek, niż z nimi (ze względu na figurę). To trzeba ocenić. Nie każdy może wszystko na siebie założyć oczko

Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 2 Sty 2010, 21:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zdecydowanie źle dobrane kamizelki. najwyraźniej niektórzy nie potrafią się ubrać Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
magda80
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 6 Sty 2010, 19:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnuss to bardzo korzystna cena, grafitowy - bardzo ładny kolor
Powrót do góry
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Sro 6 Sty 2010, 20:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My stawiamy na ponadczasową elegancję. Narzeczony będzie miał na sobie garnitur wieczorowy, czyli czarny i białą koszulę na spinki. Do Kościoła założy biały jedwabny krawat, a później zmieni sobie na czarny, tzw. śledzik. Kamizelki zupełnie nie są w moim guście, a tym bardziej te ślubne Confused To tego piękne "lakierki" i będzie wyglądał zabójczo Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Strój Pana Młodego Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 91, 92, 93  Następny
Strona 27 z 93

Skocz do: