Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Czym dezynfekujecie dom po gościach i czy w ogóle?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wikitiki
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sro 4 Lis 2020, 14:41    Temat postu: Czym dezynfekujecie dom po gościach i czy w ogóle? Odpowiedz z cytatem

Czym dezynfekujecie dom po gościach i czy w ogóle?
Zastanawiam się czy to nie będzie schiza jak będę po np. przyjściu hydraulika, sąsiadki czy ekipy remontowej dezynfekować mieszkania, żeby nie podłapać czegoś no i zeby oni też czuli sie bezpieczniej?
jak myślicie?
Figazmakiem
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 7 Lis 2020, 7:33    Temat postu: dezynfekcja Odpowiedz z cytatem

Hmm wiesz co, nie nazwałabym tego schizą,
jesli sama masz się z tym poczuć lepiej i bezpieczniej, to dezynfekuje, czemu nie? Już sama psyche będzie spokojniejsza.
Ja mam taki spray za niecałe 5 dyszek kupiony: https://epidair.com/ i jak mam w domu jakichś fachowców, to po nich rzeczywiscie pryskam sonbie pomieszczenie, w którym byli, dla własnego spokoju.
To taki sodek z mgiełką dezynfekującą, któa likwiduje zarazki, wirusy i inne bakterie i działa w parę sekund, wiec bez wielkiego czyszczenia po, bez plam mokrych i bez swirowania, ale jednak dezynfekcja zrobiona.

Kieruj się tym co Ty uważasz, w końcu Twoje zdrowie i rodziny, prawda?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Transformers
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sob 30 Sty 2021, 20:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla Ciebie to schiza a dla mnie codzienność. ;D Ja jestem niestety narażony na zachorowania, dlatego od razu kupiłem w sklepie https://lumamed.pl/ środki do dezynfekcji, rękawiczki i maseczki. Bez tego się nie obejdzie. Nawet jesli nie mam gości to i tak dezynfekuję wszystko raz dziennie.
Powrót do góry
Haribo
początkujący
początkujący

PostWysłany: Nie 31 Sty 2021, 14:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie to trochę schiza język
Powrót do góry
Krisiti90
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 8 Lut 2021, 9:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No aż tak to się nie schizuje, jak macie taki problem to najlepiej nikogo nie zaprarszać do siebie... Jeżeli chodzi o dezynfekcje, dezynfekcje pomieszczeń to ozonatory od https://ozonatory.eu na pewno świetnie się sprawdzą.
Powrót do góry
Oltrap87
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pią 12 Lut 2021, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja po prostu wynajmują firmę zewnętrzną - polecam firmę, która wykonuje kompleksową dezynfekcję pomieszczeń w Gdańsku - One trap. Po prostu są najlepsi i nie tacy drodzy.
Powrót do góry
Tamarka
początkujący
początkujący

PostWysłany: Sro 3 Mar 2021, 10:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że nie ma co popadać w histerię. Nie mówcie, że po wizycie gościa (np. jakiegoś serwisanta) będziecie wynajmować firmę, która dezynfekuje pomieszczenia Very Happy. Jeżeli chodzi o rozpylenie COVID w powietrzu (kaszel, kichanie, rozmowa bez maski) to zanim firma przyjedzie to pewnie już będziecie zarażeni. Myślę, że ważna jest dezynfekcja rąk i powierzchni takich jak klamki, blaty ja używam środka dezynfekującego firmy Clinex kupionego w https://adrem-higiena.pl, kupiłam tam też żel z pompką w dziale dezynfekcji. Myślę, że to do domu wystarczy, oczywiście warto mieć też maseczki ew. rękawiczki jednorazowe dla gości.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
fatima.bartell
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 8 Mar 2021, 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
Powrót do góry
welonik
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pon 15 Mar 2021, 15:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiadomo, że w dzisiejszych czasach znacznie bardziej zwracamy uwagę na czystość i dezynfekcję. Ale nie popadajmy w obłęd. Dlatego też nie dezynfekuję domu za każdym razem ale to nie znaczy, że w ogóle nie uważam na siebie. I tak maseczki zakupiłam tutaj https://www.ceneolokalnie.pl/wroclaw/maski-przeciwpylowe-i-ochronne takie maseczki ochronne. Bo jednak jak wychodzimy to musimy mieć te maseczki ochronne.
Powrót do góry
Rockwell
początkujący
początkujący

PostWysłany: Pon 15 Mar 2021, 19:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, bez przesady. Aczkolwiek odwiedzają mnie tylko rodzice w sumie Very Happy

---
https://www.elori.pl/
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Porady i opinie na tematy różne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: