Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

rozgrzeszenie przed ślubem
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 70, 71, 72  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ślub konkordatowy czy cywilny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 8 Paź 2009, 11:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

haha, no cóż... dobrze jak przynajmniej rodzice mają ślub cywilny. moi nie mieli żadnego, a nie słyszałam nigdy, żeby ktoś mojej mamie robił z tego powodu wielkie problemy przy chrzcie Cool

Cytat:
Choc ona miala niezlego kaca moralnego z takiego powodu (a to przeciez zwykly "poslizg" w czasie)..

kaca moralnego z powodu ciąży przed ślubem?? kaca moralnego to mogłaby mieć, moim zdaniem, z powodu seksu przedmałżeńskiego. ciąża to tylko konsekwencja ich działań.

mój mężczyzna poszedł w niedzielę do spowiedzi... nie wiem po co i nie wiem jakim cudem dostał rozgrzeszenie Rolling Eyes

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ruda87
guru
guru

PostWysłany: Czw 8 Paź 2009, 11:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wow, szacun dla Twojego Mężczyzny Wink Mój ostatni raz był (z tego co mówił) w latach '90. Na razie ja chodze 2 razy na rok a mój A. tylko czeka w ławce jak skończę i wychodzimy .... no ale przed ślubem chyba będzie musiał, zresztą z tego co rozmawiamy, to nie widzi w tym wielkiego problemu jakiegoś język
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 8 Paź 2009, 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja nie wiem czy szacun... znów mam co do jego spowiedzi mieszane uczucia Rolling Eyes wiecie, mógłby sie chociaż postarać poprawić i np. nie zaciągać mnie do łóżka za każdym razem jak ma okazję Twisted Evil wtedy ta jego spowiedź miałaby większy sens. a tak to taki pic na wodę fotomontaż Rolling Eyes

Powrót do góry
ruda87
guru
guru

PostWysłany: Czw 8 Paź 2009, 12:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmmm a czy którakolwiek osoba prowadząca życie seksualne ze stałym partnerem (przyszłym mężem czy żoną) tak naprawdę, w swoim sercu składa mocne postanowienie poprawy i głęboko wierzy, że do ślubu już jej nie tknie ? Albo żałuje tego seksu ?
To się chyba rzadko zdarza a jeżeli już to chyba kilka miesięcy przed ślubem. To chyba jest nawet dość popularne..... no chyba że ktoś jest dziewicą/prawiczkiem i czeka do ślubu to ma 'problem' z głowy Smile

taka chyba jest brutalna rzeczywistość spowiedzi w naszym przypadku Rolling Eyes
Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 8 Paź 2009, 12:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
hmmm a czy którakolwiek osoba prowadząca życie seksualne ze stałym partnerem (przyszłym mężem czy żoną) tak naprawdę, w swoim sercu składa mocne postanowienie poprawy i głęboko wierzy, że do ślubu już jej nie tknie ?

nie wiem... natomiast jeśli chce się przystąpić do spowiedzi i ma to być spowiedź ważna to takie mocne postanowienie jest potrzebne. inaczej spowiedź jest świętokradzka. a co komu po spowiedzi świętokradzkiej?? wiem, że nawet w naszym przypadku prawdopodobnie sama spowiedź przedślubna do najlepszych należeć nie będzie (antykoncepcja), ale to też jest już coś innego.

ale dobra, sama się śmiałam, że jak chce iść to ma ostatnią okazję, bo jak już razem zamieszkamy to niech na rozgrzeszenie nie liczy Rolling Eyes najwyraźniej posłuchał.

Powrót do góry
Katarzyna87
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pią 5 Lut 2010, 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My jak byliśmy w styczniu u księdza, "zarezerwować" datę i wstępnie się wszystkiego dowiedzieć, to ksiądz zapytał Nas w prost czy ze sobą mieszkamy, a że mieszkamy, powiedział że w takim razie nie ma problemu tylko żeby proboszczowi (na spotkaniu na 3 miesiące przed ślubem) powiedzieć o tym, i będziemy mieć tylko 1 spowiedź
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 6 Lut 2010, 0:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niestety nie wszędzie jest tak fajnie uśmiech

Powrót do góry
metka
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 6 Lut 2010, 0:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mój kumpel kiedyś mi się wyżalił, że jego wówczas już narzeczona poprosiła go, by nie kochali się ze sobą miesiąc. Nie wiem dokładnie o co chodziło, bo nie wchodziliśmy w szczegóły (chyba nawet nie chciałam wiedzieć). To było w kwietniu, ślub brali w czerwcu. Sprostał chłopak wyzwaniu, ale ciężko mu było... Wink
guru
guru

PostWysłany: Sob 6 Lut 2010, 1:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powiem wam ze ja mam juz niezłego pietra przed spowiedzią.. Nie mowie tu o przedslubnej, bo takowej slub cywilny (na szczescie) nie wymaga..
ale w marcu moja siostra ma bierzmowanie i wybrała mnie na swiadka (i nie dała sie wykrecic..). Juz mi sie sni po nocach jak ksiadz wybiega z konfesjonału i krzyczy na cały koscioł "rozpustnica!wykrzyknik" Shocked
guru
guru

PostWysłany: Sob 6 Lut 2010, 2:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uuuu to pewnie i ten sam problem pojawi się przy chrzcie Waszego Przyszłego Dzieciaczka kiedyś..... Rolling Eyes Bo planujecie chrzcić potomków jak mniemam ? Wink

Będzie bla bla bla a czemu nie możecie wziąść kościelnego skoro już macie cywilny bla bla bla .... Rolling Eyes
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ślub konkordatowy czy cywilny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 59, 60, 61 ... 70, 71, 72  Następny
Strona 60 z 72

Skocz do: