Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Forumowe "ciężarówki" II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 600, 601, 602 ... 778, 779, 780  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marga
guru
guru

PostWysłany: Wto 14 Kwi 2015, 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O, a ja myślałam, że będzie już co najmniej jedna dziewuszka z nami uśmiech, ciekawe co u Soni.
U mnie wszystko dobrze, dziewczyny, doczekałam się spokoju w tej ciąży uśmiech. Tak mi dobrze, że mogłabym i dwa miesiące jeszcze sobie chodzić z Małą w brzuszku. Zero jakichkolwiek objawów porodu, nic nie boli, nie puchnie, aż jestem zdziwiona, gdy ludzie mnie w sklepach zaczepiają, na kiedy termin, bo gdyby nie ruchy Kingusi, nie czułabym, że jestem w ciąży. Warto było tyle czekać, by się nasycić błogosławionym stanem choć na końcóweczce.
W ubiegłą sobotę lekarz sprostował, że jednakowoż wszystko się na szwie trzyma tylko, bo poza tym szyjki nie ma i generalnie "poród może być w każdej chwili", i tak ta chwila prawie cztery tygodnie. Tak więc niczego nie przewidzisz w tej medycynie i naprawdę każda ciąża inna. Myślę, że się mój doktorek bardzo ucieszy, widząc mnie w sobotę w dwupaku, a innej opcji nie zakładam.
Zapewne we wtorek będzie cc, bo nie można ryzykować dłużej peknięciem szwu - a im dziecko większe, tym bardziej na szew napiera. Mam niestety wskazania do cc, szkoda, ale z drugiej strony - będę się czuła bezpieczna w rękach mojego doktora, bo tak się chłop zaangażował, że zrobi wszystko, aby Małą pięknie wyjąć.
Jejku, jejku, ale będzie fajnie tulić takie trzykilogramowe szczęście uśmiech.

Pearl, ja też właśnie Happymum okupuję, bo mają piękne buzeczki do karmienia uśmiech. Bardzo polecam tę firmę, dwie ciąże w dżinsach od nich przechodziłam, a pod koniec lutego tylko kurtka z Happymum na mnie wchodziła. Superciuszki, przydają się też po ciąży.

Ewelajn, co u Ciebie? Myślę o Was często i mam nadzieję, że mnie przegonisz uśmiech.

No i, last but not least, ogromne gratuluacje dla świeżo upieczonych ciężaróweczek uśmiech. Powodzenia dziewczynki i standardowych ciąż życzę.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
kandratya
początkujący
początkujący

PostWysłany: Wto 14 Kwi 2015, 13:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czekam na dziecko 4 miesięcy. A mój mąż jest bardzo rzadko przychodzi do domu ze względu na dzieło - Сiezarowki na sprzedaz. Tęsknię za nim. Do tej pory, bardziej trudno będzie w tym stanie. Powiedz mi, może ktoś tak było, jak można sobie z tym poradzić?
Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Wto 14 Kwi 2015, 14:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marga - super, że się udałowykrzyknik uśmiech teraz to już luzik i lajcik. To jeszcze tydzień i będziesz maleństwo tulić uśmiech
No kiecki z happymum niestety nie dały rady i muszę je odesłać. Bo w brzuchu na styk a w ramionach odstawały - więc bez sensu smutny a tak się jarałam. Pozostaje mi worek po pyrach język

Ja co zaczynam wchodzić w błogostan to coś mnie z niego wytrąca. Jutro muszę iść z młodym do laboratorium na pobranie krwi, biedak już dziś ryczy. Ehh strach ma wielkie oczy. Mam nadzieję, że uda się pobrać mu tyle krwi, żeby zrobić wszystkie badania. Kosztuje mnie to kolejny zestaw lego język (wiem, przekupa ze mnie). Mam nadzieję, że problem jaki mamy to problem medyczny a nie psychiczny.
niemampomyslu
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 15 Kwi 2015, 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wybaczcie, że dopiero teraz, ale Lilianka kompletnie zawróciła mi w głowie, poza tym mąż w domu więc każda chwilę poświęcam rodzinie uśmiech

Lilianka przyszła na świat 9.04 o 22.25, wazyla 3130 g i mierzy 52 cm.
Nasza malutka nie chciała się rodzić 10 xD Skurcze miałam coraz czestsze, coraz bardziej bolesne, rozwarcie coraz większe, szybko to postępowalo, poród zaczął się na dobre, także nie mieli wyboru, musieli ciąć oczko Od badania w ciągu 5 minut byłam już na innym piętrze przygotowywana do cc Very Happy No szkoda, bo naprawdę było do zniesienia, a jeszcze planowałam zzo więc pewnie poszłoby szybko i sprawnie no ale nie ma co rozmyslac.

Po cc po 12 godzinach wstałam, dostałam małą i już ani na chwilę jej nie odwiozlam na noworodki, w nocy było ciężko, bo bolało, nie ogarnialam co i jak, ale nie wyobrażałam sobie oddać mojego Aniołka <3
No i dzięki temu, że się szybko ogarnęłam, w niedzielę byłyśmy już w domu, 2,5 doby po cc xD
Generalnie cc jest do dupy, nikomu nie polecam, boli, ciągnie, i jak ktoś mówi, że nie jest źle to wg mnie kłamie, chociaż oczywiście wszystko da się zniesc język Poza tym mając obok szczęście w czystej postaci, to nie ma po prostu żadnego znaczenia uśmiech

Nasza córeczka jest idealna, śliczna, grzeczna, najwspanialsza na świecie <3 Oboje totalnie oszalelismy na jej punkcie uśmiech Nie wiedziałam, że można TAK kochać, codziennie płaczę ze szcześcia i powinnam iść na kolanach do Częstochowy podziękować za nią, męża i moje życie, a to i tak było za mało..

Pozdrawiamy oczko

Powrót do góry
Asia_1987
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 15 Kwi 2015, 11:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje Niemampomyslu uśmiech

Powrót do góry
pearl.jamka
guru
guru

PostWysłany: Sro 15 Kwi 2015, 11:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poryczałam sięwykrzyknik uśmiech

Sonia, gratulacje!wykrzyknik! uśmiech super,że wszystko ok. Dzielna babka z Ciebie!wykrzyknik!
madziab9
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 15 Kwi 2015, 11:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

I ja gratuluję uśmiech dziecko niesamowicie zmienia nasze życie,ubarwia i nadaje mu sens uśmiech niech zdrowo sie chowa uśmiech a Tobie życzę szybkiego powrotu do formy uśmiech
guru
guru

PostWysłany: Sro 15 Kwi 2015, 12:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sonia,gratulacje dla całej Waszej rodzinki uśmiech

Powrót do góry
korcia1802
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sro 15 Kwi 2015, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratulacje! Pięknie napisałaś, aż się wzruszyłam!wykrzyknik wesoły) No i szybciutko poszło, rzeczywiście, ale młoda i silna babeczka z Ciebie to nie mogło być inaczej uśmiech

Powrót do góry
Justyna***
maniak
maniak

PostWysłany: Sro 15 Kwi 2015, 14:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sonia, gratulacje uśmiech
Nie rozmyślaj o porodzie. Ten sn też żadna rewelacja a przecież nie ma znaczenia jak Malutka przyszła na świat, ważne że zdrowa, Ty szczęśliwa i rodzina w komplecie.

Coś czuję, że ewelajna urodziła Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Ciąża, poród, połóg Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 600, 601, 602 ... 778, 779, 780  Następny
Strona 601 z 780

Skocz do: