Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 10:16 Temat postu: |
|
|
Justyna, biegałam. Tylko na początku ciąży miałam tego krwiaka i lekarz zakazał aktywności, potem miałam fazę lenia a teraz mi już na głowę lekko wali z braku ruchu. No i wiadomo, że przecież się nie zajadę No nic, pozostaje po prostu się ruszyć na ten spacer i sprawdzić.
Na szczęście na czole mi się tłuszcz nie osadza acz to mogłoby być ciekawe doświadczenie. _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Justyna*** maniak

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 11:16 Temat postu: |
|
|
Kasztanowa, czytałam, że kobieta musi w ciąży zgromadzić trochę tłuszczu jako rezerwę na czas karmienia piersią. Jakieś 3 kilogramy. Ponoć dlatego, że jest to tłuszcz na karmienie piersią, mamy karmiące szybciej gubią zbędne kilogramy. A jak się więcej zgromadzi tłuszczyku, to już ciężej zrzucić. Czy tak naprawdę jest to nie wiem, bo według moich obliczeń, to zamiast zgromadzić, to jeszcze schudłam. No i jakiś czas temu mamom karmiącym zalecano znacznie większą podaż kalorii w diecie niż teraz. Właśnie dlatego, że doszli wszyscy do wniosku, że zapasy na karmienie to babeczka gromadzi w ciąży.
Pearl, wiadomo, z głową wszystko
No właśnie czytałam, że nawet i 2 tygodnie mogę jeszcze poczekać. Ale nie wiem czy z moim pessarem, skurczami, które wcześniej miałam, lekkim rozwarciem (na opuszek) i skróconą szyjką, będzie to możliwe. Jeszcze się naczytałam, że czop podbarwiony krwią oznacza prędki poród. Na razie brzuch spokojny, skurczy brak. Zobaczymy co lekarz powie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 11:41 Temat postu: |
|
|
Ja przy karmieniu piersią bardzo schudłam. Do 52 kg (gdzie moja normalna waga stała to jakieś 58kg). Parę miesięcy temu wróciłam do 57 kg i już nie jestem tak wychudzona, choć nie powiem, podobało mi się nawet I pocieszę może niektóre dziewczyny, po zaprzestaniu karmienia piersi potrafią wrócić do mniej więcej poprzednich kształtów. Ja mam duży biust i raczej wygląda tak, jak przed karmieniem. Dobry stanik zdziała cuda A było naprawdę źle. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 11:59 Temat postu: |
|
|
Ja przytylam w ciazy mniej niz 10 kg, do wagi sprzed ciazy wrocilam po 3 tyg od porodu. Karmie prawie rok, zadnych problemow nie mialam. A przy kp traci sie na wadze glownie dlatego, ze je sie inaczej Jak zaczelam normalnie jesc, to momentalnie waga poszla do gory niestety. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
pearl.jamka guru

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 12:11 Temat postu: |
|
|
Ja w pierwszej ciąży 10kg przybrałam i miesiąc po porodzie nie było śladu.
Niestety teraz waga początkowa była 3kg wyższa niż te 7 lat temu...więc myślałam, że max 7kg przytyję...ale to chyba niemożliwe skoro już teraz mam 4 na plusie. _________________ Wiadro cierpliwości przyjmę! Pilnie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 12:49 Temat postu: |
|
|
Eee.. ja jem normalnie, karmię 1,5 roku i jak waga mi spadła do 46kg tak podnieść się jakoś nie chce, teraz dopiero do 48 udało mi się dobić. A do wagi sprzed ciąży, czyli 50kg wróciłam w jakieś 2-3 miesiące nic nie robiąc. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasztanowa guru

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 13:02 Temat postu: |
|
|
Pewnie, kazdy organizm jest inny Ale wydaje mi sie, ze czesto nie samo karmienie wyciaga kg, ale inna dieta. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 13:40 Temat postu: |
|
|
Gosiula, ogromnie gratuluję dużych wcześniaczków . Ani się obejrzysz, a staną się tłustymi bobasami.
Justynko, gratuluję dzielnego donaszania ciąży - oby jak najdłużej.
Gosia, gratuluję córci.
U nas takie wieści - dalej mam córkę na pokładzie, więc jest dobrze. Szyjka nie skraca się, choć doktor stwierdził, że jest "miękko", więc mam się oszczędzać. Byłam na dwóch spacerach, stąd pewnie ta miękkość, Mała rośnie w tempie ogromnym, ma już 1,7 kg wg pomiaru z soboty, ale oprócz leżenia i odpoczywania nie mam zaleconych ani sterydów, ani szpitala, ani krążka, zatem chyba nie jest źle.
Teraz tylko się weranduję na balkonie, bo chcę wytrzymać te 6 tygodni i nawet do sklepu dwa piętra niżej nie chodzę.
Przytyłam już 7 kg, tyję teraz szybko, ale związane to jest głównie ze zmniejszeniem aktywności do minimum, bo jem tak samo jak wcześniej, no i z tempem wzrostu Kingusi. Ogromnie się cieszę, że będzie większa od braciszka i już zaczęłam do niej tęsknić . _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
martens uzależniony

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 13:46 Temat postu: |
|
|
Justyna Trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję, że wytrzymacie jeszcze trochę razem Skurcze zdarzają Ci się często? Są widoczne na ktg?
Marga Dobre wieści Nadal trzymam za Was mocno kciuki! Kinga to już naprawdę duża dziewczynka, moja Ania w 30 tyg miała niecałe 1400  _________________ 7.06.2014 ♥
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marga guru

|
Wysłany: Pon 2 Mar 2015, 15:10 Temat postu: |
|
|
Jest duża, tak jak braciszek, ważył 1360 g po narodzinach, a średnia w jego wieku to 1000 g . Bardzo dziękuję za kciuki, jeszcze sześć tygodni i będzie naprawdę dobrze . _________________
  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|