Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Mc Donald czyli karmienie mlekiem modyfikowanym
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Plotki i porady doświadczonych mam
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rashel
maniak
maniak

PostPosted: Wed 3 Dec 2014, 21:58    Post subject: Reply with quote

Betka wrote:
A dopajacie dzieci karmiąc je tylko mm?

Oczywiście, że tak.

Mała od początku popija wodę (ze względu też na to, że muszę jej podawać żelazo), potem weszła herbatka koperkowa i rumiankowa oczko

Back to top
View user's profile Send private message
lamika88
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 3 Dec 2014, 21:59    Post subject: Reply with quote

Betka wrote:

Nam położna mówiła, że jeżeli będziemy karmić mm to musimy podawać wodę między karmieniami żeby maluszek nie miał problemów z zaparciami... Ale ile w tym prawdy to nie wiem

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
MADI
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 3 Dec 2014, 22:00    Post subject: Reply with quote

My odkad Ami zrezygnowala z cyca, kupujemy mleko Holle.Robie na nim kaszke raz dziennie.Mleko ma krotki sklad i bardzo malo slodkie, dla mnie to duzy plus. Cenowo tez ok, tylko trzeba planowac zakupy, bo w niewielu stacjonarnych sklepach dostepne, a jesli juz jest to sporo drozsze.

Back to top
e-nina
guru
guru

PostPosted: Wed 3 Dec 2014, 22:11    Post subject: Reply with quote

Przy mm trzeba trzeba podawać coś do picia.

Back to top
Kasztanowa
guru
guru

PostPosted: Wed 3 Dec 2014, 22:44    Post subject: Reply with quote

Betka wrote:

I albo ja nie jestem spostrzegawcza, albo w gabinetach w Medicoverze nie ma żadnych reklam (a może i są, ale się nie rzucają w oczy). W szpitalu (to tak nawiązując do dyskusji w wątku o kp) też nie widziałam ani jednego plakatu promującego mm.
W rejonówce rzeczywiście cały gabinet wytapetowany Bebiko.

W szpitalu, w ktorym rodzilam, byl zakaz reklamowania mm, butelek itp.
Za to w osrodku rozne takie reklamy wisza na scianach.
maniak
maniak

PostPosted: Wed 3 Dec 2014, 22:54    Post subject: Reply with quote

Rashel wrote:
Betka wrote:

Oczywiście, że tak.

Mała od początku popija wodę (ze względu też na to, że muszę jej podawać żelazo), potem weszła herbatka koperkowa i rumiankowa oczko

A ile wypija w ciągu dnia?

My z tym mamy problem, bo jak Staś nie jest głodny, to nie weźmie butli, a jak chce jeść to "nie-mleko" nie przejdzie. Jak mi się uda mu wcisnąć kilka łyków w ciągu dnia, to jest sukces. Dziś jakimś cudem jak się dorwał do herbatki, to wypił 40 ml jednym duszkiem.
Z zaparciami nie mamy problemu i zastanawiam się czy wciskać jakoś w niego to picie, zapomniałam ostatnio o to zapytać lekarki a i ona w sumie nigdy o to nie pytała.
Back to top
Rashel
maniak
maniak

PostPosted: Wed 3 Dec 2014, 23:01    Post subject: Reply with quote

Herbatki wypija obecnie, jakies 60-70ml.
Wody z zelazem 30-40.

Ale ja dlugo wojowalam zeby pila. Podawalam na upartego. Plula na kilometr. Ale w koncu jak sie przyssala tak nie marudzi i az mlaska po piciu.

Back to top
Karolina1984
guru
guru

PostPosted: Wed 3 Dec 2014, 23:45    Post subject: Reply with quote

Młoda piła rumianek - może z 10 azy w życiu.

Niczym jej nie dopajam. Zaparć nigdy nie było. Jak daję wodę, to nią wymiotuje, więc - jaki sens ?

Dopajać nie trzeba.
maniak
maniak

PostPosted: Thu 4 Dec 2014, 9:03    Post subject: Reply with quote

Karolina1984 wrote:
Młoda piła rumianek - może z 10 azy w życiu.

Niczym jej nie dopajam. Zaparć nigdy nie było. Jak daję wodę, to nią wymiotuje, więc - jaki sens ?

Dopajać nie trzeba.

To raczej zależy od dziecka i chyba też od mleka... Bo młoda, jak nie chciała pić, to na szczeście zaparć też nie miała oczko
No ale ja w nia wmuszac musiałam, bo jednak żelazo przyjmowac musi, a rozpuszczac je moge w wodzie tylko (albo w mleku matki)

Chyba mamy dobre mlesio Karolina oczko

Back to top
madziab9
maniak
maniak

PostPosted: Wed 17 Dec 2014, 23:53    Post subject: Reply with quote

My też jesteśmy na Hipp Combiotik, "dobrałam" je sugerując się pozytywnymi opiniami dziewczyn z forum uśmiech i to był strzał w dziesiątkę uśmiech raz kupiłam jedno opakowanie Bebilonu ale strasznie mi śmierdziało jakoś...
A co do Combiotik Comfort to jak dziecko nie ma kolek itp to chyba nie ma sensu płacić więcej za mleko, bo ono naprawdę drogo wychodzi (raz kupiłam język ).

Jeśli chodzi o dopajanie to ja jakoś specjalnie nie dopajam przy mm... Jak karmiłam piersią to było gorące lato i jak Mila płakała to wszyscy dookoła trąbili daj jej pić, daj jej wody/herbatki. A ona nie chciała pić z butli. Potem słuchalam "jak nie chce pić to jej posłódź..." :/ no i tak to wyglądało. Moim zdaniem jeśli z kp wszystko ok to pierś wystarczy. A na mm to trzeba dziecko obserwować, chyba mama potrafi poznać czy dziecku chce się pić, a na siłę nie ma co wmuszać... Tak mi się wydaje bazując na moich doświadczeniach... język
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Plotki i porady doświadczonych mam All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 3 of 6

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce