|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 29 Wrz 2014, 14:14 Temat postu: |
|
|
Gdybym miała inną sale i możliwość okrągłych stołów, to brałabym. Moim zdaniem to rewelacyjna sprawa.
Nasze podłużne "ławy" były takie sobie.
A i niestety mężowi powierzyłam na ostatnią chwilę usadzenie gości....... ależ ich usadził, ja pierdzielę    _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
BuduarGirl kandydat

|
Wysłany: Pią 10 Paź 2014, 20:44 Temat postu: |
|
|
sylwia_sylwia87 napisał: | Wątek zawiera sporo stron, nie wiem czy moje pytanie już było omawiane, nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego
Przy jakich stolikach lepiej usadzić gości- podłużnych czy okrągłych? Przy których będzie lepsza integracja?
Mam do wyboru stoły podłużne, okrągłe 12osobowe, lub mogę wymieszać. Wesele planuję na ok 60-70 osób.
Większość mi mówi, że podłużne są lepsze, ale jakoś podskórnie czuję, że okrągłe lepiej się sprawdzą, sama już nie wiem |
My też mamy taki wybór i zdecydowanie bierzemy okrągłe, tyle że mamy 8 osobowe- bardziej kameralne i ułatwiające komunikację. Przy 10 osobowych tak z 2 osobami już ciężko było zamienić słowo, przy 12 może być jeszcze ciężej.
Ale dużo lepiej wspominam zabawy przy okrągłych, niż prostokątnych stołach. Szczególnie jeśli nie znam osób wokół mnie _________________ Kawa, kartony i wesele:) Czyli jak się urządzić i nie zwariować
Moje STD Jeden krok bliżej Wielkiego Dnia
http://buduargirl.blogspot.com/2014/11/realizacja-save-date.html#more |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marti1987 gaduła

|
Wysłany: Sob 11 Paź 2014, 8:14 Temat postu: |
|
|
My wybieramy opcję z okrągłymi stołami po 8-10 w każdym. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kingarej kandydat

|
Wysłany: Pon 13 Paź 2014, 22:29 Temat postu: |
|
|
Okrągłe stoły będą dobrym rozwiązaniem, jeżeli wesele nie jest zbyt liczne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel_Si gaduła

|
Wysłany: Wto 14 Paź 2014, 8:21 Temat postu: |
|
|
Przy weselu na ponad 100 osób, cała sala wydaje się być zawalona okrągłymi stołami, a gdzie miejsce na tańce? Przy tylu gościach lepiej się prezentują podłużne stoliki. Poza tym mi się okrągłe stoły nie podobają, wyglądają tak jakoś "nieweselnie".
Z okrągłymi stołami może być problem. Przykładowo: jeśli stolik okrągły jest 8 osobowy, to jak skompletować te 8 osób? Rodzina może być 6-osobowa i na doczepkę muszę im znaleźć 2 osoby... U mnie np. moi chrzestni (4 osoby) + przyjaciele rodziców (2 osoby) + chrzestni mojej siostry (4 osoby) będą chcieli siedzieć razem, bo się dobrze znają, przyjaźnią - to jest 10 osób przy 8-osobowym stoliku? Nie chcę robić ścisku.
Ciężko jest tak usadzić gości, a jeszcze gorzej, jak goście zaczną się sami usadzać. To dopiero byłoby zamieszanie na sali; ten nie chce siedzieć tu, bo chce z tymi, a ten musi usiąść tu, bo zostało wolne miejsce...
Przy podłużnych stolikach nie ma takiego bałaganu, każdy siada jeden obok drugiego lub na przeciw siebie i jest dobrze, każdy się widzi, bliżej lub dalej.
Dla mnie tylko taki układ jest ok. _________________ Dum spiro, spero...
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marti1987 gaduła

|
Wysłany: Sro 15 Paź 2014, 20:49 Temat postu: |
|
|
Ja akurat nie mam takiego problemu, bo rodziny mamy max4 osobowe. Do tego moje stoły mieszczą do 10 osób a wesele będzie na max 70  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
achaja kandydat

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 16:51 Temat postu: |
|
|
Ja jak sobie pomyśle o usadzaniu i stołach to aż mnie głowa boli. Mogą być okrągłe (na 8 osób) i tradycyjne podłużne. Moja mama jest za tradycyjnymi, moja przyszła teściowa za okrągły, a ja sama nie wiem, bardzo podobają mi się te okrągłe ale wiem że dużo łatwiej będzie mi usadzić gości przy podłużnych stołach. Ale to gadanie teściowej....wiecie dziewczyny, całkiem niedawno żenił się brat mojego miłego i on miał wszystko "najlepsze", najlepszy lokal, najlepsze jedzenie i te nieszczęsne okrągłe stoły....a wesele planujemy na ok. 100 osób. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
tynka2506 maniak

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 17:10 Temat postu: |
|
|
Mnie tak jak poprzedniczkę również boli głowa nie wiem jak posadzić gości ja mam do wyboru tylko stoły podłużne
Nie wiem czy dzielić gości na rodzinę moją i połówka czy na starszych i młodszych zupełnie nie wiem jak do tego podejść.
Chętnie wysłucham jakiś rad  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
domcia192 guru

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 18:04 Temat postu: |
|
|
Jeżeli juz chcesz udadzac gości to posadz swoją rodzinę razem i narzeczonego razem. Nie mieszaj. Bo po pierwsze Twoja rodzina nie zna rodziny narzeczonego. Po drugie mogą się czuć skrepowani. Jak się impreza rozkręci i goście się poznają to się Po przesiaduje. Taka moja opinia. _________________ Jesteśmy parą od 22.04.2007r. ;** <3
Zaręczeni od 14 grudnia 2012r. ;*
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
geoAsia uzależniony

|
Wysłany: Czw 27 Lis 2014, 18:07 Temat postu: |
|
|
Też będę miała nie lada wyzwanie, bo chciałabym siedzieć koło znajomych..
Także no ciężko to widzę, ale tym będę się martwić jak będę wiedzieć, którzy goście się pojawią :p _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|