|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 11:14 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, o co chodzi z tymi maxi cosi fotelikami- myślałam, że to jakaś w miarę firma i tylko licytacje i aukcje właśnie tych fotelików oglądałam na allegro.....
W takim razie- skoro mówicie, że niekonieczne są- w jaką firmę celować na aukcjach  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nheledore moderator

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 11:41 Temat postu: |
|
|
Karolina1984 napisał: |
W takim razie- skoro mówicie, że niekonieczne są- w jaką firmę celować na aukcjach  |
Cybex (Ation)- syn siostry ma i choć na samym początku wydawało nam się, że jest do bani pod względem pozycji jaką wymusza od dwóch miesięcy jest dla niego super- a ma 4 miesiące. Isofix, baza, tyłem do kierunku jazdy, pięciopunktowe pasy i ochrona boczna. Fajowy daszek UV.
Recaro (Priva)- świeżutkie testy, isofix, baza itd.
Recaro mają córy siostry męża, wygodne, łatwe do montowania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 11:42 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem może wyszły jakieś słabe foteliki z tej firmy, ale też nie można teraz uogólniać, że wszystkie foteliki po roku X są złe.
Było głośno o jakimś konkretnym foteliku z maxi cosi, nie chce mi się teraz szukać. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 11:45 Temat postu: |
|
|
Karolina, Peg Perego, Cybex, Romer, Recaro i Jeszce jeden nie pamiętam teraz nazwy...
Szukaj takiego, który ma pięciopunktowe pasy (W USA np. to podstawa), maxi-cosi mają tylko trzypunktowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 11:58 Temat postu: |
|
|
Ale teraz Lauro piszesz o tych najmniejszych fotelikach? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 12:00 Temat postu: |
|
|
Tak, bo te późniejsze maxi cosi z tego co wiem mają już pięcipunktowe pasy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 12:16 Temat postu: |
|
|
Właśnie oglądałam na google różne foteliki, no i nie wszystkie większe mają pięciopunktowe pasy, np. axis 9-18kg. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
lauraire guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 12:20 Temat postu: |
|
|
O widzisz, to nie dobrze. Nawet nie wiedziałam, w sumie nie interesowałam się tym bo i tak na pewno nie będziemy szli w maxi cosi jako następny fotelik. Tobi ma pięciopunktowe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
delikatna0 guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 12:20 Temat postu: |
|
|
Polecam tę stronkę jeśli chodzi o foteliki Mnie się jeszcze średnio przydaje, ale gościu pisze całkiem dobrze (i mądrze przede wszystkim)
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ _________________ "Śmiało, bądźmy delikatni!"
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
atina guru

|
Wysłany: Pon 30 Cze 2014, 12:22 Temat postu: |
|
|
lauraire napisał: | O widzisz, to nie dobrze. Nawet nie wiedziałam, w sumie nie interesowałam się tym bo i tak na pewno nie będziemy szli w maxi cosi jako następny fotelik. Tobi ma pięciopunktowe? |
tak
EDIT: ja też mam fotelik do 13kg trzypunktowy. Dostałam go od szwagierki. Ale przy następnym dziecku kupimy już nowy fotelik z prawdziwego zdarzenia i nowy wózek  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|