Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Zapowiedzi
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Armenia
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 9 Lip 2009, 8:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z tymi zapowiedziami to wszystko zależy od księdza na jakiego się trafi. Nam proboszcz, który nam będzie udzielał ślubu mówił, że co najmniej 3 miesiące przed ślubem mamy przynieść wszystkie wypisy chrztu i resztę dokumentów, a że trochę zaspaliśmy, to przynieśliśmy wszystko miesiąc przed ale do wikarego no i z nim nie było żadnych problemów, opowiadał nam nawet, że kiedyś przyszła do niego para we wtorek, a że niedługo gdzieś tam wyjeżdżali, to załatwili wszystko w niecały tydzień i w sobotę tego samego tygodnia już brali slub uśmiech
Wszystko jest rzeczą względną Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ruda87
guru
guru

PostWysłany: Sro 15 Lip 2009, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co do zapowiedzi ....
ostatnio jak na nie spoglądam to ciągle jacyś znajomi z klasy z podstawówki czy gimnazjum faja
normalnie nie wiem o co chodzi, jakiś dziki szał czy urodzaj ... moja pierwsza miłość też się hajta w tym roku lol
no cóż, rozbawia mnie to ... kiedyś też zawisne język

a czasem nie mogę pojąć tego, że mój rocznik zaczął się rozmnażać, moi zwariowani, malutcy koledzy i koleżanki język taki mały objaw dorastania i zdawania sobie powoli z tego sprawy język
Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 16 Lip 2009, 8:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja zawsze jestem w szoku jak z ambony spadają moje jeszcze młodsze koleżanki i koledzy Cool mój rocznik mnie już nie szokuje Wink

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
luna26662
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 20 Lip 2009, 1:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja "rezerwowałam" termin pół roku wcześniej, ale z papierkami mamy się zjawić u księdza dwa miesiące przed ślubem.
Powrót do góry
Anna W
bywalec
bywalec

PostWysłany: Wto 21 Lip 2009, 8:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja sie musze podzielic z wami dziewszyny moja radoscia!! Wreszcie udalo sie prawie wszystko zalatwic w kosciele!wykrzyknik Juz zawisnelismy w mojej i ukochanego parafii, zapowiedzi pierwsza niedziele juz wygloszone!! Wreszcie!!

Nie bylo tak zle, choc stresu i nieuprzejmosci ze strony ksiezy co niemiara!! NA szczescie teraz tylko USC 2 tyg przed slubem- nie dam rady wczesniej i.... Moze sie wreszcie pobierzemy!! W koncu zostalo niewiele ponad 2 miesiace!wykrzyknik!
ruda87
guru
guru

PostWysłany: Wto 21 Lip 2009, 11:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no to gratuluję przejścia przez ten kościelny obóz przetrwania aniołek
Powrót do góry
Anna W
bywalec
bywalec

PostWysłany: Sro 22 Lip 2009, 8:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ruda87 napisał:
no to gratuluję przejścia przez ten kościelny obóz przetrwania aniołek

Trafne okreslenie!wykrzyknik

Koscielny oboz przetrwania! Dokladnie tak sie czulam!! Widze, ze nie ja jedna:)
ruda87
guru
guru

PostWysłany: Sro 22 Lip 2009, 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja jeszcze nie miałam tej 'przyjemności' lol
ale biorąc pod uwagę mój podmniejski kościół, księży (z jednym z nich się w tym roku pokłóciłam podczas kolędy - wmawiał mi że moje studia są to shitu i że murzyni zalewają nasz kontynent bo u nich nie ma rozwoju i się więcej rodzi ale co z tego że przynajmniej w Europie rodzi się mniej a za to zdrowych dzięki rozwojowi boi się ) to szykuje mi się prawdziwy survival lol
nie mówię, że nie mogę się doczekać lol
Powrót do góry
MissIndependent
moderator
moderator

PostWysłany: Sro 22 Lip 2009, 12:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja się nie mogę doczekać, bo u mnie będzie lajcik Cool

Powrót do góry
Anna W
bywalec
bywalec

PostWysłany: Czw 23 Lip 2009, 8:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ruda87 napisał:
ja jeszcze nie miałam tej 'przyjemności' lol
ale biorąc pod uwagę mój podmniejski kościół, księży (z jednym z nich się w tym roku pokłóciłam podczas kolędy - wmawiał mi że moje studia są to shitu i że murzyni zalewają nasz kontynent bo u nich nie ma rozwoju i się więcej rodzi ale co z tego że przynajmniej w Europie rodzi się mniej a za to zdrowych dzięki rozwojowi boi się ) to szykuje mi się prawdziwy survival lol
nie mówię, że nie mogę się doczekać lol

Oj.... to nie zazdroszcze... Na pocieszenie powiem, ze u mnie etz specjalnie. Slub biore w rodzinnym miescie Czestochowa....jak wiadomo swiete miasto... twarde reguly gry:)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Nauki przedmałżeńskie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12  Następny
Strona 4 z 12

Skocz do: