Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Nowy temat Karoliny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lauraire
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina, żaden lekarz nie pozwoliłby na to żeby zapalenia płuc w ciąży nie leczyć, wiec nie rozumiem czemu się nie przyznałaś do ciąży?!
Nieleczona infekcja jest groźniejsza dla płodu niż przyjmowanie leków! Mad
Są bezpieczne antybiotyki dla kobiet w ciąży, które nie wpływają na maleństwo, z pierwszej grupy bodajże. Sama takie przyjmowałam, jak byłam teraz w szpitalu i lekarze zapewniali mnie, że dziecku nie wyrządzą żadnej szkody.

Asik ma racja, tak bardzo się "rzucasz", że nie chcesz zostać przywiązana do dzieciaka, a nie dbając o niego i narażając na to żeby urodziło się chore sama zwiększasz szanse na to "przywiązanie" do łóżka chorego dziecka...

A co do Twoich marzeń o poronieniu (bo rozumiem, że to masz na myśli pisząc o samoistnym zakończeniu ciąży), jeśli Twój organizm jest silny, a dziecko waleczne to nie licz na to. Czasem mam takie wrażenie, że im bardziej mama się nie szanuje i nie chce malucha tym bardziej to dzieciątko jest silniejsze i waleczne. I analogicznie w drugą stronę. Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leki dostałam dopiero wczoraj, więc przyjęłam każdego póki co po 1-2 dawki. Niestety u nas do lekarza rodzinnego czeka się 2 dni. Zapiszę się i powiem w czym rzecz, i co- teraz przyjmować dalej te, czy przerwać leczenie?
Pomagają mi , bo w ogóle wstałam, wcześniej tylko leżałam 3 doby.
Powrót do góry
lauraire
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jaki ten antybiotyk bierzesz? Może akurat szczęśliwym któryś z tych nieszkodliwych...
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No raczej chyba nie- Fromilid.

Chyba grupa C.
Powrót do góry
Agata85
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zależy, jaki antybiotyk bierzesz i w jakiej dawce.
W zapaleniu płuc pierwszy rzut to amoksycylina, która jest dopuszczalna w ciąży, więc może akurat to bierzesz.
A masz jakieś inhalacje?

EDIT: Doczytałam, że Fromilid. Fromilid Uno, czy sam Fromilid? Jaka dawka? 2x500?
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam przepisane i biorę:
fromilid (klarytomycyna)
erdomed
fluconazole
na astmę i alergię-
telfexo i wziewnie Ventolin

edit

Fromilid uno 500mg
Powrót do góry
myszka426
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rany boskie dziewczyno czytać nie można tego co ty wypisujesz . Dla tego dziecka chyba faktycznie gdyby się nie urodziło. Pomyśl ile rodzin czeka z utęsknieniem na dziecko i nie mogą mieć potomstwa. Oddaj do adopcji ktoś maleństwo na pewno pokocha. Podobnie jak jedna z dziewczyn nie będę czytać Twoich postów ,nie wiedziała bym co napisać bo to co mi się ciśnie na klawiaturę to same niecenzuralne słowa. Życzę szczęścia Maleństwu

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość MSN Messenger
lauraire
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli klarytromycyna.

Cytat:
Grupa C:
Leki poprzez swoje działanie farmakologiczne powodują szkodliwe skutki (z wyjątkiem wad rozwojowych) u ludzkiego płodu lub noworodka, które mogą być odwracalne.

Karolina, szczerze - brak mi słów do Ciebie. Czemuś się dziewczyno nie przyznała po prostu, dostałabyś bezpieczny antybiotyk. wnerwiony

Najlepiej jedź do szpitala na dyżur ginekologiczny i po prostu się przyznaj.
Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lauraire napisał:
Czyli klarytromycyna.

Karolina, szczerze - brak mi słów do Ciebie. Czemuś się dziewczyno nie przyznała po prostu, dostałabyś bezpieczny antybiotyk. wnerwiony

Najlepiej jedź do szpitala na dyżur ginekologiczny i po prostu się przyznaj.

Bo jestem idiotką i sądziłam, że każdy lekarz ma taki stosunek do baby w ciąży jak mój kochany ginekolog- że mnie oleją zwyczajnie.
Powrót do góry
Agata85
guru
guru

PostWysłany: Nie 29 Gru 2013, 13:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli makrolid, erdomed - mukolityk - w ciąży powinnaś brać w zmniejszonej dawce, fluconazol - przeciwgrzybiczy - można zamienić na bezpieczniejszą nystatynę dojelitową.
Jeśli nie jesteś uczylona na penicylinę, Fromilid można zamienić na amoksycylinę w dużej dawce.

Ja popieram Laurę, pojechałabym na dyżur, albo do Nocnej i Światecznej Pomocy Doraźnej - mieszkasz niedaleko Łodzi - taka instytucja musi funkjonować.

I zapewniam Cię, nie każdy lekarz Cię tak potraktuję, daję głowę sobie uciąć. Miałaś po prostu "szczęście" trafić na taki ewenement.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12  Następny
Strona 10 z 12

Skocz do: