Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Przyjazd Pana Młodego
Goto page 1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Zwyczaje weselne
View previous topic :: View next topic  
Author Message
filifionka
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 1:11    Post subject: Przyjazd Pana Młodego Reply with quote

Mam nadzieję, że wśród Forumowiczek znajdzie się osoba w podobnej do mojej sytuacji...oczko
Kończymy z moim Narzeczonym studia w jednym mieście, jednak pochodzimy z dwóch kompletnie odległych zakątków Polski (nasze domy "dzieli" około 450km). Ślub odbędzie się w moich okolicach:) W tym momencie rodzi się pytanie natury organizacyjnej... Nie wiemy jak rozwiązać kwestię przyjazdu Pana Młodego, tego samego dnia raczej nie wchodzi w grę, gdyż musiałby On wyjechać chyba nad ranem;) Z kolei w innym przypadku jego przygotowania do ślubu miałyby mieć miejsce nie w jego domu a np. u kogoś z mojej rodziny. Czy to nie jest troszkę dziwne? Czy ktoś z Was spotkał się z podobną parą narzeczonych? Jeśli tak, jak zostało lub ma to zostać rozwiązane? oczko
Back to top
View user's profile Send private message
annna
guru
guru

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 8:16    Post subject: Reply with quote

Mój kuzyn żenił się z pół-Ukrainką i ślub był na Ukrainie. Dlatego ubierał się w jej domu. Samo ubieranie na filmie było nagrywane w innym pokoju. Sytuacja była wyjątkowa i raczej nikogo to nie dziwiło uśmiech Twój Narzeczony może być u kogoś z Twojej rodziny bądź w hotelu uśmiech

Back to top
kaczka
guru
guru

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 10:10    Post subject: Reply with quote

u nas jest taka sytuacja, że bierzemy ślub w miejscowości mojego M. a ja mieszkam 100km od tamtego miejsca, rozwiązaliśmy to tak:
ja dzień wcześniej przyjeżdzam do domu rodziców M. i tam się szykuję, M. w tym czasie bedzie w naszym "poślubnym" mieszkaniu (też w tej miejscowości) i tam się będzie szykował, przyjedzie po mnie w dniu ślubu do domu jego rodziców i z tamtąd będziemy wychodzić
trochę to wszystko zamotane język
Back to top
Lioness
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 10:38    Post subject: Reply with quote

Mój Misiek przyjedzie dzień lub dwa wcześniej z rodziną i ulokujemy ich w naszym domku letniskowym ok. 12 km od mojej miejscowości. Więc będzie się ubierał i wychodził stamtąd albo ewentualnie z hotelu (w dniu wesela i tak wszyscy przyjezdni, czyli cała rodzina Miśka będą spać w hotelu).
Prawdopodobnie będziemy jechać samochodem mojego taty (albo kogoś innego z rodziny, ale na pewno nie będziemy wynajmować), więc muszę przemyśleć, czy Misiek miałby jechać z tego domku letniskowego już wystrojonym autem mojego taty czy po prostu swoim i dopiero u mnie pod domem przesiądziemy się już w ten właściwy samochód uśmiech

Back to top
Karolina1984
guru
guru

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 11:08    Post subject: Reply with quote

Mało kiedy zdarzają się klarowne, zgodnie z tradycją sytuację. Myśmy się ubierali oboje w tym samym- naszym pokoju, ubierała sie tu również połowa mojej rodziny, która przyjechała na ślub. Twisted Evil
maniak
maniak

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 12:06    Post subject: Reply with quote

ja byłam na weselu kuzyna mojego kolegi, którego obecna żona jest z innej miejscowości i ten kuzyn wychodził z domu tego mojego kolegi właśnie a po narzeczoną przyjechał do swojego domu uśmiech to mi się wydaje najsensowniejsze rozwiązanie, bo błogosławieństwo jest wtedy w domu rodzinnym jednego z małżonków

Back to top
Martylda
maniak
maniak

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 12:08    Post subject: Reply with quote

My robimy wesele w mojej rodzinnej miejscowości. Przed ślubem pojedziemy tak w czwartek albo piątek, pewnie rodzice narzeczonego też. Będziemy nocować w pensjonacie, w którym będzie wesele. Ja będę ubierać się i szykować u mamy, a narzeczony i jego rodzice w pensjonacie. Rano "chłopaki" ogarną dekorację samochodu i kwiaty a ja będę się stroić uśmiech Później wszyscy razem przyjadą po mnie do domu mojej mamy.

filifionka może też pomyślcie o jakimś noclegu przed ślubem. Po ślubie chyba też gdzieś narzeczony i jego rodzice będą musieli przenocować

Back to top
Noir
maniak
maniak

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 12:11    Post subject: Reply with quote

To chyba zalezy, jak tradycyjnie chcesz cala uroczystosc zorganizowac.

W naszym przypadku jest podobnie - nasz rodziny dzieli okolo 500km, slub i wesele jest w miejscu zamieszkania mojego mezczyzny. Prawdopodobnie bedziemy sie oboje szykowac albo u niego w domu, albo w hotelu, jeszcze mamy czas zdecydowac. Z tym, ze my z tradycja na bakier jestesmy i nie zalezy nam na tym oczko
Back to top
filifionka
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Tue 18 Dec 2012, 15:09    Post subject: Reply with quote

Martylda wrote:

filifionka może też pomyślcie o jakimś noclegu przed ślubem. Po ślubie chyba też gdzieś narzeczony i jego rodzice będą musieli przenocować

Co do noclegu po ślubie, mamy już pewne ustalenia, tzn. rodzina Pana Młodego jak i On sam Very Happy będą nocować u mnie w domu, ewentualnie u mojej siostry. Zastanawiałam się tylko nad tym, co ma być przed ślubem. Ale rzeczywiście, jest dużo opcji, a tradycją nie ma się co przesadnie sugerowaćoczko

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
Back to top
Lenka1312
gaduła
gaduła

PostPosted: Wed 19 Dec 2012, 12:03    Post subject: Reply with quote

Jest jeszcze opcja hotelu. Moja kuzynka miała wynajęty apartament dla nowożeńców. Pan młody ubierał się w tym apartamencie a ona ubierała się w swoim domu.
Post new topic   Reply to topic    Forum ślubne :: strona główna -> Zwyczaje weselne All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3  Next
Page 1 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce