|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ewa-Gdy guru

|
Wysłany: Sob 1 Gru 2012, 21:45 Temat postu: |
|
|
W zupełności Cię rozumiem Nie można się mu oprzeć  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dorotam guru

|
Wysłany: Sob 1 Gru 2012, 22:07 Temat postu: |
|
|
ale sodziak z Kuby. śliczny chłopczyk  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
loute guru

|
Wysłany: Nie 2 Gru 2012, 0:05 Temat postu: |
|
|
Przesłodziak no i uśmiech pierwsza klasa już niedługo i będzie roczek  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
blondyna142 guru

|
Wysłany: Nie 2 Gru 2012, 16:37 Temat postu: |
|
|
ale ma ząbeczki slodziak _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Klodi87 maniak

|
Wysłany: Sro 5 Gru 2012, 11:00 Temat postu: |
|
|
Super to zdjęcie, słodziutki Kubuś  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosiula guru

|
Wysłany: Sro 5 Gru 2012, 18:41 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny jak wiecie w październiku zaczęłam staż i od tego czasu Kuba zaczął mieć problemy ze spaniem - budził się w nocy koło 2-3 i potrafił płakać przez 2 godziny. Był zestresowany i brakowało mu mamy. Poszliśmy do pani doktor i powiedziała nam żebyśmy go wzięli do naszego łóżka na noc przez 2-3 tygodnie. Faktycznie pomogło, tylko że ani ja ani mój mąż nie mogliśmy się wyspać (Kuba strasznie wierzga i śpi w poprzek). Więc po 3 tygodniach postanowiliśmy eksmitować małego do swojego pokoju. Zaczęliśmy od jego łożeczka przy naszym łóżku tak żebym mogła go w nocy pogłaskac jak się obudzi ale to nie dało efektu bo wstawał i domagał się przeniesienia do nas. Dopadłam książkę "Każde dziecko może samo spać" stosujemy się do sposobu z tej książki od 3 dni i już widzę efekt - Kuba przesypia w łóżeczku w swoim pokoju całą noc od 21 do 6:30 - 7:00 bez nocnego wstawania. Fakt zasypianie jest trudne ale widzę że konsekwencja daje efekty  _________________

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shadow's wife guru

|
Wysłany: Sro 5 Gru 2012, 18:42 Temat postu: |
|
|
Jaki to sposób daje takie efekty ? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gosiula guru

|
Wysłany: Sro 5 Gru 2012, 19:03 Temat postu: |
|
|
Kuba zasypia sam w swoim łóżeczku, wcześniej usypiał mi w ramionach a teraz uczymy go żeby zasypiał sam. Nie powiem, nie jest to łatwe. Po codziennym rytuale kąpieli i karmienia kładziemy Młodego do łóżeczka, całujemy go w czółko i mówimy że już jest noc i pora spać i wychodzimy. On oczywiście za chwile wstanie i zaczyna krzyczeć. Oczywiście nie zostawiamy go samemu sobie tylko najpierw po 3 min wchodzimy do niego na 1-2 min uspokajamy kładziemy ponownie i wychodzimy tym razem na 5 min, po tym czasie powtarzamy te czynności po to żeby Kuba nie czuł się osamotniony i żeby wiedział że jesteśmy tuż obok. Pierwszego dnia usypianie trwało godzinę, drugiego 50 min a trzeciego 44 min, zobaczymy jak będzie dziś. _________________

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shadow's wife guru

|
Wysłany: Sro 5 Gru 2012, 19:05 Temat postu: |
|
|
W takim razie powodzenia  _________________
 |