|  | 

| Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
 |  

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |  
		| Autor | Wiadomość |  
		| Your_princess uzależniony

| 

|  Wysłany: Pią 29 Cze 2012, 19:41    Temat postu: u dentysty |   |  
				| 
 |  
				| Zauważyłam u Filipka po wewnętrznej stronie zębów (ale nie we wszystkich) zółty nalot do połowy... do tego w dwóch zębach chyba próchnicę  !   Nie wyobrażam sobie żeby usiedział na fotelu u stomatologa a co dopiero otwarciu buzi i pokazaniu lekarzowi ząbków...
 Co robić?
 Myjemy zęby codziennie

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| natalia_w moderator

| 

|  Wysłany: Pią 29 Cze 2012, 19:58    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Diana tez ma żółty nalot na zębach. Od jakiegoś czasu sama zaczęłam jej szczotkować żeby i powoli schodzi. Do dentysty się na razie nie wybieramy, bo nie ma po co skoro wiem że nie usiedzi i nie otworzy buzi, jedyne co to w ryk wpadnie. Cały czas przeżywa jeszcze wizytę na bilansie dwulatka. Tak szlochała że jej uspokoić nie mogłam. Boi się i nie lubię lekarzy tak jak matka  |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Your_princess uzależniony

| 

|  Wysłany: Sob 30 Cze 2012, 16:34    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Ten zolty nalot podejrzewam, ze od sokow! Pij je litrami w dzien i w nocy. Po szpitalu pijemy tylko zwykla herbate. Najgorsza ta prochnica :-/ nie chce zeby tracil zeby w wieku 2 lat...

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| Lusilla moderator

| 

|  Wysłany: Sob 30 Cze 2012, 18:28    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| Nie chce pić wody? Huberto pije w sumie jedynie wodę, herbatek mu nie daję a soki pije sporadycznie.. ma dwa zęby ale codziennie sumiennie mu je szoruję

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| natalia_w moderator

| 

|  Wysłany: Sob 30 Cze 2012, 18:34    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| U nas w domu też woda (ewentualnie Kubuś waterrr), soki, soczki, napoiki bardzo sporadycznie. Diana za to pije mleko na noc i w nocy- czyli wtedy kiedy tych zębów jej szczotkować nie mogę, więc myślę że ten żółtawy nalot jest od tego. |  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		| florzak guru

| 

|  Wysłany: Nie 1 Lip 2012, 11:52    Temat postu: |   |  
				| 
 |  
				| U nas w nocy cyc, a w dzień głównie woda, a soki i inne słodkie napoje tylko sporadycznie. Nalotu na zębach nie zauważyłam, szorujemy je sumiennie.

|  |  
		| Powrót do góry |  |  
		|  |  
		|  |  

| 

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach