|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Wto 5 Cze 2012, 21:37 Temat postu: |
|
|
straszna damo wzielam sie porzadnie do roboty .Bylam badac hormony i sa w porzadku.Lekarz powiedzial ze to najprawdopodobniej nieplodnosc wtorna i przyczyn jest wiele i trzeba szukac
iris30 moze na wakacje znow sie uda i zobaczysz dwie kreski.
Smuzko wiem jak Ci jest ciezko i musisz miec duzo wiary w to ze zostaniesz mama
Mi jest czasami przykro jak tescie sie dopytuja o wnuka,ostatnio powiedzielu ze sa dziadkami wiec to chyba oczywiste no i jak zwykle powiedzialam zaklopotana ze jak bedzie to sie dowiedza.Ostatnio siostre chyba obrazilam bo glupia sytuacja wyszla..Skarzyla sie znow ze musi lezec ,ze ma ciaze zagrozona i sie jej nudzi itp Na okraglo daje jakies ciazowe zdjecia,przesyla filmiki z usg.I nie wytrzymalam i powiedzialam nietaktownie,ze na wlasne zadanie ma co chciala i wiedziala czym grozi zachodzenie 3 miesiace po cesarce i wiem ze chciala znow mojego wspolczucia,bo mi powiwdziala,ze jak ja bede w ciazy to mi napisze tak samo |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Wto 5 Cze 2012, 23:13 Temat postu: |
|
|
Czasem przyszłe szczęśliwe mamy same bywają nietaktowne, zwłaszcza w Twojej sytuacji, kiedy starania nie są owocne. Jestem pewna, że wyjaśnicie sobie wszystko z siostrą i będzie dobrze
Najważniejsze, że hormony w porządku, bo ja sama ze swoimi walczę, czyli teraz co? Relaks? Farmakologia? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 8:07 Temat postu: |
|
|
Już ją przepraszałam ,ale chyba pogniewała się na amen
Relaksu mam ostatnio za dużo i mi się przewraca w czterech literach
Lekarz kazał zbadać progesteron i przyjść z wynikami i zobaczymy czy co mi zaleci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
iris30 uzależniony

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 12:32 Temat postu: |
|
|
Karola, a byłaś badać prolaktynę po mtc? wiem, że wiele lekarzy od tego odchodzi,ale u mnie to było przyczyną braku owulacji. Jak sie stresuję (a stresuję się często) to prl skacze i blokuje owu. Podstawowa prolaktyna była w normie. Reszta hormonów też. A owu nie było. |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 14:21 Temat postu: |
|
|
nie nie badałam jeszcze.Czekam na ten progesteron i nie miałam innych zaleceń.Może po wizycie coś będzie kazał zrobić,ale mogę w sumie mu podsunąć tą myśl  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iris30 uzależniony

|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 17:28 Temat postu: |
|
|
ja się leczę o 2 lekarzy (tak kontrolnie). Jedna, młoda uważała że to badanie jest niepotrzebne i szukała przyczyn gdzie indziej (tylko znaleźć nie mogła) a druga starsza, kazała iść na prl z obciążeniem. Okazało się, że skok mam ok 25 krotny i jest to dużo za dużo. Dostałam bromergon, znoszę go dobrze, jestem spokojniejsza i owu wróciła  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Sro 6 Cze 2012, 18:25 Temat postu: |
|
|
No to skoro jest owu to chyba 98% sukcesu Wypytam o to obciążenie |
|
Powrót do góry |
|
 |
żaba uzależniony

|
Wysłany: Sob 9 Cze 2012, 9:52 Temat postu: |
|
|
Ja tak trochę pesymistycznie. Parę dni temu dowiedziałam się, że znajoma znajomej poroniła już 4 czwarty raz, teraz z bliźniakami w piątym miesiącu. To strasznie przykre
Szwagierka mi powiedziała, że u niej jest promocja na pampersy i żebym sobie może wzięła na przyszłość. Teraz się z tego śmieje, ale wtedy to nie wiedziałam co mam jej powiedzieć. Strasznie się wypytuje kiedy w końcu zajdę w ciąże, kiedy mam dni płodne i czy się staramy czy nie. Przecież kurde widzi, że nam nie wychodzi. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
straszna_dama guru

|
Wysłany: Sob 9 Cze 2012, 10:11 Temat postu: |
|
|
Przykra sprawa, nie ma słów, żeby okazać współczucie przy stracie dzieci w piątym miesiącu ciąży. Ale tu w takim razie tylko lekarze mogą pomóc.
Kochana, uszy do góry. Dziecko ma być dopełnieniem związku, jego radością a nie odwrotnie. Wakacje za pasem, pomyśl o ich zaplanowaniu, spędzajcie więcej czasu na świeżym powietrzu, cieszcie się sobą i uprawiajcie seks wtedy, gdy macie na to ochotę. Wszystko się da. Nam się po prawie rocznych staraniach jeszcze nie udało, ale po co to roztrząsać - najważniejsze co nas czeka w przyszłości, a poza tym w życiu jest tyle przyjemnych chwil, tyle rzeczy, które można zrobić, tyle ciekawych spraw, szkoda czasu na pesymistyczne myślenie. Uściski  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karola40sz Gość
|
Wysłany: Sob 9 Cze 2012, 12:50 Temat postu: |
|
|
straszna damo zawsze widzisz jakieś wyjście z sytuacji i poprawiasz humor
U mnie doktorek nie znalazł niczego do czego można byłoby się przyczepić w środku Powinnam iść na hsg lub laparoskopię.Tylko wpierw muszę załatwić elektrojkonzacje szyjki.
Ten cykl już uważam za stracony.Jeszcze zostało mi zbadać prl i prg po owulacji ,ale w ogóle nie mam przyrostu temperatury..
I jeszcze pytanie do Was mam takie,bo dostałam "propozycje" że dr może sprawdzić mi drożność jajowodów w gabinecie.Założy cewnik i wpuści tam jakiś płyn .Czy któraś z pań miała robione coś takiego ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|