Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Wątek starających się II
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 331, 332, 333  Next

Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum ślubne :: strona główna -> Staramy się o dzidziusia :)
View previous topic :: View next topic  
Author Message
karola40sz
Guest

PostPosted: Tue 5 Jun 2012, 21:37    Post subject: Reply with quote

straszna damo wzielam sie porzadnie do roboty .Bylam badac hormony i sa w porzadku.Lekarz powiedzial ze to najprawdopodobniej nieplodnosc wtorna i przyczyn jest wiele i trzeba szukac uśmiech
iris30 moze na wakacje znow sie uda i zobaczysz dwie kreski.
Smuzko wiem jak Ci jest ciezko i musisz miec duzo wiary w to ze zostaniesz mama lol
Mi jest czasami przykro jak tescie sie dopytuja o wnuka,ostatnio powiedzielu ze sa dziadkami wiec to chyba oczywiste no i jak zwykle powiedzialam zaklopotana ze jak bedzie to sie dowiedza.Ostatnio siostre chyba obrazilam bo glupia sytuacja wyszla..Skarzyla sie znow ze musi lezec ,ze ma ciaze zagrozona i sie jej nudzi itp Na okraglo daje jakies ciazowe zdjecia,przesyla filmiki z usg.I nie wytrzymalam i powiedzialam nietaktownie,ze na wlasne zadanie ma co chciala i wiedziala czym grozi zachodzenie 3 miesiace po cesarce i wiem ze chciala znow mojego wspolczucia,bo mi powiwdziala,ze jak ja bede w ciazy to mi napisze tak samo
Back to top
straszna_dama
guru
guru

PostPosted: Tue 5 Jun 2012, 23:13    Post subject: Reply with quote

Czasem przyszłe szczęśliwe mamy same bywają nietaktowne, zwłaszcza w Twojej sytuacji, kiedy starania nie są owocne. Jestem pewna, że wyjaśnicie sobie wszystko z siostrą i będzie dobrze uśmiech
Najważniejsze, że hormony w porządku, bo ja sama ze swoimi walczę, czyli teraz co? Relaks? Farmakologia?
Guest

PostPosted: Wed 6 Jun 2012, 8:07    Post subject: Reply with quote

Już ją przepraszałam ,ale chyba pogniewała się na amen uśmiech
Relaksu mam ostatnio za dużo i mi się przewraca w czterech literach język język
Lekarz kazał zbadać progesteron i przyjść z wynikami i zobaczymy czy co mi zaleci.
Back to top
iris30
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 6 Jun 2012, 12:32    Post subject: Reply with quote

Karola, a byłaś badać prolaktynę po mtc? wiem, że wiele lekarzy od tego odchodzi,ale u mnie to było przyczyną braku owulacji. Jak sie stresuję (a stresuję się często) to prl skacze i blokuje owu. Podstawowa prolaktyna była w normie. Reszta hormonów też. A owu nie było.
Back to top
View user's profile Send private message
karola40sz
Guest

PostPosted: Wed 6 Jun 2012, 14:21    Post subject: Reply with quote

nie nie badałam jeszcze.Czekam na ten progesteron i nie miałam innych zaleceń.Może po wizycie coś będzie kazał zrobić,ale mogę w sumie mu podsunąć tą myśl uśmiech
Back to top
iris30
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Wed 6 Jun 2012, 17:28    Post subject: Reply with quote

ja się leczę o 2 lekarzy (tak kontrolnie). Jedna, młoda uważała że to badanie jest niepotrzebne i szukała przyczyn gdzie indziej (tylko znaleźć nie mogła) a druga starsza, kazała iść na prl z obciążeniem. Okazało się, że skok mam ok 25 krotny i jest to dużo za dużo. Dostałam bromergon, znoszę go dobrze, jestem spokojniejsza i owu wróciła uśmiech
Back to top
View user's profile Send private message
karola40sz
Guest

PostPosted: Wed 6 Jun 2012, 18:25    Post subject: Reply with quote

No to skoro jest owu to chyba 98% sukcesu język Wypytam o to obciążenie
Back to top
żaba
uzależniony
uzależniony

PostPosted: Sat 9 Jun 2012, 9:52    Post subject: Reply with quote

Ja tak trochę pesymistycznie. Parę dni temu dowiedziałam się, że znajoma znajomej poroniła już 4 czwarty raz, teraz z bliźniakami w piątym miesiącu. To strasznie przykre smutny
Szwagierka mi powiedziała, że u niej jest promocja na pampersy i żebym sobie może wzięła na przyszłość. Teraz się z tego śmieje, ale wtedy to nie wiedziałam co mam jej powiedzieć. Strasznie się wypytuje kiedy w końcu zajdę w ciąże, kiedy mam dni płodne i czy się staramy czy nie. Przecież kurde widzi, że nam nie wychodzi.
guru
guru

PostPosted: Sat 9 Jun 2012, 10:11    Post subject: Reply with quote

Przykra sprawa, nie ma słów, żeby okazać współczucie przy stracie dzieci w piątym miesiącu ciąży. Ale tu w takim razie tylko lekarze mogą pomóc.
Kochana, uszy do góry. Dziecko ma być dopełnieniem związku, jego radością a nie odwrotnie. Wakacje za pasem, pomyśl o ich zaplanowaniu, spędzajcie więcej czasu na świeżym powietrzu, cieszcie się sobą i uprawiajcie seks wtedy, gdy macie na to ochotę. Wszystko się da. Nam się po prawie rocznych staraniach jeszcze nie udało, ale po co to roztrząsać - najważniejsze co nas czeka w przyszłości, a poza tym w życiu jest tyle przyjemnych chwil, tyle rzeczy, które można zrobić, tyle ciekawych spraw, szkoda czasu na pesymistyczne myślenie. Uściski przytul
Guest

PostPosted: Sat 9 Jun 2012, 12:50    Post subject: Reply with quote

straszna damo zawsze widzisz jakieś wyjście z sytuacji i poprawiasz humor uśmiech
U mnie doktorek nie znalazł niczego do czego można byłoby się przyczepić w środku oczko Powinnam iść na hsg lub laparoskopię.Tylko wpierw muszę załatwić elektrojkonzacje szyjki.

Ten cykl już uważam za stracony.Jeszcze zostało mi zbadać prl i prg po owulacji ,ale w ogóle nie mam przyrostu temperatury..

I jeszcze pytanie do Was mam takie,bo dostałam "propozycje" że dr może sprawdzić mi drożność jajowodów w gabinecie.Założy cewnik i wpuści tam jakiś płyn .Czy któraś z pań miała robione coś takiego pytajnik?
Back to top
Post new topic   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Forum ślubne :: strona główna -> Staramy się o dzidziusia :) All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 67, 68, 69 ... 331, 332, 333  Next
Page 68 of 333

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.

Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce