|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Sob 19 Maj 2012, 20:20 Temat postu: |
|
|
Phi, w głowie przewrót
Byłam w Kato- znajomi którzy mnie miesiąc nie widzieli, nie mogli uwierzyć, stwierdzili, że teraz to już naprawdę mogę nosić takie ubrania, jakie zechcę i wyglądam dobrze.
Najbardziej przeraziło mnie to,że stawy mi już trzeszczały w zawiasach ( mam zaburzone przyswajanie kolagenu, dlatego tak bardzo odczułam w układzie kostnym te niedobory)- w sierpniu jadę na konkurs pianistyczny do Wiednia i się zwyczajnie przestraszyłam,że nie będę w ogóle mogła grać, jak tak dalej pójdzie...... 3 dni już jem normalnie- i nawet odrabiam, po jakieś 1800kcal dziennie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
limone guru

|
Wysłany: Nie 20 Maj 2012, 7:14 Temat postu: |
|
|
| Juliette napisał: | | ewelinka89 napisał: | | A, D, E i K. Te witaminy rozpuszczają się w tłuszczu, przez co nie przyswaja się ich w razie jego braku. |
Dlatego nie powinno się jeść nabiały light czy pić odtłuszczonego mleka (najzdrowsze jest 3,2%), tak polecanego przy odchudzaniu. |
No właśnie, wczoraj obejrzałam "wiem, co jem", a tamta prowadząca mówiła, że produkty light napakowane są chemią, a nawet czymś, co może powodować tycie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Nie 20 Maj 2012, 8:49 Temat postu: |
|
|
| karolipio napisał: | | Juliette napisał: | | ewelinka89 napisał: | | A, D, E i K. Te witaminy rozpuszczają się w tłuszczu, przez co nie przyswaja się ich w razie jego braku. |
Dlatego nie powinno się jeść nabiały light czy pić odtłuszczonego mleka (najzdrowsze jest 3,2%), tak polecanego przy odchudzaniu. |
No właśnie, wczoraj obejrzałam "wiem, co jem", a tamta prowadząca mówiła, że produkty light napakowane są chemią, a nawet czymś, co może powodować tycie  |
Żeby tylko. Zazwyczaj cukier zastąpiony jest aspartamem, lub podobnymi cudami. Może i kaloryczność jest mniejsza, ale skutki uboczne mogą być gorsze. Lepiej zjeść danego produktu mniej, ale z cukrem niż faszerować się chemią (nie mówiąc o tym, że smak takich rzeczy często pozostawia wiele do życzenia). Lepiej jeść np. domowe słodkości.
A swoją drogą też lubię oglądać wiem co jem;p _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Elmuszka moderator

|
Wysłany: Nie 20 Maj 2012, 8:54 Temat postu: |
|
|
Wiem co jem to Bosacka?
czytam jej zmagania na wysokichobcasach  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Natik uzależniony

|
Wysłany: Nie 20 Maj 2012, 22:35 Temat postu: |
|
|
| Elmuszka napisał: | Wiem co jem to Bosacka?
czytam jej zmagania na wysokichobcasach  |
Tak, Katarzyna Bosacka.
Ma książkę o tym tytule (ok. 25 zł w Empiku). Na ostatnich stronach książki są wyjaśnione tzw. 'E' _________________ "Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli..."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Nie 20 Maj 2012, 23:23 Temat postu: |
|
|
Nawet nie wiedziałam jak ona się nazywa. Czasem jest śmieszna, czasem irytująca.. Ale zawsze wyłapię tam jakieś ciekawe informacje ;p _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Natik uzależniony

|
Wysłany: Nie 20 Maj 2012, 23:32 Temat postu: |
|
|
Lubie jej program, ale mnie najbardziej denerwuje jak w tym programie wciela się w inne postacie  _________________ "Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli..."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Pon 21 Maj 2012, 7:30 Temat postu: |
|
|
ja przez to 'wiem co jem' właśnie odpuściłam wszystko typu light
no i zabrała moje dzieciństwo - myślałam,że więcej białka ma ser biały ( pewnie dlatego że jest biały ) a to ser żółty a to niespodzianka dla mnie była _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelinka89 moderator

|
Wysłany: Pon 21 Maj 2012, 10:05 Temat postu: |
|
|
| Natik napisał: | Lubie jej program, ale mnie najbardziej denerwuje jak w tym programie wciela się w inne postacie  |
Właśnie, właśnie.. Pod tym względem jest irytująca. Ale skupiam się na kwestiach merytorycznych. Chleb przez nią piec zaczęłam, zmieniliśmy trochę przyzwyczajeń. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Natik uzależniony

|
Wysłany: Pon 21 Maj 2012, 14:47 Temat postu: |
|
|
| ewelinka89 napisał: | | Natik napisał: | Lubie jej program, ale mnie najbardziej denerwuje jak w tym programie wciela się w inne postacie  |
Właśnie, właśnie.. Pod tym względem jest irytująca. Ale skupiam się na kwestiach merytorycznych. Chleb przez nią piec zaczęłam, zmieniliśmy trochę przyzwyczajeń. |
To jest u nas  _________________ "Nie ufam nikomu, kocham tylko tych co na to zasłużyli..."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|