Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Pomarudźmy sobie... II
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 176, 177, 178 ... 530, 531, 532  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Pomarudzić dobra rzecz…
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
shadow's wife
guru
guru

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelajn napisał:
No tak bo dla allegro to dochód, co by nie robił, prowizje z niego zdzierają

a ja się ostatnio wściekłam na GRUPONA
siostra chciała żeby wykupić jej jakiś grupon , w końcu strzeliła focha i powiedziała,że nie jednak ona wykupi sama ,więc o sprawie zapomniałam, po czym na drugi dzień dostaje newsa że zapłaciła i zdarło z czego? z mojej KARTY KREDYTOWEJ, która fizycznie jest w moim portfelu ,w moim domu, co oznacza, że dupon grupon srupon przechowuje dane i automatycznie pobrano środki z mojej karty, która była razem ze mną zupełnie gdzie indziej ;/ czyli zapamiętało cały kod CVV , numer karty, adres i datę ważności .
płaciłam za grupona kartą ale nikt nie pytał,czy zapamiętać dane, zresztą jakim prawem Shocked
wchodzę na swój rachunek i faktycznie pociągnęło Mad

Jakoś musiała podać pin, zrobić przelew. Więc pewnie zna dane do Twojego konta. Nie masz opcji, że smsem hasło CI przychodzi żeby zrobić przelew? Ja bym się wkurzyła i kazała oddać kasę...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
ewelajn
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie nie Shadow, to karta kredytowa do zapłaty kartą kredytową w sieci potrzeba zazwyczaj numer karty pełny kod CVV z tyłu - 3 cyferki , adres podawany w umowie o kartę i datę ważności karty - z karty zczytana

więc ona nie zapłaciła moim kontem tylko kartą kredytową. nie trzeba było żadnego smsa, a nie zrobiła tego celowo, tylko nacisnęła jakąś zapamiętaną formę, a tam od razu wyskoczyło że zostało opłacone przez Twoją credit card

na allegro też tak jest jak się płaci z PAYu - jest zaznaczona ostatnia forma płatności np Plać z m Bankiem, albo płać Kartą Visa/ MasterCard
ale nie ma żadnych danych....

takie dane przez żaden serwis nie mogą być przechowywane, akurat w takiej branży pracuje,że aż za dobrze to wiem Rolling Eyes

ogólnie mając czyjś numer karty kredytowej i kod cvv można w tylu miejscach zapłacić w sieci,że ... to bardzo częste przestępstwa

siostra kasę oddała, ale i tak mogłabym to reklamować, bo ja tej transakcji nie dokonałam,a jestem posiadaczem karty

Ostatnio zmieniony przez ewelajn dnia Sob 19 Maj 2012, 17:49, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
shadow's wife
guru
guru

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To może warto gdzieś to zgłosić? Shocked

Powrót do góry
ewelajn
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 17:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, taki mam plan , w gruponie, te dane nie wyświetlają się nigdzie żeby je zedytować i usunąć, muszą być jakoś u nich automatycznie zapisane, w poniedziałek się zabiorę za ten temat Evil or Very Mad

moja mina była bezcenna , dobrze,że mam normalną jako tako siostrę, bo jakby to ktoś inny był to by mi nadarł z tej karty nie wiadomo ille

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 18:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelajn napisał:
No tak bo dla allegro to dochód, co by nie robił, prowizje z niego zdzierają

Ale zawyżanie przesyłek jest po to, żeby obniżyć opłaty do allegro. Ktoś np. chce sprzedaż bluzkę za 40 zł, to wystawia za 25 a przesyłkę za 20 (pod pretekstem kosztów przywozu do polski, kosztów zapakowania, kosztów dowiezienia na pocztę czy innych głupot) i ma na czysto 40 zł. Ale prowizję płaci od 25 zł, a nie od 40, czyli w interesie allegro powinno być pilnowanie rzetelnie dodawanych kosztów przesyłki.

A z kartą masakra. Ale sami ostatnio przekonaliśmy się, że obecnie ciężko o bezpieczeństwo pieniędzy. Mąż chciał zmienić przez internet pin i przez pomyłkę zmienił nie do tej karty. Potem jak się zorientował, że złą zmienił, to tam odmienił, a zmienił na drugiej. I zrobiło się wielkie zamieszanie, bo w tym dniu raz chciało chciało stary pin, raz nowy, a raz żaden nie wchodził. Ogólnie narobił zamieszania i zrobiłam zakupy w sklepie, przy płaceniu przy jednej karcie błędny pin, przy drugiej błędny pin. Mąż powiedział, żeby kobieta zbliżeniowo ściągnęła.. A ona najzwyczajniej w świecie komuś, komu na dwóch kartach wyskoczył błędny pin pozwoliła zapłacić w ten sposób. Oboje byliśmy w szoku, bo ja bym jakiś dokument od takiej osoby sprawdziła. Zapłacenie zbliżeniowo kradzioną, znalezioną kartą nie sprawi więc problemu.. Nawet w sytuacji, kiedy ktoś wzbudzi podejrzenie;/
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 18:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiecie ile jest "oszustw" na te zbliżeniowe transakcje ?uśmiech
nikt nie patrzy na kartę , kto jest posiadaczem , bo transakcje są do 50 zł
sama celowo płaciłam kartą chłopa swojego w mc wymiocie,on szukał miejsca ... i na luzie, to nic że karta na faceta, powiedziałam,że ja zbliżeniowo i tyle , zapłacone Rolling Eyes

Powrót do góry
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 19:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelajn napisał:
wiecie ile jest "oszustw" na te zbliżeniowe transakcje ?uśmiech
nikt nie patrzy na kartę , kto jest posiadaczem , bo transakcje są do 50 zł
sama celowo płaciłam kartą chłopa swojego w mc wymiocie,on szukał miejsca ... i na luzie, to nic że karta na faceta, powiedziałam,że ja zbliżeniowo i tyle , zapłacone Rolling Eyes

No w sumie tak, trzymasz w ręce, nawet nie ma jak zobaczyć. Ale kurcze, jak ktoś wklepuje dwa razy błędny pin (przecież kobieta nie wie, że to wina opóźnień/problemów w banku i tego, że np. w tym dniu w restauracji zapłaciliśmy kartą podając stary pin, a już w bankomacie na przeciwko odrzucało go, mimo że później znów zadziałałVery Happy) do różnych kart, to powinno się zapalić jakieś światełko. A kobieta jak gdyby nigdy nic pozwala komuś, czyj pin odrzucono zapłacić bez żadnej weryfikacji..

Ale w sumie głośno jakiś czas temu było we Wrocławiu, że ludzie kradzionymi kartami kupowali bilety w autobusach. Zamontowane biletomaty nawet jak na pasek się płaci to nie mają możliwości wklepania pinu. Więc jak ktoś znalazł/ukradł kartę, to kupował zapas biletów..
kandydat
kandydat

PostWysłany: Sob 19 Maj 2012, 21:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mogę spać, bo parenaście metrów od mojego domu jest sala weselna i gra jakieś techno Sad
Powrót do góry
limone
guru
guru

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 6:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wczoraj poszliśmy na urodziny, trochę drinków wypiłam, ale jak na raczej niepijącą alkoholu, to wychodzi, że nie jest tak źle ze mną, tylko w głowie mi się nieco kręciło... obżarłam się też, jak nie ja, a potem jak już wróciliśmy i poszliśmy spać, to się w nocy obudziłam i czułam się tak nażarta, że nie mogłam zasnąć i myślałam, że zwymiotuje... jak już zasnęłam, to takie głupoty mi się śniły... A teraz też odczuwam skutki swojego obżarstwa Rolling Eyes
moderator
moderator

PostWysłany: Nie 20 Maj 2012, 7:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak jak się mocno najem to też mi się głupoty śnią Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Pomarudzić dobra rzecz… Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 176, 177, 178 ... 530, 531, 532  Następny
Strona 177 z 532

Skocz do: