|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
|
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Liziii guru

|
Wysłany: Wto 9 Lut 2010, 2:32 Temat postu: |
|
|
| madlen22 napisał: | suknię będę miała diamond maggio ramatti
http://www.kolekcje.wyjdzzamnie.pl/diamond,s,276.html
a welon ma własnie tak wyciete falbanki jak w sukni koronka u góry na dekolcie i suknia będzie miała wyszywaky gorset srebrnymi koralikami i gdzieniegdzie kryształki swarowskiego bo w orginale koronka ładnie się błyszczy ale jak dla mnie trochę zamało ale nie przesadzę w tym świeceniu welon na żywo jest naprawdę delikatny bo to maleńkie koraliki
i jak myślisz bedzie pasowało  |
wiesz..na dobrą sprawe szyty jest podobnie do sukni wiec mozna by to naciągnac pod komplet.. Przeciez do koronkowych sukni niektore panie dobierają welon hiszpanski obszyty koronką - by sie komponowalo..
Ja jednak stawialabym na prostote - jesli suknia jest "bujna", falista i przyciaga uwage..welon wybralabym ten obszyty, bez falowan. Kryształki - czemu nie  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sadie guru

|
Wysłany: Wto 9 Lut 2010, 12:21 Temat postu: |
|
|
tez bym brala cos prostego. Krysztalki- ok byle nie za duze i nie za duzo ich. Sukni mi sie podoba ale musisz sie zdecydowac czy chcesz zaakcentoawac bardziej suknie czy welon. Uwazam ze suknia jest swietna i dlatego welon prosty i lekki. Za ciezki cie przydusi.
Tez jestem sroka  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ellenai guru

|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 0:55 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, zastanawiam się nad alternatywą dla welonu.
Pomyślałam o stroiku. Jednak będę miała włosy zupełnie rozpuszczone, bez żadnych upięć etc., pokręcone.
Jako kompletny laik pytam czy takie stroiki mają w ogóle rację bytu przy rozpuszczonych włosach? Widać niby jakąś wsuwkę, spinkę ale czy to się będzie trzymać?
 _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karolina1984 guru

|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 1:06 Temat postu: |
|
|
toś trafiła..........nocą to tu buszują tacy eksperci jak ja
Nic się nie dowiesz, młoda  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 8:49 Temat postu: |
|
|
Laseczki a ja wpadlam na pomysł po oczepinach i zdjęciu welonu wwiązać sobie taką szarfę we włosy ... kiedyś w telewizji widziałam
coś jak ma dziewczyna w środku w 1 rzędzie
co o tym myślicie ? bądz coś takiego jak w tych małych zdjęciach po prawej
[img]http://weselinka.files.wordpress.com/2009/01/jenniferbehr_com.jpg?w=490&h=679[/img]
tylko nigdzie nie mogę tego dostać ... _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
ewelajn moderator

Dołączył: 30 Sie 2011 Posty: 13532 Skąd: za 7 górami, za 7 lasami...
|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 9:31 Temat postu: |
|
|
| (=KaLinka=) napisał: | Laseczki a ja wpadlam na pomysł po oczepinach i zdjęciu welonu wwiązać sobie taką szarfę we włosy ... kiedyś w telewizji widziałam
coś jak ma dziewczyna w środku w 1 rzędzie
co o tym myślicie ? bądz coś takiego jak w tych małych zdjęciach po prawej
[img]http://weselinka.files.wordpress.com/2009/01/jenniferbehr_com.jpg?w=490&h=679[/img]
tylko nigdzie nie mogę tego dostać ... |
dla mnie rewelacja, super, orginalne, piękne, klimatyczne
takie trochę retro
hmm a może zrobić na zamówienie ? w jakimś atelier ? albo na allegro- dużo tam jest "ogloszen" ze mozna zrobic na zamowienie jakies ozdoby, mysle ze tego typu tez moglby ktos zrobic
albo jakies zagraniczne strony ?
wiesz co niekoniecznie szarfa, może opaska ? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
asik guru

|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 9:36 Temat postu: |
|
|
| Ellenai napisał: | Dziewczyny, zastanawiam się nad alternatywą dla welonu.
Pomyślałam o stroiku. Jednak będę miała włosy zupełnie rozpuszczone, bez żadnych upięć etc., pokręcone.
Jako kompletny laik pytam czy takie stroiki mają w ogóle rację bytu przy rozpuszczonych włosach? Widać niby jakąś wsuwkę, spinkę ale czy to się będzie trzymać?
|
Jedynie jakieś zawinięte paso czy coś.... Ale ogólnie to nie ma większego problemu Fryzjerka po prostu będzie musiała dobrze usadowić taki stroik
|
 |
heart_bibish uzależniony

|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 10:15 Temat postu: |
|
|
Ja jestem wielką fanką takich ozdób i sama je robię na własnym ślubie raczej będę miała stroik kwiatowy ( na opasce . Myślę że takie dodatki dodają wiele uroku Chociaż zależy wszystko od sukni... czasem welon pasuje idealnie. Stroiki można łączyć z welonem tak jak naturalne kwiaty.
|
 |
(=KaLinka=) maniak

|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 12:19 Temat postu: |
|
|
wolałabym szarfę żeby spływała po włosach _________________
  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ellenai guru

|
Wysłany: Czw 16 Lut 2012, 18:09 Temat postu: |
|
|
Uff, to jestem trochę spokojniejsza bo myślałam, że to będzie naprawdę duże wyzwanie, żeby ten stroik tam umocować
A pomysł z kwiatkiem przy opasce też bardzo mi się podoba ale ciężko mi znaleźć jakąś z drobnymi kwiatami. _________________ It's hard to dance with a devil on your back
so shake him off.
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|