Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

makijaż ślubny
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 105, 106, 107 ... 126, 127, 128  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Uroda
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziwne, ja robię często uczniom lekcje w niedzielę, nawet jak byli chorzy i nie mam obowiązku im tego odrabiać.
Mój profesor fortepianu robi mi jedną lekcję z piątek, drugą w sobotę, co tydzień- a w umowie ma........ 10lekcji w semestrze.....

Nie mówię,że każdy powinien tak robić, ale z tego, co wiem- sobota to normalny dzień pracy........

I mam potwierdzenie czarno na białym,że sama nazwa ślubny winduje ceny.....

A jak ktoś przyjdzie zmaówić w sobotę wieczorowy- to co, też dostaje specjalną, "weekendową", wyższą cenępytajnik Shocked
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 19:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dokładnie.. To Twój dodatkowy zarobek, wiele osób nic więcej nie zyskuje pracując w weekendy.

Karolina nie martw się, są uczciwe wizażystki, które na naciągają klientów, bo inni naciągają. Mój ślubny kosztował jakoś 10/20 zł więcej niż wieczorowy i próbny, więc cena nie dużo wyższa, a jednak więcej roboty, więcej kosmetyków.
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 19:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

matleena napisał:
Oczywiscie że samo nazewnictwo ma tu dużą nazwę.
Wszystko co slubne jest droższe - i nitk mi nie wmówi ze jest inaczej.

I tu nie chodzi o żadne naciąganie ze strony wizażystek. Po prostu, taki jest rynek, nie tylko polski.
Skoro wszystkie inne branże biorą wyższą kwotę za "slubne" rzeczy, to czemu wizazystki mają tego nie robić?

To jest jedyny prawdziwy powód. Prawo podaży i popytu, czyli ceny windowane przez rynek język

matleena napisał:
Poza tym, jakby nie patrzec... wszystko ma tez jakieś swoje uzasadnienie.
Bo o ile ja pracuje na tych samych kosmetykach i robie makijaz tej samej jakości czy to na slub czy wieczorowy, o tyle jest pewna różnica we wszystkich innych czynnikach.
Makijaże wieczorowe i inne przewaznie wykonujemy u siebie w domach, salonach, klientki na takie makijaże są mniej wymagające, tracimy mniej czasu, takie makijaże tez są mniej stresujące bo czasem Panny mlode są zestresowane bardzo.

Nauczyciel tak samo dobrze powinien pracować w ciągu semestru, jak i w okresie egzaminacyjnym. Dostaje również taką samą stawkę za korepetycje. "Bardziej wymagająca klientka"... czyli rozumiem, że przy makijażach wieczorowych mozna nieco odpuścić? Poza tym, to Panna Młoda może byś zestresowana, dobra wizażystka nie tylko tego stresu nie powinna od niej przejmować, ale również postarać się ją rozluźnić.

matleena napisał:
Na makijże ślubne poświęcamy dużo więcej czasu, każdą swoją sobotę w ciągu sezonu (ja np nie mam w ogole wakacji bo kazda sobote od rana do popoludnia spędzam na malowaniu), a jakby nie patrzec to sobota jest dniem weekendowym, który mozna spędzic z rodziną, gdzieś wyjechać. Poświęcanie swojego czasu w takie dni też jest w cenie. To tak samo jak podwyższanie cen usług w dni świąteczne.

Taka branża. Zawsze można kilka sobót odpuścić. Urlop w listopadzie też już jest standardem.

matleena napisał:
Poza tym na śluby zawsze dojeżdzamy do klientek (wyjątkiem są salony kosmetyczne), dojazd też się liczy. I często nie pracujemy w warunkach w jakich powinnyśmy u klientek w domu - bo nie ma odpowiedniej wysokosci krzesła, bo jest za małe pomieszczenie, bo jest ogólny harmider w domu, bo każdy nam patrzy na ręce.
Czy te wszystkie cechy nie przemawiają za tym dlaczego ślubny ma być droższy? oczkooczko

Charakteryzator na planie zdjęciowym, w plenerze, nie ma lepszych warunków pracy. Swoją drogą nie są one chyba najgorsze. I znów wróce do porównania z wykładowcą czy nauczycielem - jemu każdy patrzy na ręce w czasie wykonywania obowiązków, a na dodatek ocenia każde jego słowo, często bezlitośnie. Zatem te argumenty do mnie w ogóle nie przemawiają.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Juliette
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 21:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewelinka89 napisał:
Naprawdę chciałabym wierzyć, że wyższa cena przy słowie ślubny wiąże się z jakością.. Ale widzą Twoją wypowiedź całkiem w to zwątpiłam. Widocznie Karolina ma rację i wizażystki często naciągają klientki..

Moja wizażystka malowała mnie i siostrę. Obie miałyśmy kompleksową usługę: dobrej jakości kosmetyki, bazę pod makijaż, kępki rzęs, utrwalacz itp. Różniły się chyba tylko kolorami. Ona zapłaciła 100 zł, ja 130 Mr. Green
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 21:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mnie tam to jakoś nie bulwersuje oczko Każdy chce zarobić, taki świat.

Powrót do góry
Marga
guru
guru

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 22:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale po co ściemniać, że są ważne powody, żeby makijaż ślubny był droższy.

Powrót do góry
agattt
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 3 Lut 2012, 22:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak, niepotrzebnie.

Powrót do góry
matleena
gaduła
gaduła

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 9:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ważnych powodów do tego by ślubny był droższy nie ma.
Ale rynek jest jaki jest, skoro 99 % osób z branży slubnej zarabia więcej tylko dla tego że coś jest ślubne to trzeba to przyjąć jako normalną sprawe, a nie oskarżać kogoś o naciąganie.

Patrząc na to ile dobra wizażystka wydaje na kosmetyki i produkty, patrzę tu po sobie i swoich znajomych wizażystkach gdzie wiem ile w naszych kufrach tysięcy złotych się zawiera, a kosmetyki szybko się zużywają, to każdy makijaż powinien być w cenie ślubnego - i wtedy by była cena wspólmierna do cen kosmetyków i produktów. Aczkolwiek za makijaż wieczorowy nikt nie zapłaci tak dużo jak za ślubny.
Więc właściwie zamiast wyzywać wizażystki od naciągaczek bo mają ślubny drożej niż wieczorowy, to bym raczej to w sumie nazwała wizażystką, która na wieczorowy makijaż daje rabat oczko

A za dobrą usługę się płaci. Kogoś nie stać, bądź ktoś uważa że wizażystki to naciągaczki, to się maluje sam albo idzie do kosmetyczki za 50 zł. (W sephorze makijaże ślubne też kosztują prawie 100 zł, a pomyślałyście o tym że w sephorze oni mają wszystkie kosmetyki hurtem, taniej, bez marży, a wizażystka bierze za makijaż podobną cene tylko kupuje te kosmetyki 2 razy drożej?)
Tylko jak ktoś się pomaluje sam, albo u kosmetyczki, to bardzo rzadko osiągnie tak dobry efekt i taką trwałość jak u dobrej, droższej wizażystki. To wszystko kwestia wymagań.
ewelinka89
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Widzę, że będę dla określonych grup miała droższe usługi. Oni ściągają więcej, to ja zedrę z nich. Heh.

Gdyby makijaż przykładowo za 80 zł się nie opłacał, to raczej nie byłoby takiego wysypu wizażystek. Widzisz - są jeszcze uczciwe, które sobie na słowo ślubne nie dodają sporej sumy - i takie będą mieć większe wzięcie. A na miejscu Karoliny, czy innych osób, które nie robią próbnego - pewnie bym nic o ślubie nie powiedziała, po prostu wzięła makijaż wieczorowy. Widzisz, efekt jest taki, że część albo nie powie prawdy, albo z braku środków zrezygnuje z profesjonalnego makijażu.. A za kilka lat będziecie płakać jak niektórzy użytkownicy innej branży, że rynek słaby, że klientki rezygnują, że wybierają tańszych usługodawców oczko
guru
guru

PostWysłany: Sob 4 Lut 2012, 11:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

matleena napisał:
wiem ile w naszych kufrach tysięcy złotych się zawiera, a kosmetyki szybko się zużywają, to każdy makijaż powinien być w cenie ślubnego - i wtedy by była cena wspólmierna do cen kosmetyków i produktów.

Niedługo wyjdzie na to, że jeszcze dopłacacie do tego całego interesu dla dobra klientek Rolling Eyes
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Uroda Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 105, 106, 107 ... 126, 127, 128  Następny
Strona 106 z 128

Skocz do: