Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

*** WYKAZ ŚLUBÓW 2013 ***
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 585, 586, 587  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ona =)
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja znów twierdzę, że czas pędzi bardzo szybko, więc póki w miarę mam trochę wolnej chwili, to wolę sobie poczytać, rozplanować wszystko... :)
Ja winietki, zaproszenia itd. bym może i sama sobie zrobiła, ale kompletnie nie mam zdolności plastycznych, więc odpada :)
Ale też tak myslę... na czym by tu oszczędzić :) Bo 100zł tu, 100zł tam... i kasa leci... i tak dobrze, po akurat w miesiącach wakacyjnych owoce i warzywa są tanie :) Więc i na tym sporo się zaoszczędzi.

A mam pytanie, trochę z innej beczki. Dziewczyny, co z obrączkami? Skąd zamawiacie? Takie z Apartu czy z Kruka są strasznie drogie... choć w sumie nie wiem, bo do końca nie orientuję się w cenach. Jakie są znośne, a jakie mniej znośne :)

"Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, chociaż nadal dwoje..." Karol Wojtyła
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
koteczek2211
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 17:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też nie mam zdolności plastycznych, więc nawet o tym nie myślę oczko W sumie mogłabym siostry zagonić, ale nie chcę ich przytłaczać. Zamówię na allegro i tyle uśmiech

Myślałam, że możemy zaoszczędzić na kamerzyście, bo tylko na ślub chcemy, ale jeszcze nie orientowaliśmy się w różnicy w cenie.

Co do obrączek to na pewno bierzemy z Apartu uśmiech Nawet kartę stałego klienta mamy Very Happy Pierścionek zaręczynowy też z Apartu.
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja jestem za mniej znanymi salonami jubilerskimi. Obrączki to rzecz, na której nie warto oszczędzać, bo mają nam służyć całe życie, ale myślę, że zakup w sklepie typu Apart czy Kruk także nie gwarantują im długowieczności. Dodatkowo myślę, że tam też sporą część ceny zawiera opłata za nazwę i firmę. dlatego my mamy zamiar kupić obrączki w jakimś mniejszym i znanym tylko w okolicy salonie, ale za to wziąć obrączki wykonane z lepszej próby.

Powrót do góry
koteczek2211
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 17:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My akurat jesteśmy z Apartu zadowoleni uśmiech Brat mojego Miśka kilka dni temu odebrał swoje obrączki z Apartu właśnie (ślub w sierpniu tego roku) i szczerze powiem, że szału nie ma co do wzoru, ale wyglądają na solidnie wykonane. Mamy już 3 ulubione wzory, więc za rok zapadnie decyzja między nimi uśmiech Wcale nie jest powiedziane, że obrączki mają służyć do końca życia i nie chodzi mi o rozwód Very Happy Można kupić nowe na jakąś rocznicę np. 25 i iść odnowić przysięgę oczko Chcemy coś takiego zrobić, więc jeśli obrączki nie posłużą do tego czasu to kupimy nowe.
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 17:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiadomo, z jakością wszędzie różnie: czy to w aparcie, czy w kruku czy w jakimkolwiek innym sklepie. mnie głównie chodzi o to, że znaczną część ceny płaci się tam za metkę firmowego sklepu.

Powrót do góry
ruda_wiewiórka
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 20:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

delikatna0 zgadzam się... za metkę trzeba płacić, podczas gdy bez metki za obrączki zapłaci się sporo taniej...

aaa i proszę mnie dopisać do wykazu uśmiech 24.08.2013 uśmiech

Powrót do góry
lemonka88
maniak
maniak

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 20:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzams sie z Wami dziewczyny, ostatnio widzialam u jubilera praktycznie taki sam wzor obraczek co w aparcie, a cena o połowe niższa
moderator
moderator

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

właśnie o to chodzi! płacimy za metkę niestety... moi znajomi robili obrączki ze swojego złota (coś przetapiali) i to już w ogóle ich wyszło malutko oczko
ale nie każdy ma taką możliwość.
My z P. będziemy wybierać obrączki w Aparcie (wzór) a zamówimy u jubilera takiego, że tak powiem "osiedlowego" oczko

Powrót do góry
Asiulaaa019
guru
guru

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 21:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

my z moim K. również stawiamy na apart.
pierścionek zaręczynowy też mam z Apartu i jestem bardzo zadowolona z niego uśmiech

Powrót do góry
Ona =)
bywalec
bywalec

PostWysłany: Pią 27 Sty 2012, 21:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...

"Dotąd dwoje, lecz jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, chociaż nadal dwoje..." Karol Wojtyła

Ostatnio zmieniony przez Ona =) dnia Nie 4 Lis 2012, 14:34, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 585, 586, 587  Następny
Strona 34 z 587

Skocz do: