|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewusek początkujący

|
Wysłany: Wto 27 Lut 2007, 22:12 Temat postu: prezenty ślubne, lista prezentów |
|
|
Wyjątkowe prezenty ślubne znajdziesz na stronie cellofan.pl. Można tam też stworzyć listę prezentów ślubnych i w ten sposób ustrzec się przed niechcianymi prezentami. Polecam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
agat kandydat

|
Wysłany: Sro 19 Mar 2008, 16:40 Temat postu: |
|
|
my nie robiliśmy żadnej listy prezentów ślubnych. Za to , jak rozdawaliśmy zaproszenia, od razu mówiliśmy, że wolimy pieniązki , bo na sami bedziemy sobie urzadzać gniazdko i kupowac to co nam bedzie pasowac:) _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Sro 19 Mar 2008, 20:11 Temat postu: |
|
|
zgadzam się z tym. dziś to bardziej praktyczne dostawać pieniądze niż prezenty. a lista? myślę, że jeszcze to się nie przyjęło w Polsce, ale może się mylę... ciekawa jestem zdania innych forumowiczów _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
m.a.r.t.a kandydat

|
Wysłany: Sro 19 Mar 2008, 23:08 Temat postu: |
|
|
Szczerze to nie zamierzamy robić żadnej listy oczekiwanych prezentów, jeśli ktoś się spyta czy mamy jakieś specjalne życzenie, czy wolimy np pieniążki to wtedy mogę coś zasugerować. Wiem, że czasem w zaproszeniach ślubnych Młode Pary tworzą takie wierszyki, w których żartobliwie prosi się aby w zamian za prezenty otrzymać "znak wodny"  _________________ |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Sro 19 Mar 2008, 23:45 Temat postu: |
|
|
a co sądzicie o prośbach aby zamiast kwiatów przynosić pluszaki dla dzieci z domu dziecka lub kupony totolotka? mi osobiście ten pomysł nie przypadł do gustu. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agat kandydat

|
Wysłany: Wto 25 Mar 2008, 12:11 Temat postu: |
|
|
my pisaliśmy na zaproszeniach własnie, że nie chcemy kwiatów tylko jakies przybory szkolne dla dzieciaków, łakocie, zabawki. Goście posłuchali 100%. Tylko co niektórzy dali kwiaty i pluszaki, ale to najblizsza rodzina. Zbraliśmy tego sporo, potem oddalismy do Domu Dziecka. Niektórzy byli zdziwieni pomysłem, ale potem nas pochwalili i stwierdzili, ze to fajny pomysł. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dianicho maniak

|
Wysłany: Wto 25 Mar 2008, 14:01 Temat postu: |
|
|
my na zaproszeniach dla osób, które zapraszamy na wesele napiszemy wierszyk proszący o pieniadze, zamiast kwiatów i prezentow, zeby kazdy dal grosik - tyle ile kazdy moze za co z gory szczesc Wam Boze..
cos takiego
sami oplacamy sobie wesele i zycie, nie mamy jeszcze swojego mieszkania, wiec pieniazki nam sie bardzi przydadza a prezentow tj zelazko, porcelana nie bedziemy mieli gdzie trzymac, bo nie mamy swojego kata a jeszcze po slubie planujemy wyjazd za granice do pracy... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_411 kandydat

|
Wysłany: Wto 25 Mar 2008, 18:09 Temat postu: |
|
|
być może mam jakieś staroświeckie podejście, ale te wierszyki o znakach wodnych i inne tak mi się zle kojażą...oczywiście też nie chciałabym dostać pięciu kocy i trzech zegarów na ściane ale na pewno nie zdecyduję się na dołączenie podobnego wierszyka do zaproszenia. mogłabym nawet powiedzieć że uważam że to "niesmaczne". lista prezentów też odpada bo nie sądze żeby w naszych rodzinach to sie sprawdzilo....u nas zawsze jest tak że goście dzwonią do naszych najbliższych i podpytują z czego bylibyśmy najbardziej zadowoleni wiec może to jest jakich pomysł na uniknięcie powtarzających sie prezentów?
a jeśli chodzi o TOTOLOTKA jak najbardziej jestem za i sama zażyczę sobie kupony zamiast kwiatów, uważam że to świetny pomysł  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdaberbec maniak

|
Wysłany: Sro 26 Mar 2008, 22:02 Temat postu: |
|
|
ja ostatnio pomyślałam, że gdy zapraszane osoby będą się pytać czy przygotowujemy listę prezentów to my wprost powiemy że nie. Jednak jeśli ktoś wolałby nam coś kupić (a nie dawać kasę) to niech wcześniej o tym powie abyśmy wiedzieli o tym. w momencie gdy inna osoba nam zaproponuje ten sam prezent my ładnie poinformujemy że ktoś inny już nam taki wręczy.
czy to dobry pomysł? _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dianicho maniak

|
Wysłany: Sro 26 Mar 2008, 22:04 Temat postu: |
|
|
jeżeli chodzi o kupony, moja koleżanka sobie zażyczyła totolotek - otrzymała losy o wartości przeszło 3tysięcy złotych i ani jeden nie miał najmniejszej choćby wygranej....
stwierdziła po tym, że lepiej było dostać te 3tys zł, niż drzeć każdy kupon z osobno i patrzeć jak wyrzucasz pieniadze  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|