|
| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
nimfa moderator

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 12:28 Post subject: Mała Panna Dorota |
|
|
witam ponownie...dzięki za takie wsparcie, aż się wzruszyłam jak mi kibicowałyście. Inka dzięki za tak szybkie zdawanie realcji
tak w skrócie: w sobotę o 1 w nocy obudziłam się i poczułam, ze mam mokro i stwierdziłam, ze chyba popusciłam. Wstałam a tu się ze mnie leje...budze Piotrka...a on "o co chodzi?"....a ja że wody mi odeszły...no i pojechaliśmy....
skurczy jeszcze nie było...trafiłam na porodówkę...rodziła akurat inna dziewczyna więc ja miałam dodatkowo film instruktażowy ale Piotrka wygonili...wrócił do mnie o 7.00.
Do 6 skurcze były (z dzisijeszej perspektywy) słabe, więc mogła Ince zdawać relację ...potem się wzmorzyły. A jak utknęło rozwarcie na 6cm tak ruszyło dopiero koło 11...o 9 dali mi kroplówkę, wtedy skurcze zminiły się w istne piekło ...o 12 powiedziały położne żebym poszla pod prysznic i rodzimy...byłam happy...ale główka jeszcze nie była w kanale więc pierwsze skurcze parte były jeszcze na stojące i w kucki (i tu się zsikałam na podłogę)....a potem już na stól...15 minut parcia i córcia na zewnątrz (parcie w porównaniu ze skurczami to naprawdę nic)...zahaczyła się barkiem i rozorała mi w środku więc tam też jestem szyta.
a tak mała wyglądała w niedzielę... ja czuję sie w miarę dobrze...szwy troszkę bolą...a teraz biegnę nakarmić córcię  _________________

Last edited by nimfa on Mon 24 Sep 2012, 12:55; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
nheledore moderator

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 12:37 Post subject: |
|
|
Jaka duża, śliczna i zdrowiutka dziewczyneczka
Rozkoszna jest- nie wiem, czy mam takie głupie wrażenie, czy Ona się uśmiecha Takie małe dzieciaczki chyba nie potrafią tego robić, ale naprawdę Docia tak właśnie wygląda, jakby była uśmiechnięta
Zadowolenia na maksa po niej widać
Jeszcze raz gratuluję- bo jest kogo  |
|
| Back to top |
|
 |
Inka83 guru

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 12:40 Post subject: |
|
|
Jakie ma włoski ciemne. Słodka Dorotka.
A zdawanie relacji było samą przyjemnością.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 12:47 Post subject: |
|
|
Inka mówiłam, że ostatnio usłyszałam przesąd, że jak się ma zgagę to włosy dziecku rosną i tu by się zgadzało bo Dorka ma włoski a Nimfa miała zgagę
Nimfa twoja relacja porodowa napawa mnie optymizmem, czyli nie jest tak źle z tymi porodami....
Dorka piękna, zastanawiam się do kogo podobna  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Inka83 guru

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 12:52 Post subject: |
|
|
Kasiek, Ty mnie nie strasz, bo wychodzi na to, że moja będzie łyseńka, jak kolano.
Nie wiem, jakie nimfa ma naturalne włosy, na razie jest blondi, ale kto ją tam wie. Za to tatuś ciemny, o ile mnie pamięć nie myli. W tatusia poszła kolorem włosków.  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
Kasiek86 guru

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 12:56 Post subject: |
|
|
eee wszystko jeszcze przed tobą, przecież parę ładnych tygodni ci zostało to i włoski może zdążą urosnąć _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
agattt moderator

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 13:00 Post subject: |
|
|
Witaj Dorotko - jesteś śliczna  _________________
  |
|
| Back to top |
|
 |
nimfa moderator

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 13:05 Post subject: |
|
|
córcia jednak dalej śpi...więc karmienie przełożone...
ja zgagę miałam minaturową, więc nie wiem czy to się liczy. Mała to cały tatuś po mnie podobno usteczka Ja mam włosy blond
kasiek relacja nie oddaje tego co się tam działo...ale nie będę straszyć prawda jest taka, że jak położyli mi Docię na brzuchu to miałam łzy w oczach ze szczęścia i już nie pamiętałam nic z tego jak mnie potwornie bolało
a i dostała 9 punktów w Apgarze...sina była... _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
marta_ges moderator

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 13:11 Post subject: |
|
|
Nimfa wróciła Jeszcze raz gratulacje Fajny mały Bąbel  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
asik guru

|
Posted: Tue 25 Oct 2011, 13:25 Post subject: |
|
|
Gratulacje
Śliczna Calineczka  _________________
 |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies możesz określić w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Warszawa : Katowice : Kraków : Poznań : Wrocław : Łódź : Szczecin : Gdańsk : Toruń : Bydgoszcz : Częstochowa : Olsztyn : Rzeszów : Piła : Zielona Góra : Lublin : Kielce