Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Koszty wesela
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 123, 124, 125  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
martita8503
guru
guru

PostWysłany: Sro 5 Paź 2011, 14:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Karolina1984 napisał:
Ja powoli godzę sie z myślą,że jeśli nie sprzedamy fortepianu, chyba poproszę rodziców,żeby dali nam prezent przed weselem język
Jeszcze raz w najbliższym czasie rozejrzę się za jakąś dodatkową pracą, ale nie bardzo mam pomysł, co to by mogło być język

Karolino, u nas ( w Krakowie) często biorą w weekendy na imprezy, bankiety "niedoswiadczonych kelnerów"
Ja sama dorabiam w ten sposób w weekendy i w miesiąc ( tylko soboty) mam te dodatkowe 500- 600 zł.
Myślę, że u Was tez powinny byc takie ofert, tylko trzeba się rozgladnąc. Praca cięzka bo czasami bo nie krócej niż 10 h a zazwyczaj nawet do 20h ale warto (dodatkowym plusem jest to, ze my po imprezie mozemy wziąźć jedzenie które zostało - nie resztki tylko całe niewydane( imoreza planowana na 500 osób a jest np 400) i czasami na tydziemń mam obiad z głowy - bankiety bo z wesel zabierają gospodarze) inaczej jedzenie idzie w kosz.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
zabcia
kandydat
kandydat

PostWysłany: Czw 6 Paź 2011, 10:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę że w piątek i w niedziele jest szansa obciać trochę koszty.. mnie te kwoty przerażają smutny a robię wesele na ponad 100 osób.. ostatnio bawiłam się "kalkulatorkiem ślubnym" na ślubowisku, dodająć to to, to tamto i jak zobaczyłam ostateczną sumę to się preraziłam język
ale na szczęście mam jeszcze czas więc wszystko powolutku dopracuje oczko
Powrót do góry
nimfa
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 6 Paź 2011, 12:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zabcia...ale przeważnie do takiego kosztorysu tylko coś się dodaje.... język bo podwiązka, bo kolczyki, bo pończochy, bo szminka, bo to bo tamto....oj rozszerzają sie takie koszty lol

Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Czw 6 Paź 2011, 12:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

albo świadomie rezygnuj z różnych rzeczy. Mogą być zawsze rajstopy uśmiech za 6 zł uśmiech
moderator
moderator

PostWysłany: Czw 6 Paź 2011, 12:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

....ja miałam pończochy zdaje się za 10zł...biustonosz za 20 lol

Powrót do góry
Cinnamonnek
maniak
maniak

PostWysłany: Czw 6 Paź 2011, 21:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nimfa napisał:
zabcia...ale przeważnie do takiego kosztorysu tylko coś się dodaje.... język bo podwiązka, bo kolczyki, bo pończochy, bo szminka, bo to bo tamto....oj rozszerzają sie takie koszty lol

Bo.... welon który zamówiłam przyszedł bez grzebienia.. język oj tak, totalna racja! ślub to dziura bez dna oczko
limone
guru
guru

PostWysłany: Pią 7 Paź 2011, 8:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 9:11, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
zabcia
kandydat
kandydat

PostWysłany: Pon 10 Paź 2011, 11:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak oczywiście- co do tego się zgadzam. Zawsze znajdzie się jakiś drobiazg a czasami znajdzie się on w ostatniej chwili, kiedy nie mamy już wyboru i jednak musimy wydać te pieniądze.
Chodziło mi tylko o to że organizacja wesela w niektorych restauracjach może być nieco tańsza jeżeli nie organizuje się imprezy w sobotę. uśmiech
Powrót do góry
w_chmurach
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Pon 10 Paź 2011, 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zabcia napisał:
tak oczywiście- co do tego się zgadzam. Zawsze znajdzie się jakiś drobiazg a czasami znajdzie się on w ostatniej chwili, kiedy nie mamy już wyboru i jednak musimy wydać te pieniądze.
Chodziło mi tylko o to że organizacja wesela w niektorych restauracjach może być nieco tańsza jeżeli nie organizuje się imprezy w sobotę. uśmiech

To na pewno, sama jak kiedyś przeglądałam cenniki w restauracjach to mieli taką uwagę , że jedli ślub odbywa się w tyg. to jest taniej.

Powrót do góry
Karolina1984
guru
guru

PostWysłany: Sro 12 Paź 2011, 11:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ech.......... już zaczynam panikować z kosztami........ że jeśli nie sprzedam fortepianu, trzeba będzie odwoływać wesele Crying or Very sad Crying or Very sad

dlatego postanowiłam poczekać do marca z wysyłaniem zaproszeń......
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum ślubne :: strona główna -> Przygotowania do ślubu Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 123, 124, 125  Następny
Strona 23 z 125

Skocz do: