Ślub-Wesele.pl - odwiedź nasz portal ! Fryzury ślubne 2016 Komis ślubny Baza firm Życzenia ślubne :: Portal dla nowoczesnych rodziców - AchTeDzieciaki.pl

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

Nasze małe Serduszko :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 50, 51, 52  Następny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marta_ges
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 6 Sie 2011, 16:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja zabrałam do szpitala 4 komplety(zawsze małż mógł donieść) ubranek czyli pajac albo spiochy/półśpiociy plus koszulka/body. I potem Łukasz przyniósł dla nas ubrania na wyjście. My mamy trochę ubranek w rozmiarze 56 i większość jest jeszcze dobra, ale nasz Bąbel miał 51cm jak się urodził. 62 też mamy zapas Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dorotam
guru
guru

PostWysłany: Sob 6 Sie 2011, 18:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ile dni Marcia leżałaś pytajnik

też popakuje podobnie..w sumie te ciuszki małej mają ten plus,że mało miejsca zajmują Very Happy

Powrót do góry
marta_ges
moderator
moderator

PostWysłany: Sob 6 Sie 2011, 18:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sobotę urodziłam, a we wtorek wyszliśmy Smile Także na wtorek już było ubranko na wyjście.

Powrót do góry
kasiula
uzależniony
uzależniony

PostWysłany: Sob 6 Sie 2011, 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też się właśnie nad tym zastanawiałam ile czego trzeba bo każdy pisze co innego ale macie racje bo jak zabraknie to zawsze tatuś może dowieść

Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Nie 7 Sie 2011, 20:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

56 warto kupowac ale nie za dużo, choc u nas trzeba było dokupic, bo Maluch miał 50 cm. A rozmiarówka H&m jest zawyżona.
guru
guru

PostWysłany: Pon 8 Sie 2011, 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

My nie zdążyłyśmy nic założyć z rozmiaru 56 język
A przez 62 też przelecieliśmy szybko, teraz nosimy 68 i często 74 (zależy od producenta)

Powiem Wam tak - na początek, choć dzieć wygląda jakby tonął w ubranku, ja wybierałam większe ciuszki. Jako niedoświadczona mama bałam się ubierać i rozbierać córcie Embarassed A przy większych ubrankach jest to dużo prostsze uśmiech
Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Pon 8 Sie 2011, 22:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z Ewciąuśmiech
moderator
moderator

PostWysłany: Wto 9 Sie 2011, 10:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też się zgadzam z Ewcią wesoły Poza tym ubranka idealnie dopasowane mogę być średnio wygodne także dla maluszka na początku.

Powrót do góry
florzak
guru
guru

PostWysłany: Wto 9 Sie 2011, 20:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Póżniej takie dopasowane też się nie sprawdzają.
guru
guru

PostWysłany: Pią 12 Sie 2011, 8:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mi się podobają takie w miarę dopasowane Rolling Eyes może po porodzie zmienie zdanie...i będę ubierała w śpiochy do 3 miesiąca... bo tak wygodniej mi będzie. ale póki co nie wiem .
z ciuszków,które mam,które dostałam to do 3 miesiąca mam b.dużo spiochów ..a po 3 miesiącu dla małej mam wszystko poza śpiochami . dokupię jakieś do spania..kilka sztuk.a tak to planuje w domu bodziak,jakaś bluzeczka i rajtuzki,getry , a na wyjście spodnie do tego.. no i kurteczka albo śpiworek.
i mam nadzieję,że mi się to sprawdzi uśmiech

a co u Nas... leżenia cd. jeszcze parę dni i wejdę w 38tydz. a wiadomo..37i1 to już donoszona ciąża uśmiech więc od przyszłego tyg nie będę musiała się oszczędzać aż tak ...chociaż tato chce by córcia przyszła na świat po 22.. bo on skończy nocki i będzie miał 2 albo więcej tygodni wolnego.. uśmiech zobaczymy czy Sara Taty posłucha. dobrze by było..bo innaczej jak zacznę w nocy rodzić,to będę sama w domu.. a to może być ciekawie... oczko

wg.tego co wczoraj na wizycie mi połozna mówiła, po tym jak opisywałam własne bóle,skurcze nocne itp. po tym jak sprawdziła brzuch,ułożenie małej.... to daje mi 1-2tyg... więc zobaczymy uśmiech w każdym razie Sara już gotowa do drogi oczko
Z jednej str.przeraża mnie poród..ale z drugiej..coraz bardziej chce to mieć za sobą...bo ta końcówka nie jest ani lekka,ani przyjemna...
wręcz męcząca..
spać się dobrze nie da,bo skurcze budzą,
siedzieć,leżeć źle..bo bolą plecy -krzyż szczególnie,
chodzić długo się nie da- bo człowiekowi ciężko..
a rozciągająca się w brzuchu córcia pod żebra, w krocze..to poza wzruszającym widokiem poruszających i wypinających się nózek,pupy,pleców itd..jednak coraz większy ból i dyskomfort

normalnie jak stara ,zużyta życiem maruda się momentami czuje haha

a co paciorkowca..dostanę dwie dawki kroplówek. jeśli zdąże wszystko przyjąć,przed wyjściem na świat małej to ok. jeśli nie to zostanę w szpitalu 2-3 doby po porodzie(normalnie jestem zapisana na wyjście w ciągu doby po porodzie ) . podadzą leki małej i będzie na obserwacji.

w każdym razie nie przeszkadza to w tym,bym miała znieczulenie w kręgosłup miała podane uśmiech ale cesarki mi nie zrobią...to już pewnie :/

Inka...przepraszam,że dopiero teraz.
to jest Nasze łózeczko (zdjęcie z neta) narazie wygląda jak na zdjęciu.rozmiar 140/70. póżniej możemy ściągnąć szczebelki,obniżyć..a jak Mała podrośnie z tych zabudowanych krótszych boków odkręcić tą dolną połowę. szuflady nie kupowaliśmy..bo mi się nie podobają. jak będziemy potrzebować,to kupimy np.w ikei takie duże plastikowe zamykane pudełka na kółkach pod łóżka uśmiech

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

tylko bez tych ochraniających boczków uśmiech

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum ślubne :: strona główna -> Archiwum postów Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 50, 51, 52  Następny
Strona 42 z 52

Skocz do: