|
Forum ślubne Ślub-Wesele.pl
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiula uzależniony

|
Wysłany: Nie 31 Lip 2011, 23:03 Temat postu: |
|
|
U nas też na usg wskazuje 2 tyg wcześniej ale zobaczymy co to będzie jeszcze mamy troszkę czasu. Trzymam za Ciebie kciuki Dorotko _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lusilla moderator

|
Wysłany: Pon 1 Sie 2011, 9:50 Temat postu: |
|
|
Hm, to ja chyba powiem w pracy że w ostatnim miesiącu chyba mnie nie będzie.. Panicznie boję się tego, że w pracy zacznę mieć skurcze... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Pon 1 Sie 2011, 12:43 Temat postu: |
|
|
ja to planuje popracować do końca roku bo raczej nie dam rady dłużej pracować nie na tym stanowisku i nie w tej firmie |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorotam guru

|
Wysłany: Czw 4 Sie 2011, 20:00 Temat postu: |
|
|
dzięki kochane za dobre słowa nie mam siły ostatnio za wiele się udzielać...
co u Nas?
od dziś jestem na zwolnieniu... tzn.wykorzystuje urlop zaległy,potem zwolnienie mam i tak do macierzyńskiego... albo do porodu...
czemu już skończyłam?
a no dlatego...że moja córcia usilnie pcha się na świat ... a to jeszcze nie jest jej czas.. główkę ma już praktycznie blisko wylotu,uciska już bardzo- a co się z tym wiąże od tygodnia mam już skurcze.. normalnie modelowe skurcze przepowiadające..chyba większość co oni wypisali jako możliwość. wczoraj doszło dość mocne skurczyki-kłócia w pochwie... nie za miłe uczucie.. ogólnie czuję się conajmniej jak przed ciężkim okresem-dla zobrazowania sytuacji
brzuchol też już coraz niżej... i coraz ciężej.. ale dajemy radę mam przykaz od lekarza leżeć przez tydzień conajmniej.. z poduszką pod tyłkiem..nogami ciut wyżej..co by mała "ześlizgiwala"odrobine i nie uciskała.. do tego zwiększona dawka magnezu,żelaza ..na wzmocnienie. leków na podtrzymanie mi już nie dał..bo mała ma ok.2,5kg.. do tego jesteśmy już daleko w tygodniach i dziecko bezpieczne jest. czy młoda poczeka..czas pokaże. chyba ,że jej się spodoba mamusine leniuchowanie...to jeszcze doczekam do terminu.. póki co.. leżeć i czekać
dziś zrobiłam barszczyk czerwony.. i trochę zaczęłam końcowo szykować pokoik na małej...przemeblowania w szafach itd.
jutro jedziemy po materac do łóżeczka i ostatnie pierdółki... w komodzie ciuszki poprane i poprasowane czekają poukładane, pielęgnacyjne rzeczy gotowe,wszelkie kocyki,pieluszki itp.też już poprasowane.kosz mojżeszowy,leżaczek,hustawka i pierwsze zabawki czekają
torba do szpitala czeka też już spakowana
jutro po zakupkach
...... zostanie czekać na Sarę
ale 3mać kciuki co by posiedziała sobie w brzuchu jeszcze ze 2 tygodnie
dziś poczytałam na necie...że jeśli ktoś ma dużo tych przepowiadających,bolesnych skurczy,tzn.że dziecko się pcha do kanału,szyjka się skraca..i możliwe ,że poród będzie krótszy i lżejszy ( w to nie wierze ) więc trzymam się tej optymistycznej wiadomości...że to "cierpienie" teraz nie pójdzie całkiem na marne
ściskamy mocno wszystkie ciotki forumowe!! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewqa04 guru

|
Wysłany: Czw 4 Sie 2011, 21:00 Temat postu: |
|
|
Dorotko leż i odpoczywaj! Zaciskaj nogi, niech Sara posiedzi sobie w brzuszku jeszcze troszkę
Tylko nie przesadź z tymi zakupami
Wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Ja musiałam 2 msc leżeć i dałam rade, to co to dla Ciebie te 2 tygodnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
florzak guru

|
Wysłany: Czw 4 Sie 2011, 22:02 Temat postu: |
|
|
Dorotko odpoczywaj i trzymaj mała jeszcze 2 tygodnie:) a jak nie to już jest duża Kobitka to bedzie wszystko ok. _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
monika1 guru

|
Wysłany: Czw 4 Sie 2011, 22:17 Temat postu: |
|
|
Dorotko trzymam kciuki, jesteś dzielna kobitka  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Sandra88 guru

|
Wysłany: Czw 4 Sie 2011, 22:25 Temat postu: |
|
|
To jak lekarz kazał leżeć to ty leż i odpoczywaj może córcia poczeka wtedy jeszcze z 2 tygodnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
nimfa moderator

|
Wysłany: Pią 5 Sie 2011, 7:54 Temat postu: |
|
|
dorotam napisał: |
dziś zrobiłam barszczyk czerwony.. i trochę zaczęłam końcowo szykować pokoik na małej...przemeblowania w szafach itd.
jutro jedziemy po materac do łóżeczka i ostatnie pierdółki... w komodzie ciuszki poprane i poprasowane czekają poukładane, pielęgnacyjne rzeczy gotowe,wszelkie kocyki,pieluszki itp.też już poprasowane.kosz mojżeszowy,leżaczek,hustawka i pierwsze zabawki czekają
torba do szpitala czeka też już spakowana
jutro po zakupkach
...... zostanie czekać na Sarę ! |
ten barszyk, przemeblowania w szafach i szykowanie pokoju...to tak apropa leżenia, które lekarz zalecił.....A NA DUPCE BYŚ SE SIADŁA I SŁUCHAŁA LEKARZA!           !
No normalnie jak z dzieckiem.....i jeszcze będziesz ostro targać ten materacyk sama, żeby mąż się nie przedzwigał...........
A tak w ogóle to jaki materacyk kupujecie? ?
Generalnie to życzę, aby mała poczekała na swoją kolej i się nie wyrywała za bardzo....pamiętam jak na początku ciąży stwierdziłam, że między naszymi dzieciaczkami nie ma dużej różnicy w czasie....a teraz normalnie nie wierzę, że rodzić będziesz za niedługo....
Ja tez zaczynam znowu myśleć o L4 bo coś ostatnio brzuch mnie niepokojąco boli...tak jak na okres....martwi mnie to troszkę, jutro do lekarza jadziemy więc zobaczymy..... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorotam guru

|
Wysłany: Pią 5 Sie 2011, 9:08 Temat postu: |
|
|
dziękuje kobietki :*
ja miałam nockę do kitu...skurcze mnie męczyły..kłócie w pochwie,bóle jak na okres.. a od rana biegunka..
no ale już lepiej trochę. odpoczywam...leże..
najgorsze jest to,że siedzieć i leżeć ...dłużej niż parenaście minut jest niwygodnie.. a chodzić dłużej też ciężko... tak źle i tak nie dobrze
ale staram się jak mogę...co by jeszcze poczekała i tak do 3 kg.dobiła.. w czwartek mam wizytę w szpitalu... więc pewnie dowiem się jak ten mój poród będzie wyglądał...i jak to w związku z tym paciorkowcem.. z tego co mi mój gin mówił,to podobno ja kroplówkę przy porodzie z penceliny.. a młoda badania po porodzie i jak coś też kroplówka dla niej..ale jestem już spokojniejsza. musi być dobrze!
Nimfa.. barszczyk- bo ślinotoku dostałam tak mi smaka narobiono..a z torebki mi w ciąży nie wchodzi. zjadłam ze 3 miseczki wczoraj
a reeszta to drobne rzeczy i na raty... trochkę pracy,troszkę leżenia. mąż poprzestawiał już to co ciężkie jak łóżeczko czy komoda w pokoju Sary. więc mi zostały drobiazgi..ciuszki,gadżety rózne itd. chce to po swojemu zrobić i wiedzieć gdzie co mam
ojj kochana..nie pozwolił by mi.. kochany jest. wczoraj robiłam pranie..to suszarka stała już rozłozona jak wstałam (bo szedł do pracy rano) i kosz stał już koło pralki... zakupy jak podjadę autem to schodzi zabierać z auta mimo,że windę mamy.. ogólnie niewiele mi pozwala ostatnio..bo się biedak zaczął bać,że to już może być...
a materac kupujemy gryka pianka kokos.. w polskim sklepie z tego co czytałam mają dobre opinie. zastanawiałam się jeszcze nad lateksowo kokosowym.. ale sam sprzedawca powiedział,że dużo droższy a nie lepszy.. i że sam ma ten kokos pianka gryka.. bo zdrowy dla dziecka.
ale słoneczko za oknem jest...więc mimo wszystko optymistycznie  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|