| 

Forum ślubne Ślub-Wesele.pl

| 

| 

| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat   | 

| Autor | 
		Wiadomość | 

gonialola początkujący

| 

Wysłany: Wto 5 Lip 2011, 0:31    Temat postu: sushi | 
				     | 

| 

| A co myślicie o sushi w menu weselnym? Może nie jako główne danie, ale jako przekąska, bardziej w formie atrakcji, gdzieś na osobnym stole? | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Sheryl maniak

| 

Wysłany: Wto 5 Lip 2011, 14:17    Temat postu:  | 
				     | 

| 

..........
  Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Pon 16 Sty 2012, 23:09, w całości zmieniany 1 raz | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

limone guru

| 

Wysłany: Wto 5 Lip 2011, 15:15    Temat postu: Re: sushi | 
				     | 

| 

... _________________

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 7:43, w całości zmieniany 1 raz | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

Sheryl maniak

| 

Wysłany: Wto 5 Lip 2011, 17:59    Temat postu:  | 
				     | 

| 

..........
  Ostatnio zmieniony przez Sheryl dnia Pon 16 Sty 2012, 23:09, w całości zmieniany 1 raz | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

limone guru

| 

Wysłany: Wto 5 Lip 2011, 18:23    Temat postu:  | 
				     | 

| 

... _________________

Ostatnio zmieniony przez limone dnia Pon 19 Lis 2012, 7:43, w całości zmieniany 1 raz | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

ewelinka89 moderator

| 

Wysłany: Sro 6 Lip 2011, 11:46    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Powiem tak.. Nie lubię sushi! Mimo, że lubię nowinki, często sięgam do różnych kuchni, to japońska w ogóle mi nie podchodzi (nie tylko sushi.. nawet ich słodkości średnio do mnie przemawiają, a ciasto z czerwonej fasoli.. ble!). Do pewnego czasu było mi obojętne, ale wylądowałam na imprezie (w innym mieście,  po wielogodzinnej podróży z pustym brzuchem) na której zaserwowano sushi. Nie tylko sushi, ale wszystko było w tym klimacie - kanapeczki etc. Po imprezie wcinałam suchą bułkę z całodobowego sklepu, podobnie jak reszta znajomych. Mało kto był najedzony - sushi po prostu trzeba lubić. Myślę, że na weselu oprócz młodych, otwartych na nowinki kulinarne osób będą babcie, ciocie ze wsi, czy osoby wolące tradycyjne dania (z tego względu zrezygnowaliśmy z nowocześniejszych dań kosztem np. śledzi, czy grzybków..). Jeżeli to ma być niewielki dodatek, a ktoś chce się pokazać bez względu na cenę może zaserwować sushi. Ale jest to droga zabawa, a pewnie amatorów znajdzie się niewielu. Do tego średnio mi się widzi sushi zapijane wódką i zagryzane sałatką z majonezem, czy innym tego typu daniem.

(dodam, że impreza była dla młodych osób, chyba nie było osób może kilka po 30, a takie są bardziej otwarte na nowości..) _________________
   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

martita8503 guru

| 

Wysłany: Sro 6 Lip 2011, 14:49    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja gdybym chciała dodać coś innego do weselnego menu to na sushi bym się nie zdecydowała, znam tylko garstkę osób która je lubi i szkoda wydawac tyle pieniędzy dla np 5 osób.

Ja bym postawila na coś innego np na stolik owocowy, czy taki z łakociami - co tez oczywiście wydaje mi sie rozrzutnościa   _________________ "[...] miłość trzeba budować, odkryć ją to za mało"

| 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

pustynnaburza kandydat

| 

Wysłany: Sro 6 Lip 2011, 22:47    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja osobiście sushi wprost uwielbiam, więc byłabym jako gość zachwycona   | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

mimi guru

| 

Wysłany: Czw 7 Lip 2011, 10:54    Temat postu:  | 
				     | 

| 

Ja i moje koleżanka uwielbiamy sushi  . Jednak wiele osób nie lubi tego specyficznego smaku. Poza tym nie wiadomo jak byłoby przygotowane- czy na pewno świeże i smaczne? W mojej sali też można było tort sushi zamówić, ale myślę, że popyt nie byłby największy wśród moich gości  . _________________
     | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

kiwi123 kandydat

| 

Wysłany: Pią 8 Lip 2011, 21:23    Temat postu:  | 
				     | 

| 

| Ja nigdy bym nie zrobiła tego mojej rodzinie...Chodź ja lubię różne orientalne potrawy, to wiele osób oprócz mielonych i schabowych nic innego nie ruszy, bo się boi... | 

| 

| Powrót do góry | 
		 | 

| 

| 

|